题目内容
【题目】PART-TIME JOBS
Cruise Ship Our company is important to tourism because it provides fun trips worldwide. When ships arrive, we get them cleaned and make sure they are ready for new passengers. Want to have a try? Come and see Ms. Lori Lee for more information. |
Delivery Company If you know the area around the city quite well and enjoy traveling around, come and help us. Our cars provide a fast service for online orders. You will sometimes have to help the driver lift heavy boxes. Are you interested? Visit us at No.25 East Street and talk to Ms. Jones Stevens. |
City Museum While you don't have to know about local history, we do expect you to put your Internet skills to good use! Find out interesting facts about the objects on show, which you can then pass on to kids and their parents as you guide them around the building. |
If you are interested, call the manager Mr. Jack Green(012-4753219). |
Primary School We encourage secondary school students to work in our classes, reading to the youngest children and helping older ones with math problems. If you are good at sport, why not help to teach our junior basketball team what you know? Call Mr. Kevin Smith(012-3456328) for more information. Our website: http://www. riversideprimary. com |
根据材料内容选择最佳答案。
【1】If you enjoy traveling around, where can you go for a part-time job?
A.Cruise Ship.B.Primary School.
C.Delivery Company.D.City Museum.
【2】Who will help you know more about the job at City Museum?
A.Ms. Lori Lee.B.Mr. Jack Green.
C.Mr. Kevin Smith.D.Ms. Jones Stevens.
【3】You can________on the ship
A.help to lift heavy boxesB.deal with online orders
C.get the ship ready for new passengersD.guide tourists around the ship
【4】Who is fit for the job at City Museum?
A.Jenny who knows well about local history.
B.Lisa who has good Internet skills.
C.David who knows the city quite well.
D.Tom who is good at playing volleyball.
【5】Where is the text most probably from?
A.A shopping poster. B.A science report,
C.A newspaper. D.A guidebook.
【答案】
【1】C
【2】B
【3】C
【4】B
【5】C
【解析】
文章主要介绍了四份兼职工作的招聘广告,分别是船上的工作信息;学校里的工作信息;在城市博物馆里的工作信息;和一个快递公司的信息。每则广告里都写了工作的细节和联系方式等。
【1】细节理解题。根据Delivery Company部分中的“If you know the area around the city quite well and enjoy traveling around, come and help us.”可知,你如果喜欢四处游走,可以去快递公司。故选C。
【2】细节理解题。根据City Museum部分中的“If you are interested, call the manager Mr. Jack Green(012-4753219).”可知,Mr. Jack Green可以帮助你了解在城市博物馆工作的更多信息。故选B。
【3】细节理解题。根据Cruise Ship部分中的“When ships arrive, we get them cleaned and make sure they are ready for new passengers.”可知,当船只到达时,你需要将船清理干净,确保准备好以便迎接新乘客。故选C。
【4】细节理解题。根据City Museum部分中的“we do expect you to put your Internet skills to good use!”可知,计算机学得好的Lisa适合在城市博物馆里工作。故选B。
【5】文章出处题。通读全文可知,本文主要介绍了四份兼职工作的招聘广告,所以最有可能出自一份报纸。故选C。
细节理解题属直接解答性问题,是阅读理解题中最简单的一种,多数属中低难度的送分题。但由于中考所占的比例很大,应特别引起注意。本文的第1、2、3、4小题就是细节理解题。做细节题具体方法与步骤如下:
略读材料,大概了解原文,掌握中心或主旨。
按文章的体裁,作者写作的组织模式及有关的信息词,如for example,first,second…等预测应该到何处寻找自己所需要的事实。
将自己精力放在寻找你所需要的细节上,快速通篇跳读,眼睛自左至右,自上而下呈Z形扫视,直到找到细节出处,待找到含细节句子时,放慢速度,仔细核对比较内容,直至找到答案。