题目内容
【题目】 Some top students are giving advice.
Bill, Canada
When taking tests, relax. If you’re worried that you’ll fail the test, you’re sure to get a low score. If you studied for it long enough that you know the information, then you shouldn’t be worried about getting a low grade.
Lily, America
Remember the most important advice to getting good grades is very simple; do well on tests to get an A or an A-. Do what your teacher says, and the chances are fairly good that you’ll get an A+. Don’t stress yourself. Act cool.
Betty, Britain
Write good notes. Colored pens are fun to write with if you want to get more creative with your notes, but use them only for sections of your notes that you feel will be on a test or that are important. It makes them stand out. Go over your notes before you take the exams.
Tom, Australia
In order to get good grades, try to do your homework immediately after school. Time management is important. If you’re told to do the homework next week, get started the same day you know it. Before you start, you’d better make clear what to do and how to do it.
【1】Lily is from ________.
A.AmericaB.AustraliaC.BritainD.Canada
【2】Who gives advice on homework?
A.Betty.B.Bill.C.Lily.D.Tom.
【3】The top students are giving advice on ________.
A.how to start learningB.how to get good grades
C.what to do when taking testsD.what to take when going to school
【答案】
【1】A
【2】D
【3】B
【解析】
短文大意:本文以表格形式介绍了四个好学生就如何取得好成绩提出的不同建议。
【1】题意:莉莉来自美国。考查细节理解。America美国;Australia澳大利亚;Britain英国;Canada加拿大。根据“Lily, America莉莉,美国”可知莉莉是美国人,故选A。
【2】题意:谁就家庭作业提的建议?考查细节理解。根据最后一栏“In order to get good grades, try to do your homework immediately after school为了取得好成绩,尽量在放学后马上做家庭作业”,可知汤姆谈的是家庭作业问题,故选D。
【3】题意:优等生正在就如何取得好成绩提出建议。考查文意理解。A. 如何开始学习;B. 如何取得好成绩;C. 考试时该做什么;D. 上学时该拿什么。根据四个人的建议内容,结合第二则莉莉的话“Remember the most important advice to getting good grades is very simple记住取得好成绩最重要的建议很简单”,可知都是就如何取得好成绩提出的建议,故选B。
本文以表格形式介绍了四个好学生就如何取得好成绩提出的不同建议,难度不大,只要认真阅读短文,注意前后联系,就能顺利完成阅读。文章所设试题主要考查细节理解和判断,各个小题都能在文中找到适当依据。例如小题1,问莉莉来自哪个国家,考查细节理解。根据“Lily, America莉莉,美国”可知莉莉来自美国,America美国,故选A。
【题目】配对阅读。请将左栏 5 个人遇到的紧急情况和右栏七个不同的急救方式进行配对。并将答案写在答题卡相应题目的答题位置上。
Sally often takes a banana to school for lunch. She often puts a banana in her bag in the morning, and when she opens the bag at noon, the banana looks as if someone drove a car over it. Rose wants to know whether her breath smells nice or not? But it's difficult to know, because it's very hard to smell the air that comes out of your own mouth. John used to have a watch that can tell him the time and temperature during the day. However, it doesn't work these days and he wants to buy something that can be worn more easily. It is reported that many people die as a result of breathing smoke or from cooking over wood-powered or coal-powered stoves. Anna wants to buy a cooker to avoid this problem. Bruce often reads the news about food safety from newspaper, magazines or TV. It has great influences on people's health. He wants to find something that can help him check whether the food is safe or not. | A. Alarm Fork Well, this special fork has two lights: one green and one red. When the green light is on, it's OK to take a bite of food. The fork "knows" when you take a bite, and soon the red light goes on. Wait for the green light before you take another bite. B. Apple Watch It can not only tell you the right time and the temperature. It also has a set of technology that can collect a lot of health data. It can record your every movement and even tell you whether you sleep well or not. C. Time Temp Glasses These special glasses show the time above your right eye and the temperature above your left eye. It is surely easier than wearing a watch, and you never have to guess the temperature. D. Smell This Smell This is useful for you to make sure your breath smell nice or not. Smell This covers your nose and your mouth, so it is easy to smell the air that comes out of your mouth. E. “Sol-4” Cooker The cooker is also much 'friendlier" than other cookers because it produces less smoke and the user would be less likely to have breathing illnesses from harmful smoke. F. Kuaisou The new chopsticks, called Kuaisou, are able to pick up a variety of readings on food freshness, acidity(酸碱度)and nutrients (营养).They allow people to take food safety into their own hands through an app on smart phones. G. Banana Suitcase Are you worrying about the banana in your bag? If you put your banana in the Banana Suitcase, it can keep a banana safe, delicious, and looking like a banana! |
【1】_________
【2】_________
【3】_________
【4】_________
【5】_________
【题目】PART-TIME JOBS
Cruise Ship Our company is important to tourism because it provides fun trips worldwide. When ships arrive, we get them cleaned and make sure they are ready for new passengers. Want to have a try? Come and see Ms. Lori Lee for more information. |
Delivery Company If you know the area around the city quite well and enjoy traveling around, come and help us. Our cars provide a fast service for online orders. You will sometimes have to help the driver lift heavy boxes. Are you interested? Visit us at No.25 East Street and talk to Ms. Jones Stevens. |
City Museum While you don't have to know about local history, we do expect you to put your Internet skills to good use! Find out interesting facts about the objects on show, which you can then pass on to kids and their parents as you guide them around the building. |
If you are interested, call the manager Mr. Jack Green(012-4753219). |
Primary School We encourage secondary school students to work in our classes, reading to the youngest children and helping older ones with math problems. If you are good at sport, why not help to teach our junior basketball team what you know? Call Mr. Kevin Smith(012-3456328) for more information. Our website: http://www. riversideprimary. com |
根据材料内容选择最佳答案。
【1】If you enjoy traveling around, where can you go for a part-time job?
A.Cruise Ship.B.Primary School.
C.Delivery Company.D.City Museum.
【2】Who will help you know more about the job at City Museum?
A.Ms. Lori Lee.B.Mr. Jack Green.
C.Mr. Kevin Smith.D.Ms. Jones Stevens.
【3】You can________on the ship
A.help to lift heavy boxesB.deal with online orders
C.get the ship ready for new passengersD.guide tourists around the ship
【4】Who is fit for the job at City Museum?
A.Jenny who knows well about local history.
B.Lisa who has good Internet skills.
C.David who knows the city quite well.
D.Tom who is good at playing volleyball.
【5】Where is the text most probably from?
A.A shopping poster. B.A science report,
C.A newspaper. D.A guidebook.