题目内容

【题目】根据短文理解,选择正确答案。
Most damagingly, anger weakens a person's ability to think clearly and keep control over his behaviour. The angry person loses objectivity in evaluating the emotional significance of the person or situation that arouses his anger.
Not everyone experiences anger in the same way; what angers one person may amuse another. The specific expression of anger also differs from person to person based on biological and cultural forces. In contemporary culture, physical expressions of anger are generally considered too socially harmful to be tolerated. We no longer regard duels(决斗) as an appropriate expression of anger resulting from one person's awareness of insulting behaviour on the part of another.
Anger can be identified in the brain, where the electrical activity changes. Under most conditions EEG(脑电图) measures of electrical activity show balanced activity between the right and left prefrontal(额叶前部) areas. Behaviourally this corresponds to the general evenhanded disposition(意向) that most of us possess most of the time. But when we are angry the EEG of the right and left prefrontal areas aren't balanced and, as a result of this, we're likely to react. And our behavioural response to anger is different from our response to other emotions, whether positive or negative.
Most positive emotions are associated with approach behaviour: we move closer to people we like. Most negative emotions, in contrast, are associated with avoidance behaviour: we move away from people and things that we dislike or that make us anxious. But anger is an exception to this pattern. The angrier we are, the more likely we are to move towards the object of our anger. This corresponds to what psychologists refer to as offensiveanger: the angry person moves closer in order to influence and control the person or situation causing his anger. This approachandconfront behaviour is accompanied by a leftward prefrontal asymmetry(不对称) of EEG activity. Interestingly, this asymmetry lessens if the angry person can experience empathy(同感) towards the individual who is bringing forth the angry response. In defensiveanger, in contrast, the EEG asymmetry is directed to the right and the angry person feels helpless in the face of the angerinspiring situation.
(1)The“duels”example in Paragraph 2 proves that the expression of anger ________.
A.usually has a biological basis
B.varies among people
C.is socially and culturally shaped
D.influences one's thinking and evaluation
(2)What changes can be found in an angry brain?
A.Balanced electrical activity can be spotted.
B.Unbalanced patterns are found in prefrontal areas.
C.Electrical activity corresponds to one's behaviour.
D.Electrical activity agrees with one's disposition.
(3)Which of the following is typical of offensive anger?
A.Approaching the source of anger.
B.Trying to control what is disliked.
C.Moving away from what is disliked.
D.Feeling helpless in the face of anger.
(4)What is the key message of the last paragraph?
A.How anger differs from other emotions.
B.How anger relates to other emotions.
C.Behavioural responses to anger.
D.Behavioural patterns of anger.

【答案】
(1)C
(2)B
(3)A
(4)D
【解析】文章大意:本文是一篇说明文。文章主要说明了生气在人大脑的额叶前部区域出现不平衡的图案以及不同的生气形式。

(1)C考查推理判断。根据文章第二段The specific expression of anger also differs from person to person based on biological and cultural forces. In contemporary culture, physical expressions of anger are generally considered too socially harmful to be tolerated.可以判断“决斗”的例子证明了生气的表情是社会和文化形成的。故C正确。

(2)B考查细节理解。根据文章第三段,尤其But when we are angry the EEG of right and left prefrontal areas aren’t balances …可以判断在生气的时候,大脑的额叶前部区域发现不平衡的图案。故B正确。

(3)A考查推理判断。根据文章最后一段中The angrier we are, the more likely we are to move towards the object of our anger. This corresponds to what psychologists refer to as offensive anger: the angry person moves closer in order to influence and control the person or situation causing his anger.可知典型的攻击性的生气是主动接近令自己生气的人或处境。故A正确。

(4)D考查主旨要义。文章最后一段主要说明了offensive anger和defensive anger两种不同的生气形式,故其关键信息是Behavioural patterns of anger。故D正确。

练习册系列答案
相关题目

【题目】根据短文理解,选择正确答案。
Traffic problems are an everyday concern in many cities, including Washington, D. C. A growing number of Washingtonians are turning to bicycles to get to and from work. In fact, the number of commuters who use bicycles has doubled in the city since 2007.
Ralph Buehler teaches urban planning at the Virginia Polytechnic Institute and State University,popularly known as Virginia Tech. He has written a book about urban biking, called City Cycling. He says there is a reason why urban bike tiding is now becoming more popular.
“Over the last 60 to 70 years, cities in America have been adapted to the automobile.”
“Most cities took advantage of the money coming for the interstate (洲际)highway system, from the federal government, starting in 1956. There was a 90 percent federal match(补贴)so the cities only had to put up 10%. It was very tempting.(临时的).”
In the years after World War Two, many Americans moved to suburban communities, just outside major cities, They decided to travel great distances to and from work in exchange for a home in the suburbs. Their cars became a symbol of freedom.
But today, many people believe they can save money by living in the city.
Greg Billing is with the Washington Area Bicyclist Association. “When a person makes a change from using a car to using a bike, he/she is saving anywhere between 8 or$9,000 a year.”
Ralph Buehler says governments save money when people use bicycles. “Building bicycling facilities(设施) is much cheaper than building and maintaining road facilities or public transport.”
Washington, D.C has also taken steps to protect bike riders. It approved a safe passing law and created areas on the road between cars and bikes.
The United States Census Bureau says 4% of the city's workers ride to work by bike. The only city on the East Coast with more bike commuters is New York.
(1)What does the writer mainly talk about in this passage?
A.More people in Washington,D.C. go to work by bike
B.Bikes lead to new problems in Washington, D.C.
C.Washington, D.C. has taken steps to protect bike riders
D.People in Washington D.C. prefer cars to bicycles
(2)What can we know from Ralph Buehler's statement?
A.A lot has been invested to build bicycling facilities in cities
B.The federal government supported building public transport
C.Cities didn't use the money from the government wisely
D.Urban biking has been popular in the last 60 to 70 years
(3)In the years after World War Two, many Americans prefer to_____.
A.go to and from work by bike
B.live out of the major cities
C.travel long distances a lot
D.rent houses rather than buy ones
(4)What do Ralph Buehler and Greg Billing agree with?
A.Public transport develop too rapidly in recent years
B.Government should build more bicycling facilities
C.The cost of living in cities is lower than in the country
D.More people using bicycles can save money

【题目】故事续写。 Twenty years ago, I drove a taxi for a living. One night I went to pick up a passenger at 2:30 a. m. When I arrived to collect, I found the building was dark except for a single light in a ground floor window.
I walked to the door and knocked, "Just a minute," answered a weak, elderly voice.
After a long time, the door opened. A small woman in her eighties stood before me. By her side was a small suitcase.
I took the suitcase to the car, and then returned to help the woman. She took my arm and we walked slowly towards the car.
She kept thanking me for my kindness. "It's nothing," I told her. "I just try to treat my passengers the way I would want my mother treated."
"Oh, you're such a good man." She said. When we got into the taxi, she gave me an address, and then asked, "Could you drive through downtown?"
"It's not the shortest way," I answered quickly.
"Oh, I'm in no hurry," she said. "I'm on my way to a hospice (临终医院). I don't have any family left. The doctor says I don't have very long."
I quietly reached over and shut off the meter (计价器). For the next two hours, we drove through the city. She showed me the building where she had once worked, the neighborhood where she had lived, and the furniture shop that had once been a ballroom where she had gone dancing as a girl.
Sometimes she'd ask me to slow down in front of a particular building and would sit staring into the darkness, saying nothing.
At dawn, she suddenly said, "I'm tired. Let's go now." We drove in silence according to the address she had given me.
"How much do I owe you?" she asked.
"Nothing." I said.
"You have to make a living," she answered. "Oh, there are other passengers," I answered. She said thanks to me, but she looked so sad.
注意:1.所续写的短文词数应为150左右;2.应使用5个以上短文中标有下划线的关键词语;3.续写部分分为二段, 每段的开头语已经为你写好;4.续写完成后, 请用下划线标出你所使用的关键词语。
Paragraph 1
Almost without thinking, I bent and gave her a hug.
Paragraph 2
I was on my way to visit her.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网