题目内容

In summer, millions of people will head for the beach.And while the ocean can be a great place to swim and play, it may also be useful in another way.Some scientists think that waves could help make electricity.

“Have you ever been on a surfboard or boat and felt yourself being lifted up by a wave? Or have you jumped in the water and felt the energy as waves crashed over you?” asked Jamie Taylor of the Wave Energy Group at the University of Edinburgh in Scotland.“There is certainly a lot of energy in waves.”

Scientists are working on using that energy to make electricity.

Most waves are created when winds blow across the ocean.“The winds start out by making little ripples (波纹) in the water, but if they keep on blowing , those ripples get bigger and bigger and turn into waves, ”Taylor said.“Waves are one of nature’s ways of picking up energy and then sending it off on a journey.”

When waves come towards the shore, people can set up dams or other barricades to block the water and send it through a large wheel called a turbine (涡轮) .The turbine can then power an electrical generator (发电机) .

The United States and a few other countries have started doing research on wave energy , and it is already being used in Scotland.

The resource is huge.We will never run out of wave power, besides, wave energy does not create the same pollution as other energy sources, such as oil and coal.

Oceans cover three quarters of the earth’s surface.That would make wave power seem perfect for creating energy around the world.There are some drawbacks, however.

Jamie Taylor said that wave power still cost too much money.He said that its effects on animals in the sea were still unknown.Besides, wave power would get in the way of fishing and boat traffic.

With more research, however, “many of these problems might be overcome,” Taylor said.“Demand for energy to power our TVs and computers, drive our cars, and heat and cool our homes is growing quickly throughout the world.Finding more energy sources is very important, for traditional sources of energy like oil and gas may run out some day.”

In the future, when you turn on a light switch, an ocean wave could be providing the electricity!

1.We can infer from the passage that ______.

A. finding new energy sources like wave energy is important

B. wave energy is a resource that will never run out and is used all over the world

C. wave power is perfect for creating energy around the world

D. wave power doesn’t create any pollution

2.The underlined word “drawbacks” probably means ______.

A. regretsB. adventuresC. disadvantagesD. difficulties

3.What can be the best title for the passage?

A. How to Get Electricity by Waves.

B. A Huge Resource of Energy.

C. Can Waves Make Electricity?

D. The Disadvantages of Wave Energy.

 

1.A

2.C

3.C

【解析】

试题分析:这篇文章主要讲波能能否转化成电能这个问题,并且指出发现新能源例如波能,是很重要的。

1.

2.

3.这篇文章一直在讲波能能否转化成电能这个问题,故选C。

考点:考查教育类阅读

练习册系列答案
相关题目

仔细阅读下面的短文,短文中有10个空格。请按照每小题括号内的具体要求完成语法填空和词形变化。

Among all the fast growing science and technology, the research of human genes, __1._ biological engineering as people call it, is drawing more and more attention now. Sometimes it is a hot topic __2.__ (discuss) by people.

The greatest thing that gene technology can do is to cure serious diseases that doctors at present can almost do nothing with, such as cancer and heart disease. Every year, millions of people are murdered by these two __3.__ (kill). And to date, doctors have not found __4._ effective way to cure them. But if the gene technology __5.__ (apply) , not only these two diseases can be cured completely, _ 6.__ (bring) happiness and more living days to the patients, but also the great amount of money people spent on curing their diseases can be saved, so __7.__ benefits the economy as well. In addition, human life span(寿命) can be prolonged.

Gene technology can help people to give birth to more healthy and clever children. Some families, with the English imperial(皇室) family being a good example, have hereditary diseases. This means their children will for sure have the family disease, __8.__ is a great trouble for these families. In the past, doctors could do nothing about hereditary diseases, __9.__ gene technology can solve this problem __10.__ (perfect). The scientist just needs to find the wrong gene and correct it, and a healthy child will be born.

 

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网