题目内容
【题目】Many scientists find that colours can change people’s feelings. It’s very interesting. Some colours can make people feel relaxed,and some colours can make people feel nervous. Now,this kind of knowledge is being used in many places. For example,school walls are always painted green because green makes students feel relaxed. It is also good for the students’ eyes. Some books are also green or light blue for the same reason. Restaurant owners not only have to know how to make food,but also have to know how to make money. Here are some things they’ve learned from scientific studies. The colour red makes people hungry. Many fast food restaurants have red furniture or walls. Soft colours like pink and light blue make people feel relaxed,so they spend more time eating. Loud music may be nice at first,but it soon makes people want to leave. Hard seats also make customers want to eat quickly and leave. Many restaurants,especially fast food restaurants,use this knowledge to make customers eat faster.
【1】How does the colour green make the students feel?
A. Hungry. B. Nervous.
C. Angry. D. Relaxed.
【2】How does the colour red make most people feel?
A. Hungry. B. Comfortable.
C. Excited. D. Worried.
【3】Which colour isn’t mentioned in this passage?
A. Green. B. White.
C. Light blue. D. Red.
【4】What do many fast food restaurants do?
①Play loud music. ②Play soft music.
③Have hard seats. ④Paint their walls red.
A. ①②③ B. ①③④
C. ①②④ D. ②③④
【5】What’s the best title for this passage?
A. Colour and restaurant.
B. Use colour to make money.
C. Colour and science.
D. Use colour to change feelings.
【答案】
【1】D
【2】A
【3】B
【4】B
【5】D
【解析】这篇文章讲述的是颜色可以改变人们的感觉,不同的颜色给人们不同的感觉,颜色现在被使用于各种场合。
【1】D
细节理解题。根据For example,school walls are always painted green because green makes students feel relaxed.学校墙面粉刷成绿色,能够使学生很放松。故选D。
【2】A
细节理解题。根据The color red makes people hungry.可知,红色能使人们感到饥饿。故选A。
【3】B
推理判断题。根据Some books are also green or light blue for the same reason.和The color red makes people hungry, 和Soft colors like pink and light blue make people feel relaxed文章中提到了绿色,红色,粉色,浅蓝,但是没有提到白色。故选B。
【4】B
细节理解题。根据Many fast food restaurants have red furniture or walls. Soft colors like pink and light blue make people feel relaxed,so they spend more time eating. Loud music may be nice at first,but it soon makes people want to leave. Hard seats also make customers want to eat quickly and leave.可知快餐店的老板他们会把墙面粉刷成红色,把音乐放的很大,使用硬质椅子。这样人们就会吃饭吃的很快。而轻音乐会让人们放松,吃饭花费更多的时间。故选B。