题目内容

【题目】阅读理解

Parents are creating an “I want it now” generation by indulging children’s every demand at Christmas,say experts.Youngsters are becoming increasingly selfish,claim the education analysts.

Consumersavvy children are forcing their families into racking up huge debts and risk becoming spoilt and dissatisfied in the future.

Behavioural consultant Chris Calland said,“Parents are desperate to make Christmas into a magical fairy tale for their kids.There’s nothing wrong with that as such.The problem arises when it means always giving into all our children’s demands—even if they are beyond our price range or not ageappropriate.”

Ms Calland,who runs “Santa Says No” style sessions with colleague Nicky Hutchinson,added,“Many of us go into so much debt providing the gifts our children want that we spend the rest of the year paying off the bills.Yet so often the parcels we’ve carefully wrapped,once opened,are just pushed away because the very thing our little boy or girl was once so desperate for,they have now lost interest in.”

Ms Calland and Ms Hutchinson have drawn up a list of guidelines to help parents manage their offspring’s Christmas lists this year.They say that adults can actually improve their relationships with their children by resisting “pester (纠缠) power”.

Ms Calland said,“All too often we say yes because we want an easier life when the fact is that we’re only building up problems for the future.We are helping create a generation of youngsters who are blind to the needs of others and the necessity of hard work.”

“Children learn fast—if we sometimes change our mind,they quickly realise it might be worth lying on the floor and screaming for it.Make sure you and your partner are working together on this.Be consistent.And try not to get caught up in competition with other families or friends.”

【1】What is the main problem with the “I want it now” generation?

A.They are quite selfcentered.

B.They like to live in fairy tales.

C.They waste a lot of money on gifts.

D.They can’t keep their interest in gifts.

【2】What is probably the aim of “Santa Says No” style sessions?

A.To advise on how to wrap gifts properly.

B.To keep children’s interest in the gifts.

C.To tell parents how to say no to children’s demands.

D.To advise parents on what gifts to buy for children.

【3】According to the passage,we can infer that Ms Calland intends to ________.

A.analyze children’s behavior

B.give advice to parents

C.introduce a new generation

D.give her support to parents

【4】Ms Calland would agree that parents should________.

A.buy nothing for children at Christmas

B.choose gifts carefully for children

C.let children choose their own gifts

D.avoid competing with others

【答案】

【1】A

【2】C

【3】B

【4】D

【解析】

试题分析:

【1】细节理解题。从第一段最后一句中的“Youngsters are becoming increasingly selfish”以及倒数第二段中的“a generation of youngsters who are blind to the needs of others”可知“I want it now”一代很自私、以自我为中心。

【2】推理判断题。根据第四、五段内容可知,“Santa Says No” style sessions的目的是教父母如何对孩子的无限制的要求说不。

【3】推理判断题。综合分析Mr Calland的话可知,Ms Calland在本文中为父母提出了不要满足孩子的一切要求的建议。

【4】细节理解题。从最后一段最后一句“And try not to get caught up in competition with other families or friends”可知答案为D。

练习册系列答案
相关题目

【题目】Dos and Don’ts for USA Travel

Despite what difficult procedures (程序) you may have endured to get to the U.S., including visa troubles, airport security screenings, and the like, the United States is a rather relaxing place once you arrive. 1 Following are basic tips about traveling in the USA.

Don’t try to see and do too much.

2 Many foreign visitors to the United States try to see New York, Washington DC, Miami, and Los Angeles all in one trip. That kind of touring can leave a traveler very tired if you have limited vacation days. The best way is to focus on a region and more deeply.

3

While traveling in the United States, do be sure to smile, ask questions, say “please” and “thank you”, and be patient. In almost all cases, your kindness will be rewarded by locals who want to show you the best of their cities and towns.

Do obey traffic signs and laws.

Traveling outside of the United States, I have noticed that stop lights and “No Parking” signs in some parts of the world are only suggestions for drivers. Not in America. Drivers must come to a full stop at a red light and remain stopped until the light turns green. 4

Do be on time.

America take punctuality very seriously. 5 Give yourself more time than you think you’ll need to get to some place, especially if you’re not familiar with the area as unexpected delays can happen, such as heavy traffic.

A. It is considered rude to be late.

B. Besides, drivers should obey the speed limit.

C. Do be kind, smile, and enjoy yourself.

D. Don’t assume you can smoke anywhere.

E. The United States is larger than Europe.

F. Try to use the vocabulary they use in their everyday life.

G. But we do have a few rules that foreign visitors may not know about.

【题目】阅读理解

The interview had been going on for about 20 minutes and everything seems to be going well.Then,suddenly,the interviewer asks an unexpected question,“Which is more important,law or Dove?

Job applicants in the West increasingly find themselves asked strange questions like this.And the signs are that this is beginning to happen in China.

Employers want people skilled,enthusiastic and devoted.So these are the qualities that any reasonably intelligent job applicants will try to show no matter what his or her actual feelings are.In response,employers are increasingly using questions which try and show the applicant’s true personality.

The question in the first paragraph comes from a test called the Keirsey Personality Sorter.It is an attempt to discover how people solve problems,rather than what they know.This is often called an aptitude test (能力倾向测验).

According to Mark Baldwin many job applicants in China are finding this type of questions difficult.When a Chinese person fills out an aptitude test he or she will think there is a right answer and they may fail because they try to guess what the examiner wants to see.

This is sometimes called the prisoner’s dilemma.Applicants are trying to act cleverly in their own interest.But they fail because they don’t understand what the interviewer is looking for.Remember that in an aptitude test,the correct answer is always the honest answer.

【1】The writer wrote the passage to________.

A.give you a piece of advice on a job interview

B.tell you how to meet a job interviewer

C.describe the aptitude test

D.advice you how to find a job

【2】Why do the interviewers ask such questions?

A.They want to discover what the interviewees know.

B.They are curious about the answers.

C.They try to discover the ability of the interviewees solving problems.

D.They just ask questions without thinking much.

【3】According to the writer,in an aptitude test,Chinese job applicants should________.

A.not tell the truth

B.learn to tell what they really think

C.be more enthusiastic

D.try to find out what the examiner really want to know

【4】From the passage we know that________.

A.job applicants are always asked such questions

B.more Chinese applicants fail to find a job

C.applicants should not act as reasonably as a prisoner

D.the aptitude test is becoming popular worldwide

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网