4. According to the writer,_________.

  A. it is not difficult to repair the brain damage

  B. doctors' working on a hurt brain may make things worse

  C. brain is not an important part in one's body

  D. brain doesn't need blood

答案:B  指导:推理判断题。由第一段最后两句可以推知在大脑上出差错比在其他部分出差错都要糟糕。

Passage 17

During the late sixteenth and early seventeenth centuries, the London District of South-wark was prosperous (繁荣的), and a very important and farreaching development was happening at Bankside, an area situated just beside the church now known as Southwark Cathedral. The Rose Theatre, the Swan, the Hope Playhouse and Bear Garden were set up here along with the famous Globe Theatre, in which Shakespeare acted.    William Shakespeare was an English poet and playwright whose body of works is considered the greatest in English litera ture. He is commemorated (纪念) in Southwark Cathedral today by the modern memorial window in the south aisle (通道). The window was designed by Christopher Webb in 1954, after an earlier window had been destroyed in the war. Below it is a figure of Shakespeare, carved by Henry McCarthy in 1912, set against a background of seventeenth-century Southwark in relief (浮雕), showing the Globe Theatre, Winchester Palace and the Tower of St. Saviour's Church. This memorial was provid- ed by public support and was dedicated (奉献) in 1911, and every year a birthday service, attended by many great actors and actresses, is held here in honour of Shakespeare's genius. Shakespeare's brother Edmund was buried here in 1607, and, although the position of Edmund's grave is unknown, he is commemorated by an inscribed (刻写的) stone.

4. Which of the following statements is NOT true?

  A. There are both advantages and disadvantages in using a  word processor.

  B. The British companies care much for the health of the people using word processors.

  C. The technology in the field of computers has been greatly advanced over the last ten years.

  D. Using word processors, secretaries can get more time to do more interesting work for their bosses.

答案:B  指导:推理判断题。运用排除法或从第四段最后一句可知选项B的说法不当。

Passage 16

    It is difficult for doctors to help a person with a hurt brain. Without enough blood, the brain lives only three to five minutes. Sometimes the hurt brain gets better by itself. More often the doctors can't fix the hurt.

    Sometimes they are afraid to try something to help. It is dangerous to work on the brain. The doctor might make the person worse if he works on the brain.

    Dr Robert J.  White, a famous professor and doctor, thinks he knows a way to help. He thinks doctors should try to make the brain very cold. If it is very cold, the brain can live without blood for 30 minutes. This gives the doctors a longer time to do something for the brain.

    Dr White tried his idea on 13 monkeys. First he taught them to do different jobs. Then he operated on them. He made the monkeys' blood go through a machine. The machine cooled the blood.  Then the machine sent the blood back to the monkeys' brains. When the brain temperature was 50 degrees, Dr White stopped the blood to the brain. After 30 minutes he turned the blood back He warmed the blood again. After their operations, the monkeys were like they were before.  They were healthy and busy. Each one could still do the jobs the doctor had taught them.

Dr White's idea works well on the monkeys. Are there other problems with human beings? Dr White thinks doctors will use his idea on human beings. He thinks it will help people who have heart problems, too. A person doesn't have to die when his heart stops. Doctors can start it again. The problems come when the brain is without blood for three to five minutes, the person has a living body, but a dead brain. Maybe in the future, doctors will try Dr White'.s ide~ When the person's heart stops, the doctors will quickly trY to cool the brain. They will have 30 minutes to start the heart again. Maybe there will be no problem with the brain.

 0  258594  258602  258608  258612  258618  258620  258624  258630  258632  258638  258644  258648  258650  258654  258660  258662  258668  258672  258674  258678  258680  258684  258686  258688  258689  258690  258692  258693  258694  258696  258698  258702  258704  258708  258710  258714  258720  258722  258728  258732  258734  258738  258744  258750  258752  258758  258762  258764  258770  258774  258780  258788  447348 

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网