题目内容

【题目】 During my second year at the city college. I was told that the education department was offering a "free" course (课程) called Thinking Chess for three credits (学分). I jumped at the idea of taking the class because, after all, who doesn't want to ______ a few dollars? More than that, I'd always wanted to learn chess. And, even if I weren't excited enough about free credits, news about our instructor was appealing enough to me. He was an international grandmaster (大师), which _______ I would be learning from one of the game's best. I could hardly wait to him.

The instructor Ashley was kind and smart, a former graduate returning to teach, and this meet was no game for him. He meant business. In his introduction, he made it job real that our credits would be hard-earned. In order to ________the class, we had to write a paper on how we plan to _______ what we would learn in class to our future professions and, finally to our lives. I managed to get an A in that ______ and learned life lessons that have served me well beyond the _______.

Ten years after my chess class with Ashley, I'm still putting to use what he _______ me: The most important _______ that you learn when you play chess is how to make good ________. On every single move you have to analyze (分析) a situation, process what your opponent (对手) is doing and evaluate (评估) the best move from among all your choices, these words still ring true today in my ______ as a journalist.

1A.wasteB.earnC.saveD.pay

2A.supportB.demandedC.heldD.meant

3A.attendB.passC.getD.observe

4A.protectB.exposeC.applyD.compare

5A.gameB.gradeC.courseD.test

6A.lifeB.classroomC.departmentD.situation

7A.taughtB.wroteC.questionedD.promised

8A.factB.stepC.mannerD.skill

9A.gradesB.decisionsC.progressD.comments

10A.roleB.desireC.concernD.behavior

【答案】

1C

2D

3B

4C

5C

6B

7A

8D

9B

10A

【解析】

本篇文章难度适中,主要讲述我参加思维国际象棋课程,这对于我的未来的职业以及生活都有很大的帮助并且教我们如何做好的决定。

1句意“我欣然接受上这个课的主意,因为毕竟谁不想节省一点钱呢?”。

本题考查动词辨析。A.浪费;B.赚;C.节省;D.支付。根据I was told that the education department was offering a "free" course (课程) called Thinking Chess for three credits “我被告知教育部提供了一个叫做思维国际象棋的免费课程,三个学分”可知,课程是免费的,所以我可以节省一些钱,故选C

2句意“他是一名国际大师,这就意味这我能够向这项运动中最好的大师学习”。

本题考查动词辨析。A.支持;B.要求;C.抓住;D.意味着。根据He was an international grandmaster“他是一名国际大师”可知,这就意味着我能从这项运动中最好的大师学习,故选D

3句意“为了通过这门课,我们必须写一篇论文,内容是关于我们计划如何将课堂上学到的知识应用到我们未来的职业中,最终应用到我们的生活中”。

本题考查动词辨析。A.参加;B.通过;C.得到;D.观察。根据In his introduction, he made it job real that our credits would be hard-earned“在他的介绍中,他让我们的学分来之不易变成了现实”可知,表示为了通过这门课。故选B

4句意“为了通过这门课,我们必须写一篇论文,内容是关于我们计划如何将课堂上学到的知识应用到我们未来的职业中,最终应用到我们的生活中”。

本题考查动词辨析。A.保护;B.揭露;C.应用;D.对比。根据句意可知,将我们所学的内容应用到未来的职业中,apply...to...“将……应用到……”,故选C

5句意“我在那门课上拿到了A的成绩,也学到了生活的教训,这些教训对我的帮助远远超过了课堂”。

本题考查名词辨析。A.游戏;B.成绩;C.课程;D.考试。根据In order to ____3____the class, we had to write a paper on how we plan to ___4___ what we would learn in class to our future professions and, finally to our lives“为了通过这门课,我们必须写一篇论文,内容是关于我们计划如何将课堂上学到的知识应用到我们未来的职业中,最终应用到我们的生活中”可知,表示“在思维国际象棋这门课中拿到了A的成绩”,故选C

6句意“我在那门课上拿到了A的成绩,也学到了生活的教训,这些教训对我的帮助远远超过了课堂”。

本题考查名词辨析。A.生活;B.课堂;C.部门;D情形。根据Ten years after my chess class with Ashley, I'm still putting to use what he ___7___ me“在和阿什莉上完象棋课十年后,我仍然在运用他教给我的东西”可知,他教给我的东西远远超过了课堂,故选B

7句意“在和阿什莉上完象棋课十年后,我仍然在运用他教给我的东西”。

本题考查动词辨析。A.教;B.写;C.询问;D.承诺。根据The most important ___8___ that you learn when you play chess is how to make good ____9____“当你下象棋时你学到的最重要的技能就是如何做好的决定”可知,表示“他教给我们的东西”,故选A

8句意“当你学习下棋时,你学到的最重要的技能就是如何做好的决定”。

本题考查名词辨析。A.事实;B.步骤;C.方式;D.技能。根据how to make good ____9____“如何做好的决定”可知,这是一个技能,故选D

9句意“当你学习下棋时,你学到的最重要的技能就是如何做好的决定”。

本题考查名词辨析。A.成绩;B.决定;C.进步;D.评论。根据On every single move you have to analyze (分析) a situation, process what your opponent (对手) is doing and evaluate (评估) the best move from among all your choices, these words still ring true today in my ___10___ as a journalist“在每一步行动中,你都必须分析形势,分析对手的行动,并从你的选择中评估出最好的一步。如今这些话在我的新闻工作者的角色中仍然适用”可知,表示“如何做好决定”。故选B

10句意“在每一步行动中,你都必须分析形势,分析对手的行动,并从你的选择中评估出最好的一步。如今这些话在我的新闻工作者的角色中仍然适用”。

本题考查名词辨析。A.角色;B.欲望;C.关注;D.行为。根据空后as a journalist可知,表示的是角色,故选A

做完型填空时,首先要通读课文,明白主旨大意,然后再做题。做完型时要记住“瞻前顾后想结果”这一原则,根据上下文以及语境做题,切忌主观臆断。另外,平时还要多多积累词汇。完型填空常考名词、动词、形容词和副词等辨析。做词义辨析题时,首先要确认四个选项的含义,然后分析语境和逻辑关系,确定答案。

例如第1题。首先确定四个选项的含义,A.浪费;B.赚;C.节省;D.支付。再根据I was told that the education department was offering a "free" course (课程) called Thinking Chess for three credits “我被告知教育部提供了一个叫做思维国际象棋的免费课程,三个学分”可知,课程是免费的,所以我可以节省一些钱,故选C

练习册系列答案
相关题目

【题目】 In the fall of 1985, I was a bright-eyed girl heading off to Howard University, aiming at a legal career and dreaming of sitting on a Supreme Court bench somewhere. Twenty-one years later I am still a bright-eyed dreamer and one with quite a different tale to tell.

My grandma, an amazing woman, graduated from college at the age of 65. She was the first in our family to reach that goal. But one year after I started college, she developed cancer. I made the choice to withdraw from college to care for her. It meant that school and my personal dream would have to wait.

Then I got married with another dream: building my family with a combination of adopted and biological children. In 1999, we adopted our first son. To lay eyes on him was fantastic and very emotional. A year later came our second adopted boy. Then followed son No. 3. In 2003, I gave birth to another boy.

You can imagine how fully occupied I became, raising four boys under the age of 8! Our home was a complete zoo— a joyous zoo. Not surprising. I never did make it back to college full-time. But I never gave up on the dream either. I had only one choice: to find a way. That meant taking as few as one class each semester.

The hardest part was feeling guilty about the time I spent away from the boys. They often wanted me to stay home with them. There certainly were times I wanted to quit, but I knew I should set an example for them to follow through the rest of their lives.

In 2007, I graduated from the University of North Carolina. It took me over 21 years to get my college degree! I am not special, just single-minded. It always struck me that when you’re looking at a big challenge from the outside it looks huge, but when you’re in the midst of it, it just seems normal. Everything you want won’t arrive in your life on one day. It’s a process. Remember little steps add up to big dreams.

1When the author went to Howard University, her dream was to be ________.

A. a writerB. a teacherC. a judgeD. a doctor

2The underlined expression “withdraw from college” in Paragraph 2 means “________”.

A. quit collegeB. graduate from college

C. start collegeD. leave for college

3Why did the author withdraw from school in her second year of college?

A. She wanted to study by herself.

B. She fell in love and got married.

C. She suffered from a serious illness

D. She decided to look after her grandma.

4What does the author mostly want to tell us in the last paragraph?

A. Failure is the mother of success.B. Little by little, one goes far.

C. Every coin has two sides.D. Well begun, half done.

5Which of the following can best describe the author?

A. Caring and determined.B. Honest and responsible.

C. Ambitious and sensitive.D. Innocent and single-minded.

【题目】Choose the best answer(根据短文内容,选择最恰当的答案)

The students have given Miss Chan the following

Passage 1 Alice’s Adventures in Wonderland

It is an interesting story about a girl named Alice, who follows the White Rabbit down a rabbit hole and finds herself in Wonderland. She not only finds the White Rabbit, but also meets other animals such as the Dormouse and the Caterpillar. During her adventure, Alice eats and drinks things that make her change in size. At last, Alice enters a garden, where she happens to see a trial(审判). The Knave of Hearts is accused of(被指控) stealing the Queen of Hearts'tarts(甜馅饼), while the King of Hearts is the judge. As Alice argues with the Queen, the Queen becomes angry with Alice and orders her men to kill Alice. In the end, Alice grows to a huge size and knocks over the playing cards. Suddenly, Alice wakes from her dream.

The classic Alice's Adventures in Wonderland, written by Lewis Carroll, an English author,was fantastic and entertaining. It took you to a world of fantasy. The entire storyline is so imaginative. Alice, with her pleasant personality is attractive. It is one of the classics needed to complete your bookshelf.

Ada Lee, IA

Passage 2 The Wonderful Wizard of Oz

It is an interesting story about a girl named Dorothy, who is taken away from her home in a storm and finds herself in the Land of Oz. Dorothy, together with her companions the Tin Woodman who wants a heart, the Scarecrow who wants a brain and the Cowardly Lion who wants courage, journeys in search of the wizard, in order to return home. After facing many difficulties they successfully meet the Great Oz, who in fact is not a wizard. However, the old man gives the Scarecrow a brain made of pins and needles, the Tin Woodman a heart made of silk and filled with sawdust, and the Cowardly Lion a bottle of courage. In the end, Dorothy finally gets home to where her aunt and uncle live. They are very glad to see her safe and sound.

The Wonderful Wizard of Oz, written by L. Frank Baum, is an enjoyable American classic .What I loved most were Dorothy's trustworthy friends, who were always there when Dorothy needed help. Dorothy is also loved by everyone for her sweetness and honesty. If you have not read it, why don't you give yourself a treat?

Tony Wong, IB

1What is common between two stories?

they are about adventures/

the main characters are female

the authors were born in America

they are both classic

A. andonlyB. andonlyC. ①、②andD. all of the above

2Finally, Alice beat Queen of Heart and her playing cards by_____________.

A. . arguing with the QueenB. changing her size

C. asking the White Rabbit for helpD. waking from her dream

3The Tin Woodman finally gets __________from the Great Oz.

A. . the Queen of Hearts'tartsB. a brain made of pins and needles

C. a bottle of courageD. a heart made of silk and filled with sawdust

4The underlined word"companions" in the text means __________.

A. . classmatesB. friendsC. relativesD. enemies

5There are____________characters in the story The Wonderful Wizard of Oz.

A. 4B. 5C. 6D. 7

6You have probably read two __________.

A. .interviewsB. news reportsC. advertisementsD. book reviews

【题目】 Street art is a very popular form of art that is spreading quickly all over _________ world. You can find_________ on buildings, sidewalks, street signs and trash cans from Tokyo to Paris, from Moscow to Cape Town. Street art has become a global culture and even art museums and galleries(美术馆) _________ the works of street artists.

People often have different opinions _________ street art. Some think it _________a kind of destruction(破坏)but _________ think it is a very beautiful new form of culture.

In the street world, graffiti(涂鸦)can be _______. It began in New York. First some young people _________ words and images on the walls. They found the paintings could _________ their disagreement against society. Later, this colorful style of writing became ______________ as art graffiti.

Street artists do for a reason. Some of ______________ think they are closer to the people, while others try ______________ their political opinion.

In today’s world the Internet has an ______________ influence(影响)on street art. Artists ______________ show their pictures to the audience. The street art movement lives with the energy and life of cities. ______________ it will continue to change and grow.

1A.aB.anC./D.the

2A.itB.oneC.thisD.that

3A.collectsB.collectedC.are collectingD.will collect

4A.aboutB.inC.atD.under

5A.wasB.isC.wereD.are

6A.othersB.the otherC.anotherD.other

7A.popularB.more popularC.most popularD.the most popular

8A.paintB.paintedC.have paintedD.were painted

9A.showedB.shownC.showD.shows

10A.knowB.knowingC.knewD.known

11A.theyB.themC.theirD.themselves

12A.expressB.to expressingC.to expressD.to be expressed

13A.amazeB.amazingC.amazedD.amazingly

14A.shouldB.needC.mayD.can

15A.SoB.ButC.OrD.Because

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网