题目内容

【题目】 In the fall of 1985, I was a bright-eyed girl heading off to Howard University, aiming at a legal career and dreaming of sitting on a Supreme Court bench somewhere. Twenty-one years later I am still a bright-eyed dreamer and one with quite a different tale to tell.

My grandma, an amazing woman, graduated from college at the age of 65. She was the first in our family to reach that goal. But one year after I started college, she developed cancer. I made the choice to withdraw from college to care for her. It meant that school and my personal dream would have to wait.

Then I got married with another dream: building my family with a combination of adopted and biological children. In 1999, we adopted our first son. To lay eyes on him was fantastic and very emotional. A year later came our second adopted boy. Then followed son No. 3. In 2003, I gave birth to another boy.

You can imagine how fully occupied I became, raising four boys under the age of 8! Our home was a complete zoo— a joyous zoo. Not surprising. I never did make it back to college full-time. But I never gave up on the dream either. I had only one choice: to find a way. That meant taking as few as one class each semester.

The hardest part was feeling guilty about the time I spent away from the boys. They often wanted me to stay home with them. There certainly were times I wanted to quit, but I knew I should set an example for them to follow through the rest of their lives.

In 2007, I graduated from the University of North Carolina. It took me over 21 years to get my college degree! I am not special, just single-minded. It always struck me that when you’re looking at a big challenge from the outside it looks huge, but when you’re in the midst of it, it just seems normal. Everything you want won’t arrive in your life on one day. It’s a process. Remember little steps add up to big dreams.

1When the author went to Howard University, her dream was to be ________.

A. a writerB. a teacherC. a judgeD. a doctor

2The underlined expression “withdraw from college” in Paragraph 2 means “________”.

A. quit collegeB. graduate from college

C. start collegeD. leave for college

3Why did the author withdraw from school in her second year of college?

A. She wanted to study by herself.

B. She fell in love and got married.

C. She suffered from a serious illness

D. She decided to look after her grandma.

4What does the author mostly want to tell us in the last paragraph?

A. Failure is the mother of success.B. Little by little, one goes far.

C. Every coin has two sides.D. Well begun, half done.

5Which of the following can best describe the author?

A. Caring and determined.B. Honest and responsible.

C. Ambitious and sensitive.D. Innocent and single-minded.

【答案】

1C

2A

3D

4B

5A

【解析】

文章大意:本文属于记叙文阅读,作者通过这篇文章向我们讲述了她实现梦想的故事。在她上霍华德大学的时候她的梦想是当一个法官,但是由于奶奶的病而退学,后来作者又决定在抚养孩子的时候重新上大学,最终作者实现了自己的梦想。

1细节理解题。根据In the fall of 1985, I was a bright-eyed girl heading off to Howard University, aiming at a legal career and dreaming of sitting on a Supreme Court bench somewhere. 知当作者去霍华德大学的时候她的梦想是当一个法官,故答案选C

2词义猜测题。根据上文But one year after I started college, she developed cancer.但我上大学一年后,她得了癌症;结合I made the choice to withdraw from college to care for her.我决定……去照顾她;可知此处表达的应是“退学”,结合选项可知A选项符合题意,故答案选A

3细节理解题。根据But one year after I started college, she developed cancer. I made the choice to withdraw from college to care for her. 可知作者在大学二年级时退学是为了照顾她患癌症的奶奶,故答案选D

4判断推理题。根据最后一段的内容Everything you want won’t arrive in your life on one day. It’s a process. Remember little steps add up to big dreams. 可知作者告诉我们只要一步一步的走,我们最终会实现自己的梦想,故答案选B

5判断推理题。根据文中内容,作者在大二时退学回家照奶奶,可知作者是有爱心的;作者用了21年多的时间最终取得大学学位,这表明作者是有决心的;由此可推测作者是一个有爱心又意志坚强的人,故答案选A

练习册系列答案
相关题目

【题目】 During my second year at the city college. I was told that the education department was offering a "free" course (课程) called Thinking Chess for three credits (学分). I jumped at the idea of taking the class because, after all, who doesn't want to ______ a few dollars? More than that, I'd always wanted to learn chess. And, even if I weren't excited enough about free credits, news about our instructor was appealing enough to me. He was an international grandmaster (大师), which _______ I would be learning from one of the game's best. I could hardly wait to him.

The instructor Ashley was kind and smart, a former graduate returning to teach, and this meet was no game for him. He meant business. In his introduction, he made it job real that our credits would be hard-earned. In order to ________the class, we had to write a paper on how we plan to _______ what we would learn in class to our future professions and, finally to our lives. I managed to get an A in that ______ and learned life lessons that have served me well beyond the _______.

Ten years after my chess class with Ashley, I'm still putting to use what he _______ me: The most important _______ that you learn when you play chess is how to make good ________. On every single move you have to analyze (分析) a situation, process what your opponent (对手) is doing and evaluate (评估) the best move from among all your choices, these words still ring true today in my ______ as a journalist.

1A.wasteB.earnC.saveD.pay

2A.supportB.demandedC.heldD.meant

3A.attendB.passC.getD.observe

4A.protectB.exposeC.applyD.compare

5A.gameB.gradeC.courseD.test

6A.lifeB.classroomC.departmentD.situation

7A.taughtB.wroteC.questionedD.promised

8A.factB.stepC.mannerD.skill

9A.gradesB.decisionsC.progressD.comments

10A.roleB.desireC.concernD.behavior

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网