题目内容
【题目】Most Americans are interested(感兴趣) in country music. Country music usually tells about everyday life and feelings.
Country music developed(发展)in the south of United States. Many of songs tell about the lives of farmers. They tell about love, crops(庄稼) or earth. At first, people played the music only at family parties. But it became more popular later. In the 1920s, people played country music on the radio, and they made it into records(唱片).
When people in the countryside moved to towns and cities to look for work, they took their music with them. Country music continued(继续) to change and became popular across America. John Denver was one of America’s most famous country music singers in the 1970s. His song Take Me Home, Country Roads is famous and people still play it today.
【1】Country music is usually about ________.
A. everyday life and feelings B. lives about black people
C. the lives of workers D. farmers’ feelings
【2】Where did people played country music at first?
A. At work. B. At school. C. At family parties. D. On the radio.
【3】People began to make country music records ________.
A. in the 1920s B. in 1920 C. in the 1970s D. in 1970
【4】John Denver was ____.
A. a farmer B. a famous singer C. a worker D. a driver
【5】The passage is mainly(主要地) about____.
A. American food B. movie stars C. country music D. the history of the USA
【答案】
【1】 A
【2】 C
【3】 A
【4】 B
【5】 C
【解析】
这篇短文主要介绍了美国乡村音乐的兴起以及流行的过程,并介绍了一位著名的乡村音乐歌手——约翰丹沃。
【1】细节理解题。句意:乡村音乐通常是关于什么。A每天的生活和感受;B黑人的生活;C工人的生活;D农民的感受。根据Country music usually talks of everyday life and feelings. 说明A正确。
【2】细节理解题。句意:起初人们在哪里演奏乡村音乐。A在工作;B在学校里;C在家庭聚会;D在收音机里。根据At first, people played the music only at family parties. 可知应选C项。
【3】细节理解题。句意:人们是什么时候开始制作乡村音乐唱片的?A在20世纪20年代;B在1920年;C在20世纪70年代;D在1970年。根据In the 1920s, people played country songs on the radio, and they made them into records. 说明正是在1920s人们才开始制作唱片,故A正确。
【4】句意:John Denver是一名什么?A农民;B著名歌手;C工人;D司机。根据John Denver was one of America’s most famous country music singers in the 1970s.可知应选B项。
【5】句意:文章主要讲述了什么?A美国食品;B电影明星;C乡村音乐;D美国的历史。根据Most Americans are interested(感兴趣) in country music. Country music usually tells about everyday life and feelings.及后文对美国乡村音乐的具体介绍可知本题应选C。
【题目】
Horse Racing All Year Round Races staring at 3 p.m. every Sunday Racetrack(赛马跑道)only 20 miles away Lots of free parking space No children allowed | 100 Years Of Pictures Then & now (photo show) See the history pictures (1917-2017) February 1—April 30 City Art Museum 750High Street Tuesday to Sunday, 10 a.m. ——5.p.m. |
Weekend Sales This Saturday 2—6 p.m. Everything 20%--40% off Visit us at Block G. Grandview Mall Realize your dreams, save time and money Fall in love with prices we offer | Dance Party Celebrate special date Bring your sweetheart Sunday night, country club Live band(乐队)from 9 a.m. –1 a.m. $25 a couple(夫妇),$15 a single person |
【1】Who can not go to the horse race?
A.A single personB.A coupleC.The sweetheartD.Children
【2】People can see the photo show at ________.
A.Grandview MallB.City Art MuseumC.RacetrackD.Country Club
【3】What can you do if you only have time between 5 p.m, and 6 p,m. on Saturday'?
A.Go shoppingB.Go to see the photo show,
C.Go to the dance with your sweetheartD.Go to Watch the horse race
【4】How much will Lucy, Mr. and Mrs. Smith pay if they want to go to the dance party?
A.45 dollarsB.37.5 dollarsC.30 dollarsD.40 dollars
【5】Where can you see the above advertisements(广告)?
A.Ina novelB.In a newspaperC.On TVD.In a news report