题目内容

【题目】 Learn to rise again

It is not always easy to discover yourself. From a(/an)_______________age, I had a strong sense of who I would become—but an accident changed everything.

To me, skating was more ______________than anything else in the world. Nothing else filled my heart with so much_______________. I spent 24 hours a week developing my skills. I had no social life or interests other than _________________.But I was rewarded (回报) with first place medals in nearly every competition.

_______________, during one competition, I fell and was badly injured. The doctor told me that I couldn’t skate any more. The pain in my back was _______________to bear(忍受) and even basic daily tasks became difficult.

My passion (激情) had been________________. I lost heart and had no idea what I would become. After eight months of suffering, something had to ________________. Instead of sitting around and wasting my days, I began to work with local community service projects. By volunteering as a swimming teacher and summer reading assistant (助教)for kids, I got an idea of whom I wanted to become. After a few months, I_______________a new interest. Little by little, I stepped out of the shadow and rebuilt my confidence.

Sometimes, challenges in life will get in the way. We can choose to stay behind or try to get past these challenges. My_______________was a challenge that failed to stop me from reaching success. Today, I’m a very confident and optimistic (乐观的) person.

1A.oldB.youngC.goodD.bad

2A.amazingB.surprisingC.importantD.useful

3A.sadnessB.joyC.surpriseD.pain

4A.skatingB.readingC.volunteeringD.dancing

5A.NecessarilyB.ImpossiblyC.HopefullyD.Unluckily

6A.easyB.hardC.fineD.satisfied

7A.taken awayB.take offC.take upD.take in

8A.rememberB.moveC.changeD.return

9A.knewB.foundC.showedD.thought

10A.storyB.workC.lifeD.accident

【答案】

1B

2C

3B

4A

5D

6B

7A

8C

9B

10D

【解析】

文章大意:文章主要介绍了作者滑冰时受伤而导致作者失去信心,但是在作者当志愿者作游泳老师和阅读助教时重获自信。

1句意:从很小的时候起,我就很清楚自己会成为什么样的人。

old大的,年长的;young小的,年轻的;good好的;bad坏的,根据后文“I had a strong sense of who I would become”“我就很清楚自己会成为什么样的人”可知,应该是从很小的时候起,故选B

2句意:对我来说,滑冰比世界上任何事情都重要。

amazing惊奇的;surprising吃惊的;important重要的;useful有用的,根据后文的“Nothing else filled my heart with so much”“没有什么比这更让我心满意足了”可知,应该是重要的,故选C

3句意:没有什么比这更让我心满意足了。

sadness伤心;joy开心;surprise惊讶;pain疼痛,根据后文“I had no social life or interests”“我没有别的社交和兴趣”可知,没有什么比这更让我心满意足了,故选B

4句意:除了滑冰,我没有别的社交和兴趣。

skating滑冰;reading阅读;volunteering自愿做;dancing跳舞,根据“skating was more important than anything else in the world”“对我来说,滑冰比世界上任何事情都重要”可知,应该是滑冰,故选A

5句意:不幸的是,在一次比赛中,我摔倒了,受了重伤。

Necessarily不可避免地;Impossibly不可能地;Hopefully有希望地;Unluckily不幸地,根据后文的“during one competition, I fell and was badly injured”“在一次比赛中,我摔倒了,受了重伤”可知,应该是不幸地,故选D

6句意:我背部的疼痛难以忍受,甚至连基本的日常工作也变得困难起来。

easy容易的;hard困难的;fine好的;satisfied满意的,根据后文的“even basic daily tasks became difficult”“甚至连基本的日常工作也变得困难起来”可知,应该是难以忍受,故选B

7句意:我的激情被带走了。

taken away夺走,带走;take off飞机起飞;take up开始从事;take in接纳,根据后文的“I lost heart and had no idea what I would become”“我失去了信心,不知道自己会变成什么样子”可知,应该是热情被带走了,故选A

8句意:在遭受了半年的痛苦之后,有些事情不得不改变。

remember记得;move移动;change改变;return返回,根据后文的“Instead of sitting around and wasting my days, I began to work with local community service projects”“我没有闲坐着浪费时间,而是开始参与当地的社区服务项目”可知,应该是不得不改变,故选C

9句意:几个月后,我找到了新的兴趣。

knew知道;found发现,找到;showed展示;thought想,认为,根据后文的“Little by little, I stepped out of the shadow and rebuilt my confidence”“渐渐地,我走出阴影,重建了信心”可知,应该是找到新兴趣,故选B

10句意:我的事故是一个挑战,未能阻止我取得成功。

story故事;work工作;life生活;accident事故,根据前文作者的经历以及所给空后面的“challenge that failed to stop me from reaching success”“一个挑战,未能阻止我取得成功”可知,应该是事故,故选D

练习册系列答案
相关题目

【题目】 Giving up studying in China’s top universities is truly surprising. It’s reported that two young people dropped out of Tsinghua University after they found they had no interest in their majors (专业). They took the CEE (college entrance examinations) again. Luckily, they passed the exams and studied new majors in Peking University. Their actions have come under hot discussion among the public.

Supporters praise the two students for being brave enough to chase (追逐) their goals.

1 We shouldn’t blame (责怪) those who are willing to take a risk and take the CEE again. It’s OK for everyone to choose their favourite major for a better career in the future.

2 The two students prove that life is full of changes and possibilities. They set up an example of the power of courage in changing lives.

However, those who are against their actions criticize them for being capricious (任性的).

1 By dropping out after studying for a period of time, the two students have wasted educational resources, which could have been provided for others.

2 The two students were not wise enough to choose their majors when they first applied to go to college. Their actions should be a warning to other young people instead of being followed.

A case leading to1

Dropping out of China’s top universities is really uncommon. Two young people2 to give up studying at Tsinghua University simply because their majors weren’t their3 . They retook the CEE and luckily they got the chance to 4 Peking University to study new majors.

Different 5

. We shouldn’t blame those who are willing to take a risk and retake the exams. Everyone has the6 to choose their favourite major.

. The two students prove that our life is 7 with many changes and possibilities . Their actions can encourage young people to 8 their lives.

. If the two students haven’t dropped out after studying for a period of time, others could have got the educational resources.

. The two students didn’t choose their majors9 enough for the first application. Young people shouldn’t10 their actions

【题目】 When we say someone is in a blue mood, it means he or she is unhappy or sad. Are you feeling a little blue? Here are some fast and easy ways to cheer you up.

Exercise

When you exercise, your brain gives out a chemical called Endorphin (内啡肽). This chemical makes you feel happy. That is why exercise is good for you.

Have a talk

If something or somebody is troubling you, don’t quarrel with other people to relax yourself. It is a good idea to have a heart-to-heart talk with a friend or a family member. Tell (A)them your feelings. A chat is a useful way to make you feel better.

Have some hobbies

For example, playing pop music, drawing something or listening to your favorite music will make you smile. Act like an artist. Draw, paint or make something. Being active and creative makes you feel more satisfied and less nervous.

Laugh more

(B) 笑是改善你心情的最好方法。Children laugh about 400 times a day. Adults only laugh about 20 times a day. What happen? Experts say if we laugh more, we will be happier and healthier.

Think positively

Close your eyes and imagine a beautiful scene or a time. (C)Never think about anything terrible that you can’t change. What’s more, leave your flat and go outside. Sun and fresh air are good for you. Be a kid for a day. Play games, watch comedy movies or read jokes online.

1(A)处画线单词“them”指代 ____________ (用英文回答)

2根据短文内容回答问题。

How does being active and creative make you feel?

______________________________________

3(B)处画线句子翻译成英文。

______________________________________

4(C)处画线句子翻译成中文。

______________________________________

5给该文段拟一个标题。

______________________________________

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网