Nine­year­old Barack Obama was looking through a magazine.But the African­American  1  was shocked by a series of photos.The pictures were about a black man who  2  his skin with chemicals (化学制品)that promised to  3  him white.

For the first time,the boy began to doubt who he was.“I stood  4  the mirror and wondered if something was wrong with me,”Obama said.

However,now the boy who used to struggle with his identity (身份)doesn't see it as a problem any more,but an advantage for his  5  career.Obama made history by being elected as the first  6  president of the United States.He  7  John McCain in a landslide (压倒性的)victory.

Obama's  8  starts in opposite corners of the world.His white mother was born in the heartland of the US.His black father  9  in a small village in Kenya.They met during college in Hawaii 10  his father left the family when Obama was just two years old and his mother moved to Indonesia.

 11  10,Obama moved back to live with his white grandparents in Hawaii.At his class,a white boy asked Obama  12  his father ate people.Out of embarrassment(尴尬),Obama  13  his classmates that his father was a prince.“I kept  14  who I am and I ended up trying drugs and drinking,”Obama recalled (回忆).

Things came to change  15  the young man made friends with those with a similar background at college. 16  experiences helped Obama to finally face up to his  17  origin (血统).He worked hard to become a  18  at Harvard Law School.

Obama  19  his pain of growing up into a tool to make Americans believe:“There is not a black America and a white America,a Latino America,an Asian America.There's the United States of America.”

“Obama's success has made Martin Luther King's dream come true.That is:A man should not be judged by the  20  of his skin,but by the content(内涵)of his character (性格),”wrote ABC News.

语篇解读:本文讲述了奥巴马小时候由于肤色而备受困扰,后来在朋友的帮助下勇敢面对,最终成为美国历史上第一位黑人总统。

1.A.boy        B.girl

C.man        D.woman

解析:the African­American boy指的是9岁的Barack Obama。另外,从文章第二段中the boy began to doubt who he was也可以得到证实。

答案:A

2.A.killed        B.destroyed

C.damaged       D.replaced

解析:destroy(彻底地)摧毁,毁掉;damage损害(坏)(仍可修复,弥补)。此处意为“用化学制品毁坏了皮肤”,故用destroy。

答案:B

3.A.take      B.get

C.make      D.bring

解析:make him white意为“使他变白”,white作宾语补足语。

答案:C

4.A.in the front of       B.behind

C.beside           D.in front of

解析:stand in front of the mirror站在镜子前。

答案:D

5.A.painful         B.horrible

C.failed          D.successful

解析:句意:然而,这个过去一直为自己的身份而挣扎的孩子现在不再把他的身份看作是一个问题,他的身份反而成为了他成功事业的一个优势。此处谈的是奥巴马现在的事业,故应用successful。

答案:D

6.A.black         B.white

C.yellow        D.brown

解析:由上文可知:奥巴马为非裔美国人,是一个黑人。据常识也可知,他是美国历史上首位黑人总统。

答案:A

7.A.won               B.beat

C.hurt               D.caught

解析:beat打败,击败,后接表示对手的名词。win赢得,赢取,后常接games,victory等名词。

答案:B

8.A.belief     B.event

C.story      D.achievement

解析:story此处意为“经历”。

答案:C

9.A.grew up        B.grew on

C.grew apart      D.grew from

解析:grow up成长,长大。本句意为:他的黑人父亲是在肯尼亚的一个小村庄里长大的。

答案:A

10.A.and      B.but

C.or        D.so

解析:前后句之间表示一种转折意义,故用连词but。

答案:B

11.A.On        B.From

C.In        D.At

解析:at表示时间,可指“在……岁时”。at 10=at the age of 10。

答案:D

12.A.if        B.when

C.who      D.that

解析:if引导宾语从句,表示“是否”。

答案:A

13.A.came to       B.laughed to

C.spoke to       D.lied to

解析:由宾语从句的内容可知,奥巴马向他的同学撒谎了。

答案:D

14.A.telling          B.asking

C.remembering       D.hoping

解析:奥巴马当时不断地问自己:自己到底是谁,然而他找不到答案,于是他只能通过吸毒喝酒来麻醉自己。

答案:B

15.A.whether        B.once

C.after          D.before

解析:句意:奥巴马在大学里与那些相同背景的人成为朋友后,情况开始有所变化。

答案:C

16.A.Them           B.They

C.His             D.Their

解析:此处代指those with a similar background,故用their。

答案:D

17.A.African          B.European

C.American          D.Asian

解析:由上文可知,奥巴马是非裔美国人,他的父亲是非洲人,故此处指“他的非洲血统”。

答案:A

18.A.worker         B.star

C.lawyer         D.president

解析:奥巴马在学校里努力学习,成为哈佛法律系的高材生。

答案:B

19.A.adopted      B.admitted

C.turned       D.stood

解析:turn...into...把……变成……。

答案:C

20.A.sense         B.paint

C.beauty         D.color

解析:句意:评判一个人不应依据他的肤色,而应依据他性格的内涵。

答案:D

 0  390505  390513  390519  390523  390529  390531  390535  390541  390543  390549  390555  390559  390561  390565  390571  390573  390579  390583  390585  390589  390591  390595  390597  390599  390600  390601  390603  390604  390605  390607  390609  390613  390615  390619  390621  390625  390631  390633  390639  390643  390645  390649  390655  390661  390663  390669  390673  390675  390681  390685  390691  390699  447090 

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网