题目内容
5.Green is an important color in nature.It is the color of grass and the leaves on trees.It is also the color of most growing plants.Sometimes,the word green means young,fresh and growing.Sometimes,it describes something that is not yet ripe or finished.For example,a greenhorn is someone who has no experience,who is new to a situation.In the fifteenth century,a greenhorn was a young cow or ox whose horns(角) had not yet developed.A century later,a greenhorn was a soldier who had not yet had any experience in battle.By the eighteenth century,a greenhorn had the meaning it has today-a person who is new in a job.
Someone who has the ability to grow plants well is said to have a green thumb.The expression comes from early nineteen hundreds.A person with a green thumb seems to have a magic touch that makes plants grow quickly and well.You might say that the woman next door has a green thumb if her garden continues to grow long after your plants have died.
The Green Revolution is the name given some years ago to the development of new kinds of rice and other grains.The new plants produced much larger crops.The Green Revolution was the result of hard work by agricultural scientists who had green thumbs.
Green is also the color used to describe the powerful feeling,jealousy(嫉妒).The green-eyed monster is not a frightening creature from outer space.It is an expression used about four hundred years ago by British writer William Shakespeare in his play"Othello".It describes the unpleasant feeling a person has when someone has something he wants.A young man may suffer from the green-eyed monster if his girlfriend begins going out with someone else.Or,that green-eyed monster may affect your friend if you get a pay rise and he does not.
25.A greenhorn now refers toD.
A.a cow without horns
B.a new solider
C.a young horse
D.a person who is new in a job
26.A person who has a green thumb is a personC.
A.whose garden is greener than others'
B.whose thumbs are of green color
C.who is good at growing plants
D.who is younger than his neighbors
27.The author is actually talking aboutA.
A.language B.colors C.politics D.agriculture
28.Which of the following statements is NOT true according to the passage?A
A.In about the 16th century,a greenhorn meant an experienced soldier.
B.The Green Revolution may have some connection with green thumbs.
C.The green-eyed monster was probably created by William Shakespeare.
D.The green-eyed monster can be used to describe a person who is jealous.
分析 本文属于说明文阅读,作者通过这篇文章主要向我们描述了绿色这个词的不同意义.
解答 25.D.细节理解题.根据第二段In the fifteenth century,a greenhorn was a young cow or ox whose horns(角) had not yet developed可知greenhorn意为工作中的新人;故选D.
26.C.细节理解题.根据第三段 person with a green thumb seems to have a magic touch that makes plants grow quickly and well可知有一个绿色的拇指是一个人擅长种植植物;故选C.
27.A.推理判断题.根据第二段Sometimes,the word green means young,fresh and growing.Sometimes,it describes something that is not yet ripe or finished可知作者其实是在谈论语言;故选A.
28.A.细节理解题.根据第二段A century later,a greenhorn was a soldier who had not yet had any experience in battle可知greenhorn指的是没有经历过战争的士兵;故选A.
点评 考察学生的细节理解和推理判断能力,做细节理解题时一定要找到文章中的原句,和题干进行比较,再做出正确的选择.在做推理判断题不要以个人的主观想象代替文章的事实,要根据文章事实进行合乎逻辑的推理判断.
练习册系列答案
相关题目
13.
56.How much did the author and her boyfriend have to pay at least on Friday?D
A.216.
B.226.
C.332.
D.260.
57.According to the passage,a visitor to western Sydney canC.
A.get warm in modern guestrooms
B.overeat delicious dinner
C.hire a car to see movies
D.feel unfriendliness from ordinary Australians.
| 24hours in western Sydney:what to do,where to go On a recent weekend,my boyfriend and I decided to explore the area for the first time. Friday 6p.m.-Check in at Atura Blacktown hotel After an easy 40-minute train trip from Central Station to Blacktown (about 5one way with the Opal smartcard),we catch a taxi (about 20)to western Sydney's newest hotel,the Atura Blacktown.It's a sleek but welcoming hotel with an open-plan lobby that incorporates an inhouse restaurant and a comfortable lounge area.Upstairs,we quickly warm to our modern guestroom,which features reliable,free WiFi,free movies on a large wall-mounted TV,and in the bathroom Malin+Goetz toiletries (洗漱用品).It's good value at about 160for a king room. 8p.m.-Dinner and a drive-in movie The hotel's Roadhouse Bar and Grill has an upscale menu (mains 25-40per person) but a casual atmosphere,with an open kitchen and families seated at several tables.We've been told not to fill up on dinner so we reluctantly leave our tender scotch fillet and expertly pan-fried barramundi unfinished.At the reception,we pick up keys to the hotel's white Cadillac,which is parked out front,and drive around the corner to the"Skyline Drive-In ( 20for one car with two passengers). Saturday 9a.m.-Feasting in Bonnyrigg Everywhere we go,there is food.At the temple,we watch a famous Laotion chef prepare pawpaw salad,while at the mosque we are offered feather-light fairy floss.Later,in a low-ceilinged Asian grocer,we are fed sublime rice-paper rolls by a proprietor who speaks five languages.Those who dismiss ordinary Australians as conservative and intolerant have clearly not visited Bonnyrigg. 6p.m.-People-watching at The Emporium In Parramatta,the venue (场所) of the moment is The Emporium,a 150-seat exposed-brick space with a mod-Oz menu which leans Mediterranean.Unlike many of the more casual places we visit over the weekend,The Emporium has a decidedly grown-up atmosphere,full of well-dressed couples and smart wait staff.Dishes like a delicate stew of Moreton Bay bugs ( 36)and truffle-stuffed chicken breast (also 36)are delicious.Don't expect to get a table on Saturday night unless you book ahead. |
A.216.
B.226.
C.332.
D.260.
57.According to the passage,a visitor to western Sydney canC.
A.get warm in modern guestrooms
B.overeat delicious dinner
C.hire a car to see movies
D.feel unfriendliness from ordinary Australians.
20.I had just arrived in this Asian country for a one-year teaching position.One day,I took the subway to visit some ancient palaces and temples in the downtown.The following account of what happened to me has taught me much about culture(36)D.
Since all the(37)B were taken,I stood.Suddenly,I felt someone pulling on my bag.(38)B I probably was in someone's way,I moved over slightly.But in one quick motion(动作),I felt my bag removed from my back,and in a flash it was(39)D.I turned around to see who the thief was.I looked at the people standing behind me,but didn't see my bag or anyone(40)A.My heart sank and I began to(41)A.
I glanced around the car only to find directly across from me was an elderly lady,and sitting on her lap was my(42)B.I tried to get it back from her lap.But as I began to(43)A it up,she quickly grabbed(抓住) it back and held onto it.I looked around at the people standing beside me,and those sitting beside her,but no one took any(44)C of the situation.Trying not to cause a(an)(45)B,I tried to negotiate through gestures.I used my hands as best as I could,but she(46)D my requests for my bag and pointed to my back.She picked up my bag,showing how(47)C it was.I finally began to understand.She was holding my bag to(48)C me.
At the next stop,a middle-aged woman got on the crowded subway.Another elderly woman sitting down took her bag,(49)D it on her lap.They didn't talk;(50)A this older woman was more than pleased to sit with this stranger's bag on her lap throughout her journey.
As the subway pulled into the main downtown station and I was getting ready to get off,the woman(51)D handed me back my bag.But(52)C I had a chance to thank her,she had disappeared into the crowd.
Sadly,this considerate custom was more (53)B to me than if I had been robbed.Everyone back home had heard of being robbed-that was (54)A city behavior-but having a stranger hold onto someone's bag out of (55)C,in a city of twelve million people-that was truly unusual.
Since all the(37)B were taken,I stood.Suddenly,I felt someone pulling on my bag.(38)B I probably was in someone's way,I moved over slightly.But in one quick motion(动作),I felt my bag removed from my back,and in a flash it was(39)D.I turned around to see who the thief was.I looked at the people standing behind me,but didn't see my bag or anyone(40)A.My heart sank and I began to(41)A.
I glanced around the car only to find directly across from me was an elderly lady,and sitting on her lap was my(42)B.I tried to get it back from her lap.But as I began to(43)A it up,she quickly grabbed(抓住) it back and held onto it.I looked around at the people standing beside me,and those sitting beside her,but no one took any(44)C of the situation.Trying not to cause a(an)(45)B,I tried to negotiate through gestures.I used my hands as best as I could,but she(46)D my requests for my bag and pointed to my back.She picked up my bag,showing how(47)C it was.I finally began to understand.She was holding my bag to(48)C me.
At the next stop,a middle-aged woman got on the crowded subway.Another elderly woman sitting down took her bag,(49)D it on her lap.They didn't talk;(50)A this older woman was more than pleased to sit with this stranger's bag on her lap throughout her journey.
As the subway pulled into the main downtown station and I was getting ready to get off,the woman(51)D handed me back my bag.But(52)C I had a chance to thank her,she had disappeared into the crowd.
Sadly,this considerate custom was more (53)B to me than if I had been robbed.Everyone back home had heard of being robbed-that was (54)A city behavior-but having a stranger hold onto someone's bag out of (55)C,in a city of twelve million people-that was truly unusual.
| 36.A.loss | B.aim | C.cause | D.difference |
| 37.A.cars | B.seats | C.buses | D.stations |
| 38.A.Deciding | B.Assuming | C.Admitting | D.Expecting |
| 39.A.broken | B.emptied | C.opened | D.gone |
| 40.A.suspicious | B.nervous | C.cautious | D.dangerous |
| 41.A.panic | B.scream | C.leave | D.regret |
| 42.A.book | B.bag | C.money | D.map |
| 43.A.pull | B.bring | C.check | D.wrap |
| 44.A.advantage | B.charge | C.notice | D.photo |
| 45.A.attack | B.scene | C.accident | D.change |
| 46.A.received | B.handled | C.considered | D.ignored |
| 47.A.small | B.useful | C.heavy | D.special |
| 48.A.remind | B.tease | C.help | D.warn |
| 49.A.dropping | B.tapping | C.closing | D.setting |
| 50.A.yet | B.so | C.or | D.because |
| 51.A.angrily | B.gratefully | C.anxiously | D.gently |
| 52.A.until | B.once | C.before | D.while |
| 53.A.amusing | B.surprising | C.annoying | D.disappointing |
| 54.A.usual | B.harmful | C.practical | D.suitable |
| 55.A.curiosity | B.pity | C.kindness | D.desperation |