题目内容

【题目】阅读短文, 根据短文内容回答问题。

Everyone speaks a language, but language is not just for talking. It is our most important communication tool. Through language, we can tell other people what we think, how we feel, and what we need. In fact, civilization (文明) itself depends on our ability to communicate.

In the long history of human, languages survive, grow, disappear, move from place to place, and change with time. Now, some languages are ancient, and others are new. There are about 6,000 different living languages around the world today, and there are many thousands more that are no longer in use. Languages might sound different, but they are thought to have come from a single ancient language. It would be quite interesting if we search for stories about the creation and disappearance of languages.

Nobody knows exactly when people first started using language. Some scientists say that people first spoke to one another about two million years ago.

Today, our sophisticated (复杂的) languages get fully used in the magazines, novels, science books, and movies that fill our libraries and bookstores. As human, it is important that we can tell the long stories, which separate us from the great apes (类人猿). Other animals may use various methods to communicate, but we humans send complicated messages through space and time.

Throughout history there were many languages that served as a lingua franca (通用语)— a common language that could serve as a bridge between people of different cultures. Today, English is the main language that plays that role around the world. Many people have some ability to use English. Most of these people have studied English as a second or third language.

Language helps people to work together, to share knowledge, feelings, and build up modern societies. The development of humanity’s many languages was an important process that helped humans move forward toward civilization.

1Is language our most important communication tool?

2How many living languages are there around the world today?

3When did people start to speak to one another, according to some scientists?

4What’s the main language around the world today?

5What is the passage mainly about?

【答案】

1Yes

2About 6,000

3About two million years ago

4English

5The development of language and its roles in human society

【解析】试题本文主要介绍了语言的发展以及作为最重要的沟通工具它对人类文明进步的重要意义。

1题意:语言是我们最重要的交际工具吗?考查细节理解题。根据第二句It(language) is our most important communication tool.,可知是肯定回答,故填Yes。

2题意:当今世界上有多少种活语言?考查细节理解题。根据There are about 6,000 different living languages around the world today,,可知填About 6,000。

3题意:据一些科学家所说,人们什么时候开始互相交谈的?考查细节理解题。根据Some scientists say that people first spoke to one another about two million years ago.,可知填About two million years ago。

4题意:当今世界的主要语言是什么?考查细节理解题。根据Today, English is the main language that plays that role around the world.,可知填English。

5题意:文章的主要内容是什么?考查综合归纳题。根据短文内容结合最后The development of humanity’s many languages was an important process that helped humans move forward toward civilization.,介绍了语言的发展及其在人类社会中的作用可知填The development of language and its roles in human society。

练习册系列答案
相关题目

【题目】Winnie the Pooh is about 100 years old. It is my favourite, and I’m sure it’s also yours. Do you know how it came to our life?

Winnipeg is a place in Canada. Many years ago, Harry, a soldier, went to Europe from here. When he stopped at at train station, he saw a man selling a little black bear. Harry bought it and named it Winnipeg. The name became Winnie in short later.

Harry went to a lot of places. When he got to London, he left Winnie in the London Zoo. He thought they could look after Winnie.

Near the zoo, there was a boy named Robin. He loved to visit the London Zoo with his dad. Winnie was his favourite animal. Robin’s father was a writer. He wrote the bear in one of his poems for the first time. Later he wrote stories about Winnie and Robin. Slowly, the father wrote more characters(角色) like Piglet, Rabbit, Roo and Tigger and so on in his stories.

1Which country is the place Winnipeg in?

A. Canada. B. America. C. Australia. D. Japan.

2What did Harry see at the station?

A. A little bear was lost. B. A man was selling a bear.

C. A boy was playing with a bear. D. A man was playing with a bear.

3Why did Harry leave Winnie in the London Zoo?

A. Children could watch the bear. B. Children liked bears very much.

C. He didn’t like the bear. D. The zoo could look after the bear.

4What did Robin love to do with his dad?

A. Write poems. B. Read stories about animals.

C. Go to the zoo to watch Winnie. D. Play with his dad at home.

5What was Robin’s father?

A. A worker. B. A teacher. C. A writer. D. An engineer.

【题目】The Venice Historical Regatta

Every year, on the first Sunday of September, the Historical Regatta takes place in Venice. It has been one of the most important festivals in Venice since 1315. In the beginning, the event was organized to celebrate the return of Catherine Carnaro, the queen of Cyprus. Today, it is a celebration of joy and friendship.

The Historical Regatta · is made up of two parts : a parade and a rowing boat competition. The celebration starts with a parade of boats on water. The boats in the parade are colourful, and many of them have golden painting on both sides. People on these ancient-style boats wear clothes from the sixteenth century.

After the parade, there is a competition on the Grand Canal. It is watched by thousands of people. The Regatta is the most important event for every rower. For them, winning on that day means to become part of the history of this sport and of Venice. So rowers all over Venice look forward to joining in and winning this competition.

Traditionally, the 1st place winner was awarded a red flag, while the 2nd, 3rd and 4th place winners received white, green and blue flags. Some other awards were given along with the flags. One of them was a little living pig. But since some animal protection organizations object to this, the pig award has been cancelled.

When the Regatta is finished, the city is full of people celebrating among all the noise.

There are exciting performances in the important squares of Venice.

1When does the Historical Regatta take place every year?

____________________________________________________________________________

2What is the Historical Regatta made up of? (In no more than seven words)

____________________________________________________________________________

3How many people is the competition on the Grand Canal watched by? (In no more than three words)

____________________________________________________________________________

4What was the 1st place winner awarded? (In no more than three words)

____________________________________________________________________________

5Why has the pig award been cancelled?

____________________________________________________________________________

【题目】请认真阅读下面短文,并根据短文内容回答问题。

Once again, I argued with my son, which I never really wanted to do. When I told my friend about my problems with Paul, he showed me a short article that he had read. It was titled “Disagreeing, with Good Results”.

The article said that understanding another person is never easy, but it is most difficult when we do not agree with the other person. If we want to have good relationships with other people, we must learn to disagree fairly, so that we can solve our problems.

The article went on to say the first rule for a good disagreement is: we must want to solve the problem. Sometimes when people argue, they do not really want to end the disagreement. Therefore, they usually shout at each other, and one person walks away just to end the disagreement. Nothing is changed. The problem is still there.

The second rule is: we should make the problem clear in the simplest way possible. What exactly are we arguing about?

The third rule is: we need to listen actively. In active listening, we listen to understand what the other person says rather than thinking only about what we want to say next. Before we react to the other person’s ideas, we should be sure that we understand them. While we are listening, we should look for similarities in our ideas, not difference. We should look for a way to compromise — to find a solution that both of us can be happy with.

1What’s the name of the writer’s son?

________________________________________________________________________

2How can we solve the problems with the other people according to the article?

______________________________________________________________________

3What will happen if one person walks away to end the disagreement?

______________________________________________________________________

4Which solution should we find while listening actively?

_______________________________________________________________________

5How can we get along well with others in your opinion? (请自拟一句话作答)

_____________________________________________________________________

【题目】Bblythe was doing a school project on children’s rights. She decided to surf the Internet for some information. Here is what she has found.

The United Nations lists the rights of children. Most countries agree with all of them, but some countries don’t. The following are some of the most important rights of children:

Children have the right to be properly fed, clothed and looked after by their family. If their family cannot do so, the government should take responsibility.

Children have the right to get education, development and medical care, which should be provided by the government.

Children mustn’t be tortured by their parents or others. They have had self-respect(自尊心).

Children have the right to expect the government to protect them from all kinds of hurt and neglect(疏忽).

No child under fifteen should be made to fight as a solider.

Children have the right to be protected from being made to work too hard to make money for other people.

In some countries children don’t have these rights. Many young children are made to work long hours in factories and on farms. In some countries there are so few schools that only rich children can get education. There aren’t enough doctors or nurses to help children when they’re sick, either.

The rights of children are the rights people think children should have. They’re not always the rights children really have.

根据材料内容选择最佳答案。

1Bblythe found the information about children’s right from______.

A. library books B. magazines C. newspapers D. the Internet

2According to the passage, which shouldn’t be provided by the government completely?

A. Clothes. B. Development. C. Education. D. Medical care.

3What does the underlined word “tortured” mean?

A. 尊重 B. 虐待 C. 支持 D. 残害

4Which of the following is TRUE according to the passage?

A. All countries agree with the rights of the children listed by the UN.

B. The government should feed a child if his family can’t do so.

C. Children can be tortured by their parents, but not any others.

D. Children can be made to work hard to make money for others.

5What does the passage mainly talk about?

A. Bblythe’s idea on children’s rights.

B. The rights which children really have.

C. Some children’s rights listed by the UN.

D. The rights which children in most countries have.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网