题目内容

【题目】Choose the best answer(根据短文内容,选择最恰当的答案)

The students have given Miss Chan the following

Passage 1 Alice’s Adventures in Wonderland

It is an interesting story about a girl named Alice, who follows the White Rabbit down a rabbit hole and finds herself in Wonderland. She not only finds the White Rabbit, but also meets other animals such as the Dormouse and the Caterpillar. During her adventure, Alice eats and drinks things that make her change in size. At last, Alice enters a garden, where she happens to see a trial(审判). The Knave of Hearts is accused of(被指控) stealing the Queen of Hearts'tarts(甜馅饼), while the King of Hearts is the judge. As Alice argues with the Queen, the Queen becomes angry with Alice and orders her men to kill Alice. In the end, Alice grows to a huge size and knocks over the playing cards. Suddenly, Alice wakes from her dream.

The classic Alice's Adventures in Wonderland, written by Lewis Carroll, an English author,was fantastic and entertaining. It took you to a world of fantasy. The entire storyline is so imaginative. Alice, with her pleasant personality is attractive. It is one of the classics needed to complete your bookshelf.

Ada Lee, IA

Passage 2 The Wonderful Wizard of Oz

It is an interesting story about a girl named Dorothy, who is taken away from her home in a storm and finds herself in the Land of Oz. Dorothy, together with her companions the Tin Woodman who wants a heart, the Scarecrow who wants a brain and the Cowardly Lion who wants courage, journeys in search of the wizard, in order to return home. After facing many difficulties they successfully meet the Great Oz, who in fact is not a wizard. However, the old man gives the Scarecrow a brain made of pins and needles, the Tin Woodman a heart made of silk and filled with sawdust, and the Cowardly Lion a bottle of courage. In the end, Dorothy finally gets home to where her aunt and uncle live. They are very glad to see her safe and sound.

The Wonderful Wizard of Oz, written by L. Frank Baum, is an enjoyable American classic .What I loved most were Dorothy's trustworthy friends, who were always there when Dorothy needed help. Dorothy is also loved by everyone for her sweetness and honesty. If you have not read it, why don't you give yourself a treat?

Tony Wong, IB

1What is common between two stories?

they are about adventures/

the main characters are female

the authors were born in America

they are both classic

A. andonlyB. andonlyC. ①、②andD. all of the above

2Finally, Alice beat Queen of Heart and her playing cards by_____________.

A. . arguing with the QueenB. changing her size

C. asking the White Rabbit for helpD. waking from her dream

3The Tin Woodman finally gets __________from the Great Oz.

A. . the Queen of Hearts'tartsB. a brain made of pins and needles

C. a bottle of courageD. a heart made of silk and filled with sawdust

4The underlined word"companions" in the text means __________.

A. . classmatesB. friendsC. relativesD. enemies

5There are____________characters in the story The Wonderful Wizard of Oz.

A. 4B. 5C. 6D. 7

6You have probably read two __________.

A. .interviewsB. news reportsC. advertisementsD. book reviews

【答案】

1C

2B

3D

4B

5D

6D

【解析】

本文是《爱丽丝梦游仙境》和《绿野仙踪》的书评。

1细节理解题。第一,passage 1 文章标题就可看出是关于冒险的经历,passage 2 “They are very glad to see her safe and sound”可知也是具有冒险性的故事。

第二,passage 1 “It is an interesting story about a girl named Alice” passage 2 “It is an interesting story about a girl named Dorothy” 可知主人公都是女孩。

第三,passage 1“It is one of the classics needed to complete your bookshelf”passage 1“The Wonderful Wizard of Oz, written by L. Frank Baum, is an enjoyable American classic”可知二者都是classic作品。故选C

2细节理解题。根据passage 1 “In the end, Alice grows to a huge size and knocks over the playing cards.”可知最后Alice变大了,然后把扑克牌打倒。故选B

3细节理解题。根据从passage 2 “However, the old man gives the Scarecrow a brain made of pins and needles, the Tin Woodman a heart made of silk and filled with sawdust”可知老人给铁皮人一个丝绸和锯末做成的心脏。故选B

4词义猜测题。根据passage 2“What I loved most were Dorothy's trustworthy friends, who were always there when Dorothy needed help”可知这些人是Dorothy的值得信任的朋友。故选B

5细节理解题。根据passage 2 可知人物有Dorothy, three friends of Dorothy, Dorothy’s aunt and uncle共七人。故选D

6推理判断题。interviews 面试,采访;news reports 新闻报道advertisements 广告;book reviews 书评。根据两篇文章的结构——刚开始记叙故事大意,然后介绍作者,之后写出书中哪些比较吸引我。因此可推断这两篇为书评。故选D

推理判断题属于主观题,是层次较高的题目。它包含推理和判断。推理是为了做出正确的判断,正确的判断又依附于合乎逻辑的推理。该题要求在理解表面文字的基础上做出判断和推论,从而得到文章的隐含意思和深层意思,也就是通过文章中的文字信息,上下逻辑关系及食物的发展等一直信息,推断出作者没有直接表达的态度和观点。例如第6小题,题目问这两篇文章是什么。此题根据文章的结构,以及内容可以推断出,他们应符合书评。从而得出答案。

练习册系列答案
相关题目

【题目】 The year of 2018 marks the 40th anniversary of China' s reform and opening-up(改革开放40) During the 40 years, Shenzhen has developed from a small fishing village to a modern city .SHENZHEN Light Show was held to celebrate the 40th anniversary of China’s reform and opening-up. It has been a great success and attracted millions of viewers during the two months, sources from Shenzhen Urban Administration

Every night, hundreds of thousands of people gathered in the Shenzhen Civic Square(市民中心)and at the top of Lianhua Hill to enjoy the light show that described Shenzhen's development over the past years with changing patterns made by 1.18 million sets of lights fixed on 43 buildings in the Futian CBD.

The light shows were scheduled for every day from September 28th to December 31st. There were three performances on Fridays and Saturdays at 7: 30 pm, 8: 30 pm and 9: 30 pm, and two performances at 8 pm and 9 pm from Sunday to Thursday. Each show began with a countdown and cheers of the crowds, and then appeared with different colourful displays on tall buildings like Ping.An building to show Shenzhen’s beauty.

The show contains four parts, describing Shenzhen as a city by the mountains and the sea,a window into reform, a city of innovation and a land of harmony. The best part of the show was when two kinds of light were joined together to form a picture, marking the first time in the country that such a show had been presented. At the end of the performance, it showed the city's hospitality, openness and inclusivity by displaying words reading"Shenzhen Welcomes you’’

1Why did Shenzhen hold the light show

A.To attract more visitors to the city

B.To celebrate our 69th National Day

C.To celebrate the success of China's reform and opening-up

D.To show the achievement and beauty of the wonderful city

2Which of the following was the best place to enjoy the light show?

A.The Shenzhen City SquareB.The top of Lianhua Hill

C.Beside Shenzhen Bay ParkD.The buildings in Futian

3What can you read from the light show?

A.The crowds’ countdown and cheers are exciting

B.Shenzhen is a lively and pleasant city full of chances.

C.The changing patterns of light are quite shiny.

D.Shenzhen welcomes you if you like the light show

4What is the best title of this news?

A.Lighting up the Sky

B.Shenzhen-A Wonderful City

C.Lighting Celebration

D.Success of Reform and Opening up

【题目】 During my second year at the city college. I was told that the education department was offering a "free" course (课程) called Thinking Chess for three credits (学分). I jumped at the idea of taking the class because, after all, who doesn't want to ______ a few dollars? More than that, I'd always wanted to learn chess. And, even if I weren't excited enough about free credits, news about our instructor was appealing enough to me. He was an international grandmaster (大师), which _______ I would be learning from one of the game's best. I could hardly wait to him.

The instructor Ashley was kind and smart, a former graduate returning to teach, and this meet was no game for him. He meant business. In his introduction, he made it job real that our credits would be hard-earned. In order to ________the class, we had to write a paper on how we plan to _______ what we would learn in class to our future professions and, finally to our lives. I managed to get an A in that ______ and learned life lessons that have served me well beyond the _______.

Ten years after my chess class with Ashley, I'm still putting to use what he _______ me: The most important _______ that you learn when you play chess is how to make good ________. On every single move you have to analyze (分析) a situation, process what your opponent (对手) is doing and evaluate (评估) the best move from among all your choices, these words still ring true today in my ______ as a journalist.

1A.wasteB.earnC.saveD.pay

2A.supportB.demandedC.heldD.meant

3A.attendB.passC.getD.observe

4A.protectB.exposeC.applyD.compare

5A.gameB.gradeC.courseD.test

6A.lifeB.classroomC.departmentD.situation

7A.taughtB.wroteC.questionedD.promised

8A.factB.stepC.mannerD.skill

9A.gradesB.decisionsC.progressD.comments

10A.roleB.desireC.concernD.behavior

【题目】 Benjamin Franklin was born on January 17, 1706 in Boston. When he was 12, he began working at his brother's print shop, where he learned a lot about writing and printing. He even wrote some articles in the New England Courant. At the age of 17, he ran away from home and went to Philadelphia.

He also took an active role in the community. In 1736,he set up a volunteer fire company and also became the postmaster of the city the next year.

He traveled for five years starting from 1757 around Great Britain. He also made many more trips to France and Britain.

He returned to America in 1787, where he served as a delegate (代表) to the Constitutional Convention. He played a strong role here as an elder statesman, who shared his world view ( 观点).He was very happy to see the United States become independent and take up the United States Constitution. Unfortunately, he died in 1790 at the age of 84, only three years after the Constitution was put into place. He was also famous - sill is, 200 some years after his death.

In his life, he did as he said,Honesty and diligence (勤勉) should be your eternal partner" .

1Where was Benjamin Franklin born?

__________________________________________

2What did he learn at his brother's print shop?

_________________________________________

3How old was he as a postmaster?

_________________________________________

4How did he feel when the United States became independent?

_____________________________________________________

5What can we learn from his word?

_______________________________________________

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网