题目内容

【题目】Read the passage and fill in the blanks with proper words(在短文的空格内填入适当的词,使其内容通顺,每空格限填一词,首字母已给)

It was early one hot morning in 2015 when I was gently wheeled across our quiet street in my wheelchair to the taxi stand with my mother. Three weeks earlier, I had hurt my left leg at home. Now I f1 had an appointment(预约) for an operation to repair the bad break in hospital.

I was feeling n2 as I'd never had surgery(外科手术) before and the thought of it worried me. After waiting for a taxi for more than 90 minutes, we were still standing across the street from our house, trying to ask for a ride. It usually only takes a few minutes, but on this Sunday taxis would pass by us either already filled with p3 or unwilling to take us. Perhaps it was because of my wheelchair. My mother was starting to get upset as we were fast running out of t4. Our appointment was 10:45 am and it would take up to 40 minutes to get to the hospital. Then a black SUV pulled over and stopped in front of us. The driver, taking a look at us, said, “You two look like you could use a lift!” He told us he’d seen us e5 as he was taking his son to a weekend school activity. He was now r6 home and saw that we were still there.

With no questions asked this good man welcome us aboard. We arrived at 10:30 ---just in time for my appointment. He r7 my money, saying people should help one another. He left with a smile.

To this day we have not crossed paths again with this friendly driver who went out of his way, but his help is kept in our minds. I am very grateful to this kind stranger who has taught me to keep watch for and help others in need.

【答案】

1finally

2nervous

3passengers

4time

5earlier

6returning

7refused

【解析】

本文是一个小故事。2015年一个炎热的清晨,我和我母亲一起去医院。三周前,我在家里伤了左腿。现在我终于预约了一次手术在医院里修复严重骨折。我和我母亲来到出租车站。

我们等了90多分钟的出租车也没有人愿意拉我们。也许已经客满,也许是因为我的轮椅的原因。我们的预约是上午10:45,到医院要花40分钟。这时一辆黑色的SUV停在我们前面。司机让我们搭他的便车。他告诉我们,他带儿子去参加周末学校活动时见过我们。他现在正回家,看见我们还在那里。我们10:30到达,正好赶上我的预约时间。他拒绝我的钱,说人们应该互相帮助。直到今天,他的帮助仍留在我们的脑海中。我非常感谢这位教我时刻注意和帮助有需要的人的陌生人。

1题意:现在我终于在医院里预约了一次手术来修复严重骨折。本词放在实意动词had前,可知填副词。根据上文Three weeks earlier, I had hurt my left leg at home.(三周前,我在家里伤了左腿。)可知“现在我终于在医院里预约了一次手术来修复严重骨折。”结合句意和首字母提示可知填finally(最后地,副词)。

2题意:,因为我以前从未做过手术,想到这一点我很担心。根据下文 “因为我以前从未做过手术”可知“我感到紧张”;结合句意和首字母提示可知填nervous

3题意:通常只需要几分钟,但在这个星期天,出租车会从我们身边经过,要么已经客满,要么不愿意载我们。full of:充满,装满,后面跟可数名词复数或不可数名词。passenger:乘客,复数passengers;结合句意和首字母提示可知填passengers

4题意:我们快没时间了,妈妈开始感到不安了。根据下文Our appointment was 10:45 am and it would take up to 40 minutes to get to the hospital.(我们的预约是上午10:45,到医院要花40分钟。)可知“我们快没时间了,妈妈开始感到不安了。”结合句意和首字母提示可知填time(时间,不可数名词)。

5题意:他告诉我们,由于他带儿子去参加周末学校活动,所以他更早看见过我们了。根据句意可知用副词比较级。结合句意和首字母提示可知填earlier(更早地)。

6题意:他现在正回家,看见我们还在那里。根据上文“他带儿子去参加周末学校活动”可知“他现在正回家”;return home:回家。此句是过去进行时,构成was doing sth.;结合句意和首字母提示可知填returning

7题意:他拒绝我的钱,说人们应该互相帮助。根据下文“说人们应该互相帮助”可知“他拒绝我的钱”;refuse拒绝,过去式refused。本句时态是一般过去时。结合句意和首字母提示可知填refused

练习册系列答案
相关题目

【题目】B. Choose the best answer and complete the passage(选择最恰当的单词或短语选项完成短文)

The rise of e-learning

21 February, 2053

A new study published today shows that e-learning is more popular than ever. According to a survey, 57% of students now get degrees(学位)through e-learning, with only 43% getting degrees by attending a _______________university.

We spoke to Zhong Tai, an eighteen-year-old student from Sichuan Province who started an e-learning course last month.

“After I finished high school. I knew I wanted to continue to study.” Zhong Tai told us. “I really wanted to study economics at university, but I felt bad about _______________ my parents. My father suffers from a severe illness. He needs help moving around. He also needs someone to cook his meals and give him his medicine at the right time each day. My mother is a teacher, so she cannot help him during the day. We didn't want to hire()someone to look after him. It had nothing to do with money. I just didn't feel right leaving my father with a _______________. My mum suggested I go to a university nearby and continue to live at home, but none of the universities close to my home town offer economics. Then my friend suggested I find out more about e-learning. I soon learnt that I could get a good degree without going away from home. I applied to the University of London, and they _______________ me. I started an economics course with them four weeks ago.”

Yet, though Zhong Tai is now a student at the University of London, he has never been to Britain. In fact, he has never left Sichuan.

We asked Zhong Tai whether he felt bad about missing some _______________ enjoyed by students studying on the campus, such as making new friends from different places.

“Not at all." he replied “I have made a lot of friends with people from my course online. _______________, during the evenings and weekends. I go out with my friends from high school. Since most of them also use e-learning, we all still live close to one another.”

1A. modemB. famousC. traditionalD. nearby

2A. hurtingB. refusingC. disturbingD. leaving

3A. neighborB. relativeC. strangerD. doctor

4A. acceptedB. taughtC. praisedD. visited

5A. lecturesB. booksC. placesD. experiences

6A. InsteadB. BesidesC. HoweverD. Finally

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网