题目内容

I.阅读理解

A [2015 .山东济南高三模拟]

   If you had a strange sound in your ear, what would you do? One man in Wales who thought he had a fly in his ear called 999, the emergency services number in Britain. And so did a woman who was worried about her green potatoes. Could she make chips with them? Were they poisonous? She didn't hesitate about calling the local ambulance service to ask. According to a recent report, more than 31,000 non-ur?gent calls were made to the Welsh Ambulance Service in the last year.

   Inappropriate calls are a headache for health profession?als everywhere. In the US,prank calls to 911 happen on a dai?ly basis. Many callers use apps which hide their identities. But those who try to be funny shouldn't be surprised if the police have the last laugh. One man from Colorado was arrested for making more than 1,200 prank calls,according to a report on the US television station KOAA-TV.

People who take these calls are trained to stay calm and keep a straight face, no matter how strange the calls sound. "There's no way for us to know whether the call is real,acci?dental or a prank call," said a public safety worker inter?viewed by the American TV channel.

The Head of Clinical Services at the Welsh Ambulance Service, Richard Lee, has a warning for prank callers. He says,"When people misuse the service it means our precious time is being taken away from someone who really does need our help. ,, Indeed,these hotlines are supposed to help the se?riously ill or those with a life-threatening injury. You never know,one day,the person who needs assistance could be you or someone in your family.

1.How does the author introduce the topic of the text?

 A.     By giving examples.

B.     By telling a story.

C.     By listing figures.

D.     By making a comparison.

2.  According to the text, prank calls are usually .

 A.     meant to be helpful

B.     dealt with in time

C.     thought highly of

D.     made to play tricks

 3.What does the underlined phrase "have the last laugh" in Paragraph 2 probably mean?

 A.     Win at last.

B.     Never find them.

C.     Laugh at them.

D.     Know nothing.

4. What does the author intend to suggest in the text?

 A.     Prank calls are usually easy to identify.

B.     Operators feel annoyed by strange callers.

C.     Prank calls may cause serious results.

D.     Prank callers should be punished by law.

I.阅读理解

A [文章大意]本文是一篇社会生活类短文,作者通过举例说明了恶作剧电话不仅会使自己受到惩罚,还会耽误真正需要帮助的人获得帮助,造成严重的后果。

  1. A推理判断题。根据文章第一段的例子可推断A项正确。

2.D 细节理解题。根据第二段的"But those who try to be funny shouldn't be surprised,判断D项正确。

3.A 词义猜测题。根据该段的"One man from Colorado was ar?rested for making more than 1,200 prank calls-ed,可知,瞀察们最后获胜了。故选A项。

4. C推理判断题。通读全文,尤其是根据文章的最后一段可判断C项正确。

练习册系列答案
相关题目

I.阅读理解

A [2015'甘肃天水市高三二联] The day when the jobs were handed out was one of the most exciting moments for all the children in the class. It took place during the first week of the term. Every kid was given a job for which they would be responsible for the rest of that school year.

Some jobs were more interesting than others, and the children were eager to be given one of the best ones. When giving them out, the teacher took into account which pupils had been most responsible during the previous year. During the previous year Rita had carried out the teacher's instruc?tions perfectly. All the children knew Rita would be given the best job.

But there was a big surprise. Each child received a nor?mal job. But Rita's job was very different. She was given a little box containing some sand and one ant. Though the teacher insisted that this ant was very special, Rita felt disap?pointed. Most of her classmates felt sorry for her. Even her father became very angry with the teacher and he encouraged Rita to pay no attention to this insignificant pet. However, Rita preferred to show the teacher her error by doing some?thing special with that job of little interest.

Rita started investigating all about her little ant and gave the ant the best food, and it grew quite a bit bigger.

One day, a man, who looked very important, came into their classroom and declared, "Your class has been chosen to accompany me, this summer, on a journey to the tropical rainforest, where we will investigate all kinds of insects. Among all the schools of this region, your class has best cared for the little ant.,,

That day the school was filled with joy and celebration. Everyone thanked Rita for having been so patient and respon?sible. And many children learnt that to be given the most im?portant task you have to know how to be responsible even in what are the smallest tasks.

1. What does the underlined sentence mean?

A.     Each child got an important job.

B.     Each child got an interesting job.

C.     The perfect student got the job of everyone's prefer?ence.

D.     The most responsible student got the job of least in?terest.

 

2.What is Rita's attitude to her father's suggestion?
A. Negative.                     B. Uncertain.

C.  Totally positive.               D. Acceptive.

3.We can infer that the man who made the declaration is a

A. hunter                       B. director

C.  biologist                    D. principal

4. Which would be the best title for the passage?

 A.     Never complain about life

B.     Small tasks can lead to fortunes

C.     Men are best known by their friends

D.     Responsibility and intelligence bring good luck

Ⅱ.阅读七选五[2015 •山东青岛高三自主诊断]

根据短文内容,从短文后的选项中选出能填人空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。

The increasing environmental problems and need for eco-friendly products and services are creating a new job section of green-collar jobs. 9 It is expected that by 2025 about 25% of the jobs in developed countries will be of green-collar jobs. Doesn't the data look promising for the future?

10 And jobs will pop up at every income level, from environmental manager to gardener. For example, many countries including the United States have understood that fossil fuel has a negative effect on the environment which can later become a serious danger to mankind. 11 The increasing demand of newer resources has created the need for experts and researchers who can find better ways to deal with the ongoing need. In addition, in order to meet the increasing demand of environmentally friendly equipment, both green product designers and educated and trained workers are nee?ded. Management of environmental organizations also de?mands a large number of environmental managers.

12 The Internet is undoubtedly the best way to find information on almost any matter. Nowadays, different kinds of jobs are being posted online. Search through a couple of job websites to look for a bright future in energy conversion and recycling of waste management. Check regularly and find the right work for yourself. 13

A. People who read newspapers can also find different kinds of green-collar jobs.

B. People who take green careers will be well paid.

C. Where can you find green-collar jobs?

D. Green-collar jobs have become a bright career chance for all.

E. Many countries of the world have realized the importance and need for energy-saving products and services.

F. As a result, possibilities are being explored to find alter?natives to satisfy the demand in a better way.

G. Forget the blue-collar and white-collar categories.

Ⅱ.阅读七选五[2015 •辽宁重点中学协作体高考模拟]

根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。

Smart phone stress: Are you a victim of "always on" cul?ture?

You're on holiday but secretly check your work e-mails the moment you wake up. You get anxious if there's no Wi-Fi in the hotel or mobile phone signal up the mountain. 5 And you secretly worry things will go wrong at work if you're not there. These are the typical signs of "always on" stress caused by smartphone addiction.

Work-life balance

Pittsburgh-based developer Kevin Holesh developed an app named Moment to monitor his usage of his phone. The app enables users to see how much time they're spending on the device and set up warnings if self-controlled usage limits are offended. 6 "Some time on your phone, some time off it, enjoying your loving family and friends around you."

"Always stressed"

7 You're not giving your body time to recover, so you're always stressed. And the more tired and stressed we get, the more mistakes we make. 8 The fact that we can stay connected to the workplace wherever we are in the world is feeding deep-rooted insecurities.

Slowdown in decision

We now consume media for more hours than we sleep. 9  It actually makes it more difficult to make decisions and many are becoming less productive because they're flooded by it all and feel they can never escape the office.

A.Moment's goal is to promote balance in your life.

B.You get excited if you receive a text message or an e-mail

from a friend.

C.This is leading to a sort of slowdown in decision and it is creating more stress in the workplace.

D.The negative impact of "always on" culture is that your mind is never resting.

E.Physical and mental health therefore can suffer.

F. Mobile phone companies argue that mobile connectivity is beneficial.

G. You are nervous if your phone is getting low on power.

B [2015 •齐鲁名校高三调研]

   As you are probably aware, the latest job markets news isn't good:the rate of unemployment is still more than 9 per cent,and the rate of new job growth has fallen close to zero. That's bad for the economy,of course. And it

may be especial?ly discouraging if you happen to be looking for a job or hoping to change careers right now. But it actually shouldn't matter to you nearly as much as you think.

That's because job growth numbers don't matter to job hunters as much as job staff-turnover(人员流动)data. After all, existing jobs open up every day due to promotions, resig?nations ,and retirements. (Yes,people are retiring even in this economy. )In both good times and bad, staff turnover creates more openings than economic growth does. Even in June of 2007,when the economy was still moving ahead,job growth was only 132,000,while staff turnover was 4. 7 million!

And as it turns out, even today―with job growth near zero―over 4 million job hunters are being hired every month.

I don't mean to imply that overall job growth doesn't have an impact on one's ability to land a job. It's true that if total employment were higher, it would mean more jobs for all of us to choose from(and compete for). And it's true that there are currently more people applying for each available job opening, regardless of whether it's a new one or not.

But what often distinguishes those who land jobs from those who don't is their ability to stay motivated. They're willing to do the hard work of identifying their valuable skills;be creative about where and how to look;learn how to present themselves to potential employers; and keep going, even after repeated rejections. The Bureau of Labour Statis?tics data show that 2. 7 million people who wanted and were available for work hadn't hunted within the last four weeks and were no longer even classified as unemployed.

So don't let the headlines fool you into giving up. Four million people get hired every month in the US. You can be one of them.

5.The author tends to believe that the high rate of unemployment ________ .

 A.     takes job opportunities from people

B.     prevents many people from changing careers

C.     should not stop people from looking for a job

D.     does not mean the US economy is worsening

6. What does the author say about overall job growth?

 A.     It doesn't have much effect on individual job seekers.

B.     It increases people's confidence in the economy.

C.     It gives a ray of hope to the unemployed.

D.     It doesn't mean greater job security for the employed.

7.What is the key to finding a job according to the author?
A. Education.                           B. Intelligence.

C. Persistence.                       D. Experience.

8.What do we learn about the Bureau of Labour Statistics unemployment data?

 A.     They clearly indicate how healthy the economy is.

B.     They provide the public with the latest information.

C.     They warn of the structural problems in the economy.

D.     They don't include those who have stopped looking for a job.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网