题目内容
【题目】根据短文内容,选择最佳答案。
Some boys like wearing the same kinds of clothes as girls, and some of them have long hair. So sometimes it's hard to tell whether(是否) they are boys or girls.
Today is Sunday. I have a walk with my grandmother in the park. My grandmother is 80 years old and she can't see well. After some time, my grandmother is tired(疲倦的), so she sits down on a chair. There is another person sitting on the chair, too.
“Hello,” my grandmother says to the person with long hair next to her. “Can you see the girl with long hair under the big tree?”“The girl?” says the person, “No, he's my brother Mike.”
“Oh, sorry. I don't know you are his sister.” Says my grandmother.
“No, I'm not his sister, I'm his brother!”
(1)On Sunday, the writer(作者) .
A.goes shopping
B.goes swimming
C.takes a walk
D.play sports
(2)From the passage(从这篇文章), we know that the writer's grandmother .
A.has long hair
B.can't see well
C.is very interesting
D.doesn't like walking
(3)How many people are sitting on the chair?
A.One.
B.Two.
C.Three.
D.Four.
(4)Is the person under the big tree a girl?
A.Yes.
B.No.
C.We don't know.
D.He's a boy.
(5)Why does the writer's grandmother think the person next to her is a girl?
A.Because he has long hair.
B.Because he walks like a girl.
C.Because he speaks like a girl.
D.Because he wears girls' clothes
【答案】
(1)C
(2)B
(3)B
(4)B
(5)A
【解析】本文叙述了作者周日和自己的祖父母一起去公园散步,由于一些男孩喜欢穿女孩的衣服,还喜欢留着长头发,所以让人分辨不清留长头发的到底是男孩还是女孩。
(1)C细节理解题。根据Today is Sunday. I have a walk with my grandmother in the park. 作者周日去散步,故选C。
(2)B细节理解题。根据My grandmother is 80 years old and she can't see well. 祖母看不见,故选B。
(3)B细节理解题。根据 she sits down on a chair. There is another person sitting on the chair, too.可知,坐在椅子上的有祖母和另一个人,故选B。
(4)B细节理解题。根据Can you see the girl with long hair under the big tree?”“The girl?” says the person, “No, he's my brother Mike.树下的人是男孩,故选B。
(5)A细节理解题。根据Can you see the girl with long hair under the big tree?因为树下的男孩留着长的头发,故选A。
【题目】根据语境从方框中选择恰当的单词填空,有的需要变换形式
although, earthquake, imagine, surprise, difference |
(1)—Are there anybetween the two books?
—Yes, one is in Chinese and the other is in English.
(2)A terriblehappened in Jiuzhaigou on 8th August 2017 and some people lost their lives in it.
(3)Ted doesn't tell his grandparents that he is going to see them, because he wants to give them a big
(4)Can you what the future will be like in 100 years?
(5) Mr Rice is very rich, he isn't happy because he has few friends.
【题目】补全对话。其中有两项为多余的选项
A: Hello, sir, may I talk with you in English?
B: Of course.
A: I have learned English at school for one year. I have very few chances to talk with the English-speaking people. 【1】 .
B: Oh, you speak English very well.
A: Thank you. By the way, 【2】 .
B: No, I’m not. 【3】 .
A: How long have you been in this city?
B: 【4】 .
A: I see. Do you like this city?
B: Yes. I like it very much. It’s a beautiful city.
A: Thank you. 【5】 .
A. are you a student from America? B. Not good. C. So I want to practice English. D. I’ve lived here since three weeks ago. E. I’m a student from Australia. F. Do you like it? G. I’m glad you like it. |