题目内容

【题目】Dear Madam,

Welcome back to school. My child is so happy to be in your class this year. We know you care so much about your students. I want to tell you a little bit about my child. Although he really loves to learn, he is somewhat anxious about being back in school again.

My child is thought to be gifted and that has brought some unexpected challenges to him and our family. To many people, being gifted means he will do very well in school, but that hasn’t always been true for him. He is just a kid thinking differently, and he sometimes struggles in school. Last year, school wasn’t easy for him for a few reasons.

He may be ahead a few grade levels in some subjects, but not in all subjects. He just doesn’t do better in all areas all the time. And although he may seem older than his years, he doesn’t always behave like you would think he should. I’m sure you know how gifted children can be emotionally immature –that is exactly my kid.

Also, he can be really intense in class when you are teaching one of his favorite topics. He may raise his hand often and constantly talk about what he thinks about it. I’ll apologize in advance because he will also likely challenge you on information or facts which he feels are not quite right especially when it’s a topic he is hooked on. He is not being impolite and he isn’t just being a know-it-all, or a show-off, he is really just very excited to be learning about a subject he feels strong about. He just gets carried away!

Last year, he was teased about looking like a know-it-all in school by some of his classmates, which hurts him A LOT. Being laughed at is part of his fear of going back to school. He fears being called a show-off at school and he feels like he doesn’t fit in. His teacher said he often kept to himself and chose to work alone. I know as a teacher, you are incredibly busy, but could you keep an eye out for anyone teasing him or if he seems to be keeping to himself too much?

Lastly, his therapist(理疗师) mentioned that because of the being laughed at and maybe because he was bored last

year in school, he is showing signs of becoming an underachiever. Please let me know if his grades start slipping.

Thank you for taking the time to read and understand about my child. Don’t hesitate to call or email me if there are any problems with him at school. Believe me, we know very well how sensitive, emotional and intense he can be.

I hope you have a wonderful school year!

Sincerely,

Mom of a Gifted Child

1From the passage, we learn that the author’s son________.

A.fails to get along well with classmatesB.has fallen behind the other students

C.has lost interest in learningD.is rude to the teachers

2What does the underlined sentence in Paragraph 4 mean?

A.He has been taken away from school.B.He is too excited to control himself.

C.He is so absorbed in observing.D.He has been overpraised.

3Why does the author write the letter?

A.To ask the teacher to reduce children’s burden.B.To call on the school to stop school teasing.

C.To suggest that his child has special needs.D.To explain how gifted her child is.

【答案】

1A

2B

3C

【解析】

本文是一篇应用文。一个妈妈给老师写的信,在信中妈妈提到孩子担心害怕回到学校中。他认为自己的孩子富有天赋,在某些方面更胜一筹,但是也因为这样造成孩子和同学之间相处不好,希望老师多关注孩子,有问题随时和家长沟通。

1细节理解题。根据第五段前半部分内容“Last year, he was teased about looking like a know-it-all in school by some of his classmates, which hurts him A LOT. Being laughed at is part of his fear of going back to school. He fears being called a show-off at school and he feels like he doesn’t fit in.”可知,班里有一些同学取笑他,这对他伤害很大。被嘲笑是不愿意回到学校一部分原因。这种感觉他好像不能融入,A表述他不能和同班同学和睦相处,正确。根据第三段第一句“He may be ahead a few grade levels in some subjects, but not in all subjects.”可知,这个孩子在一些科目上成绩是领先的,B表述错误;根据第四段第一句“Also, he can be really intense in class when you are teaching one of his favorite topics.”可知,这个孩子对于他感兴趣的话题听讲很投入,C表述错误;根据第四段倒数第二句“He is not being impolite and he isn’t just being a know-it-all, or a show-off, he is really just very excited to be learning about a subject he feels strong about.”可知,他不是不礼貌或者炫耀,只是听到了感兴趣的话题十分兴奋,D表述错误。综上,故选A

2词义猜测题。根据第四段倒数第二句“He is not being impolite and he isn’t just being a know-it-all, or a show-off, he is really just very excited to be learning about a subject he feels strong about.”可知,他不是不礼貌,显示自己什么都知道或者炫耀,只是听到了感兴趣的话题十分兴奋,所以后一句总结前一句内容,他得意忘形了,只是太兴奋以至于无法控制自己。故选B

3文章大意题。作者为什么要给老师写信?A让老师减轻孩子负担;B呼吁学校停止嘲笑学生;C建议他的孩子有特殊的需求;D解释他的孩子有多么富有天赋。文章是妈妈写给老师的一封信,解释了一下孩子不愿意回学校的原因,因为他的孩子比较有天赋,在某些方面表现得比较极端,但都是因为他的孩子天赋秉异。其实这样的孩子是敏感的,情绪化的,而且极端的,孩子的所作所为没有恶意,但是招来了嘲笑,现在不想去上学了。希望老师多多关注并理解孩子,有问题和家长及时沟通。综上,故选C

练习册系列答案
相关题目

【题目】通读下面短文,掌握其大意,然后在每小题所给的四个选项中,选出一个最佳答案。并将答题卡对应题目所选的选项涂黑。

In a cold winter, a couple had to move out of their big house because of bankruptcy(破产). The husband worked day and night but with little care of his wife, _______she thought, “He doesn't love me any more. He just thinks about his _______."

One day, she wanted to take a _______, but her husband stopped her at the door, "Let me take it first, OK?" "Why not let me first?" she asked. "I was tired. You take it later, OK?" She was very _______.

On a rainy day, she found nothing to do and _______his computer. After a few minutes, her eyes were full of tears...it was his diary:

Today, I was quite sad. She asked me _______I was always taking a shower first, and I said I was tired. She was unhappy. I wasn't as _______as before! We moved to the small house and it was very cold. I _______that if one person took a shower first, the room could get a little warmer. So I always _______into the bathroom first. When she took a shower, the temperature in the bathroom could get a little higher. I can't give her more, but ________, I can give her 1 °C love.

1A.soB.becauseC.unlessD.if

2A.friendsB.familyC.healthD.work

3A.showerB.walkC.lookD.rest

4A.happyB.gladC.nervousD.sad

5A.turned upB.turned onC.turned downD.turned off

6A.whatB.whyC.whenD.how

7A.excitedB.satisfiedC.poorD.rich

8A.askedB.explainedC.saidD.found

9A.changedB.rushedC.putD.made

10A.at mostB.at firstC.at leastD.at last

【题目】 How much do you know about Earth-the planet that we live on? Our knowledge of Earth has been developing since ancient times. However, many puzzles about Earth remain unsolved. Live Science has published a list of the eight biggest mysteries about Earth. Let's look at some of them.

Where did water come from?

When it first came into being 4.5 billion years ago, Earth was a dry rock. So where did all of our water come from? Scientists think that it might have arrived in the form of ice by an asteroid(小行星) from outer space that hit our planet. But this theory has not been confirmed because there is very little related evidence(相关证据)to be studied.

What's in the core(地核)?

Scientists used to study meteorites(陨石)as small examples of Earth, believing that Earth's core was made of iron and nickel(). However, a later study in the 1950s proved this way to be wrong because it found that Earth would be too light to provide gravity if its core contained only iron and nickel. Today, scientists continue to bring forward different theories, but none have been confirmed.

How was the Moon born?

Scientists have found that the chemical compositions(成分)of Earth and the Moon are very similar. That suggests that the Moon actually came from Earth. For example, it could be a piece of Earth that separated when Earth hit another planet. It is also possible that when Earth first came into being, it spun(旋转)very fast and threw off enough molten(熔化的)rock to later from the Moon.

1What's the story mainly about?

A.How Earth came into being.B.Where Earth's water came from.

C.How the Moon was formed.D.Unexplained mysteries about Earth.

2What do we know about where water may come from?

A.Earth's water may come from ice that melted 4.5 billion years ago.

B.Earth's water may come from a small planet that hit Earth.

C.We don't know where water came from.

D.There is lots of evidence that tells us where water came from.

3What does the underlined phrase "bring forward" in Paragraph 5 probably mean?

A.Check.B.Raise.C.Improve.D.Receive.

4Which of the following is TURE according to the passage?

A.Scientists believed Earth's core was made of meteorites.

B.A study in the 1950s proved that Earth's core is made of iron and nickel.

C.The Moon and Earth are made of similar materials.

D.Three possibilities of where the Moon came from are mentioned.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网