题目内容
【题目】Passage 3
体裁 | 话题 | 词数 | 难度 | 建议时间 |
记叙文 | 到南极洲旅行 | 279 | ★★★☆☆ | 6分钟 |
(2016·新课标全国卷II,D)A new collection of photos brings an unsuccessful Antarctic voyage back to life.
Frank Hurley’s pictures would be outstanding — undoubtedly first-rate photo-journalism — if they had been made last week. In fact, they were shot from 1914 through 1916, most of them after a disastrous shipwreck(海难), by a cameraman who had no reasonable expectation of survival. Many of the images were stored in an ice chest, under freezing water, in the damaged wooden ship.
The ship was the Endurance, a small, tight, Norwegian-built three-master that was intended to take Sir Ernest Shackleton and a small crew of seamen and scientists, 27 men in all, to the southernmost shore of Antarctica’s Weddell Sea. From that point Shackleton wanted to force a passage by dog sled (雪橇) across the continent. The journey was intended to achieve more than what Captain Robert Falcon Scott had done. Captain Scott had reached the South Pole early in 1912 but had died with his four companions on the march back.
As writer Caroline Alexander makes clear in her forceful and well-researched story The Endurance, adventuring was even then a thoroughly commercial effort. Scott’s last journey, completed as he lay in a tent dying of cold and hunger, caught the world’s imagination, and a film made in his honor drew crowds. Shackleton, a onetime British merchant-navy officer who had got to within 100 miles of the South Pole in 1908, started a business before his 1914 voyage to make money from movie and still photography. Frank Hurley, a confident and gifted Australian photographer who knew the Antarctic, was hired to make the images, most of which have never before been published.
【1】What do we know about the photos taken by Hurley?
A. They were made last week.
B. They showed undersea sceneries.
C. They were found by a cameraman.
D. They recorded a disastrous adventure.
【2】Who reached the South Pole first according to the text?
A. Frank Hurley. B. Ernest Shackleton.
C. Robert Falcon Scott. D. Caroline Alexander.
【3】What does Alexander think was the purpose of the 1914 voyage?
A. Artistic creation. B. Scientific research.
C. Money making. D. Treasure hunting.
【答案】
【1】D
【2】C
【3】C
【解析】
【语篇解读】本文是一篇记叙文。一本新的影集把一次不成功的南极洲的旅行带回到现实生活中,由此引出了历史上去南极洲探险的事迹。
【1】细节理解题。根据第二段中的"In fact, they were shot from 1914 through 1916, most of them after a disastrous shipwreck(海难)"可知,这些照片记录了一次灾难性的冒险,故选D项。
【2】细节理解题。根据第三段中的"From that point Shackleton wanted to force a passage by dog sled(雪橇) across the continent. The journey was intended to achieve more than what Captain Robert Falcon Scott had done...in 1912"可知Captain Robert Falcon Scott是第一个到达南极的人。故选C项。
【3】细节理解题。根据最后一段中的"adventuring was even then a thoroughly commercial effort"和"started a business before his 1914 voyage to make money from movie and still photography"可知,Alexander认为1914年旅行的目的是赚钱。故选C项。
【题目】
用方框中所给短语的适当形式空。
be based on far from on the run free from not uncommon would rather. . . than have a (an). . . place in before long |
【1】 Joe and Delia met in a studio. they were good friends and got married.
【2】 They are both kind and honest. Their relationship mutual respect.
【3】 With three young children to take care of, Helen is kept every minute of the day.
【4】The old couple plans to move to a quiet village traffic noise and industrial pollution
【5】 He remain poor obtain illegal money,
【6】 It is to find teenagers who are addicted to computer games these days.
【7】 Many of his concepts have been made into buildings and he important the architecture field of the world.
【8】 Computer, destroying job opportunities, can create vacancies in a company.
【题目】七选五
体裁 | 话题 | 词数 | 难度 | 建议时间 |
夹叙夹议文 | 我爱上露营 | 300 | ★★☆☆☆ | 7分钟 |
(2017·新课标全国卷I)根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。
If anyone had told me three years ago that I would be spending most of my weekends camping, I would have laughed heartily. Campers, in my eyes, were people who enjoyed insect bites, ill-cooked meals, and uncomfortable sleeping bags. They had nothing in common with me. 36
The friends who introduced me to camping thought that it meant to be a pioneer. 37 We slept in a tent, cooked over an open fire, and walked a long distance to take the shower and use the bathroom. This brief visit with Mother Nature cost me two days off from work, recovering from a bad case of sunburn and the doctor’s bill for my son’s food poisoning.
I was, nevertheless, talked into going on another fun-filled holiday in the wilderness. 38 Instead, we had a pop-up camper with comfortable beds and an air conditioner. My nature-loving friends had remembered to bring all the necessities of life.
39 We have done a lot of
40 It must be true that sooner or later, everyone finds his or her way back to nature. I recommend that you find your way in style.
A. This time there was no tent.
B. Things are going to be improved.
C. The trip they took me on was a rough one.
D. I was to learn a lot about camping since then, however.
E. I must say that I have certainly come to enjoy camping.
F. After the trip, my family became quite interested in camping.
G. There was no shade as the trees were no more than 3 feet tall.
【题目】
用方框中所给短语的适当形式填空。
off to be impressed by commit to be full of on the market spend in upwards of range from to be worth a variety of |
【1】 I like shopping in this supermarket, for food is sold here.
【2】When you your whole being something, you may find the world as you yourself totally different.
【3】 The little boy hurried fetch his mum’s doctor when he saw her faint.
【4】 Her eyes tears when she heard that her mother was out of danger.
【5】 Now more and more city adults their leisure time trying to improve themselves at school or college.
【6】 If you want to buy this type of computer, you have to wait for another week, for they are not yet.
【7】 Although she is sixty, she looks energetic and youthful.
【8】 The prices of leather shoes $ 10 $ 100 a pair in our shop.
【9】He pretended to their new car but he was only acting a part.
【10】 I don’t think this kind of diamond so much.