题目内容
【题目】根据短文内容, 选择正确答案。
E
He met her at a party. However, she never paid any attention to him. After the party, he invited her for coffee. In order not to be rude, she went along.
In a nice coffee shop, he was too nervous to say anything. Suddenly, he asked the writer, “Could you put some salt in my coffee?” The waiter and she looked at him in surprise. “Why salt with coffee?” she asked. “I used to live near the sea. Whenever I drink salty coffee, it reminds me of my hometown and my parents,” he answered.
She was touched. A man who is homesick(想家的) must love his home. So she talked with him a lot and slowly found she was just the man she was looking for.
Later they married and lived happily together and every time she made coffee for him, she put in some salt. After 40 years, he passed away and left her a letter, which said, my dearest, please forgive my life-long lie. Remember the first time we met? I was so nervous that I asked for salt instead of sugar Dear, I don't exactly like salty coffee. But having you with me was my greatest happiness.
(1)Why did she accept his invitation to have coffee?
A.She loved him.
B.She knew him well.
C.She wanted to know him.
D.She wanted to be polite.
(2)How did she feel when he asked salt in the coffee shop?
A.Bored.
B.Disappointed.
C.Surprised.
D.Homesick.
(3)Why did he ask for salt in the coffee shop?
A.He liked coffee with salt.
B.He thought of his parents.
C.He wanted to show his love for his hometown.
D.He was very nervous.
(4)What is me passage mainly about?
A.A man married a woman with a cup of salt coffee.
B.A man told a life time lie because of loving his wife.
C.A man liked drinking salty coffee made by his wife.
D.A man told his wife a story about a cup of salt coffee.
【答案】
(1)D
(2)C
(3)D
(4)B
【解析】这是一个感人的爱情故事,男主人翁因为爱着对方,默默付出是伟大的,为了自己的真爱,学着接受,学着改变 —— 爱需要无私的付出。
⑴细节理解。根据第一段In order not to be rude, she went along. 可知是出于礼貌她接受了邀请,故选D。
⑵细节理解。bored厌倦的;disappointed失望的;surprised吃惊的;homesick想家的。根据第二段The waiter and she looked at him in surprise.可知她和服务员都很惊讶,故选C。
⑶细节理解。根据文章最后 I was so nervous that I asked for salt instead of sugar可知是因为紧张他说错了。故选D。
⑷主旨大意。文章讲述了男主人翁不小心说错话,让女主人翁认为他是喜欢喝咸咖啡,为了自己的爱人,男主角一直都喝着咸咖啡,文章就是围绕咸咖啡在说,咸咖啡里面包含的是默默的爱,所以B是最佳答案。
【题目】Miss Miller, an English teacher, wants to know about her students. She asks them some questions. The following(下列的) are some of the students’ answers:
First name: Grace Last name: Smith Class: 1 School things: 2 dictionaries, 4 pencil boxes, 8 notebooks |
First name: Tony Last name: Green Class: 2 Things and positions: Watch: on the table Volleyball: under the desk Keys: in the backpack Computer games: on the sofa |
First name: Alice Last name: Smith Class: 3 Likes: apples, carrots, chicken, straberries Doesn’t like: bananas, salad, ice-cream |
【1】What class is Grace in?
A. Class 1. B. Class 2. C. Class 3. D. Class 4.
【2】Where is Tony’s watch?
A. On the table B. Under the desk. C. In the backpack D. On the sofa.
【3】The Chinese meaning (意思) of the word “positions” is “________”.
A. 种类 B. 位置 C. 数量 D. 名称
【4】We can know that________?
A. Alice’s last name is Miller. B. Tony doesn’t like ice-cream.
C. Grace has eight notebooks. D. Alice likes bananas for lunch.
【5】Why does the English teacher ask her students these questions?
A. To have a volleyball game. B. To have a birthday party.
C. To buy some school things. D. To know about the students.