题目内容

【题目】Some Great Women

Malala Yousafzai

On Oct.10, 2014, at age 17, Pakistani female education activist Malala Yousafzai became the youngest Nobel winner. When she was only 11, she wrote a blog for BBC, talking about her life under Taliban occupation. In 2012, Yousafzai survived a shooting. She went on to become an advocate for human rights movement and fighting Taliban forces to promote education for women in Pakistan.

Liya Kebede

Ethiopian-born model Liya Kebede is a famous name in the fashion industry. But it’s her work as a maternal(母亲的)health advocate that has positively affected the lives of thousands around the world. Kebede has served as WHO’s ambassador for maternal, newborn and child health since 2005. That year, she also founded the Liya Kebede Foundation, which works to reduce maternal, newborn and child deaths in Ethiopia and other parts of the world.

Jamila Bayaz

As Afghanistan’s first female police chief, Jamila Bayaz is appointed to run security details in District 1of Kabul, Afghanistan, which houses the presidential palace, government ministries and the central bank. Apart from facing a conventional society, the policewomen of Afghanistan are under constant threat from insurgents(叛乱者). Bayaz is also the mother of five children.

Zainab Bangura

In 2012, Zainab Bangura, from Sierra Leone, was appointed special representative of the United Nations secretary general on sexual violence in conflict. Stressing the point that sexual violence needs to stop, Bangura helped bring about a U.N. declaration in which 140 member states committed to ending abuse during conflict.

1What is Liya Kebede famous for in the world?

A. Her way to reduce deaths.

B. Her work as a maternal health advocate.

C. Her efforts to become an ambassador.

D. Her contribution to the fashion industry.

2Who made a contribution to the civil-rights movement in Pakistan?

A. Liya Kebede.

B. Jamila Bayaz.

C. Zainab Bangura.

D. Malala Yousafzai

3Which of the following can describe Jamila Bayaz’s work?

A. Boring. B. Conventional. C. Dangerous. D. Controversial.

【答案】

1B

2D

3C

【解析】

本文属于记叙文,介绍四位杰出的女性。

1细节理解题。根据第二段But it’s her work as a maternal(母亲的)health advocate that has positively affected the lives of thousands around the world.可知,她作为母亲健康宣传大使影响了全世界成千上万的女性的生活,因而被世界所知,故选B。

2细节理解题。根据第一段She went on to become an advocate for human rights movement and fighting Taliban forces to promote education for women in Pakistan.可知,这位女性为巴基斯坦的民权运动做出了贡献,故选D。

3细节理解题。根据第四段Apart from facing a conventional society, the policewomen of Afghanistan are under constant threat from insurgents(叛乱者).可知,Jamila Bayaz经常受到反叛分子的威胁,故其工作很危险,故选C。

练习册系列答案
相关题目

【题目】 My mom only had one eye. I hated her. She was an embarrassment for me. Once on our school sports day, my mom came. I was so upset. I wished she would just disappear from this world. So I said the worst words to her. However, my mom did not respond.

That night I woke up and found her crying. I took a look at her. I still hated my mom who was crying with her one eye. I told myself that I would grow up, become successful and leave her for the rest of my life, and I realized my dream.

One day, a letter about a school reunion (同学聚会) came to my house and I went back for it. After the reunion, I went where we used to live, just out of curiosity. There I found my mom fallen on the ground, still. But I did not have a single tear in my eyes. Then I found a piece of paper in her hand. It was a letter to me.

My son, I miss you so much. I was too glad when I heard you were coming for the reunion. But I decided not to go to the school for you. I’m so sorry that I have only one eye. You see, when you were very little, you got into an accident and lost your eye. So I gave mine to you. I was so proud of my son to see a whole new world for me with that eye. I love you!

My world fell. I cried for Mother. I didn’t have any chance to make up for my worst words.

1Why did the author feel embarrassed with his mom?

A.She did not respond to him.B.She came to school crying.

C.She did not do very well in sports.D.She was ugly with only one eye.

2What was the author’ s purpose to become successful?

A.To say the best words to his mother.B.To win great honour for his mother.

C.To leave his mother as soon as possible.D.To make his mother’s life better.

3How did the author know the truth?

A.By attending the reunion.B.By reading his mother’s letter.

C.By getting into an accident.D.By encouraging his mother.

4What can we infer from the end of the story?

A.The author was greatly regretful.B.The author became interested in his mother.

C.The author still hates his mother.D.The author is hard on his mother.

【题目】China has once again proved its 1 (able) to change the world with the“new four great inventions”:high-speed railways,electronic payments,shared bicycles and online shopping.

It is China’s high-tech innovation(创新) they’re related to 2 has improved the quality of people’s lives,according to a survey 3 (make) by the Belt and Road Research Institute of Beijing Foreign Studies University.

Mobile payment is popular now, even pancake sellers are using it. “4 mobile payment, I would have to carry a wallet full of cash and credit cards with me while shopping, just like before.” said a university student, adding that “How I wish people all over the world 5 (share) the convenience brought about by science and technology.” A businessman from Russia once sighed, “If only I 6 (come) to China earlier. Maybe I would have seized an opportunity to be introduced into this fantastic field. ” But still some experts suggest great attention 7 (pay) to the safety of this payment.

If China had not invested a large amount of capital in encouraging innovation,China 8 (enter) a new innovative era,said Bernhard, WHO representative in China.

9 is increasingly clear that China is innovating and no longer copying Western ideas.This is especially true in mobile,where China is leading in many ways such as…social messaging app WeChat,she said.This is partly because China skipped over the PC era and went directly to mobile.China has the 10 (1arge) mobile use in the world.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网