题目内容
3.When we compare ourselves with great people,we feel very ordinary and unimportant.However,we must remember that those great people were extraordinary.The world has more than 6billion people,so it is difficult for all of us to be extraordinary.What can we do?We can try to be the best people that we can possibly be.I think this means that we need to be honest and hard-working.We also need to be open-minded and kind to other people.Most importantly,we need to be ambitious (有雄心的).We need to always set goals for ourselves and work hard to achieve these goals.
Madam Curie and Thomas Edison were hard-working,kind and ambitious,and they worked hard to achieve their goals.Curie gave her life to"ease (减轻) human sufferings".Edison spent his life as an inventor.He invented a camera that showed movement.Later people used cameras to make modern films.
A famous writer from Ireland once wrote,"We are all in the gutter (社会底层) but some of us are looking at the stars."I often come up with this when I am unable to achieve something.It reminds me that we are all at a lower level and that we all have a higher goal to work towards.It makes me try to be the best person that I can possibly be.
65.What kind of people are called great people?The one who are extraordinary
66.Is it difficult for all of us to be extraordinary?Yes./Yes,it is
67.What did people use cameras to do later?To make modern films
68.What does the word"this"mean?The sentence of"We are all in the gutter but some of us are looking at the stars
69.What does this passage mainly tell us?How/In what way can we be extraordinary.
分析 本文讲述的是如何成为不平凡的人.我们需要诚实和努力工作,最重要的是,我们需要有雄心,我们要始终为自己设定目标并努力去实现这些目标.
解答 65.The one who are extraordinary 细节理解题.根据we must remember that those great people were extraordinary可知那些伟大的人是不平凡的,故答案为:The one who are extraordinary.
66.Yes./Yes,it is.细节理解题.根据so it is difficult for all of us to be extraordinary可知对我们所有人来说是不平凡是很难的,故答案为:Yes./Yes,it is.
67.To make modern films.细节理解题.根据Later people used cameras to make modern films.可知后来人们用相机制作现代电影,故答案为:To make modern films.
68.The sentence of"We are all in the gutter but some of us are looking at the stars细节理解题.根据上一句:We are all in the gutter (社会底层) but some of us are looking at the stars.我们都在社会底层但我们中的一些人正仰望着星星.可知此句的我经常想到这."这"指的就是上一句,故答案为:The sentence of"We are all in the gutter but some of us are looking at the stars.
69.How/In what way can we be extraordinary.主旨大意题.根据文章内容What can we do?We can try to be the best people that we can possibly be可知本文讲述的是如何成为不平凡的人,故答案为:How/In what way can we be extraordinary.
点评 做题时首先要仔细阅读短文,掌握大意,然后结合具体的题目,找出相关信息,就可以确定正确答案.
A standard American high school has several large buildings and enough space for about 1,500students.Every student is given a locker(锁柜).When students arrive at the school,the first go straight to their lockers(56)C.
American students usually take a yellow school bus or go to school on foot if they
live close enough.(57)B When they turn 16years of age,most take a free driving class at school for one term.If students get passing grades in the class and also pass their state driver's test,they can began driving themselves to school.
Each day,students take six or seven classes.(58)A.They can choose art,clothes making and other classes.In some school students must take one or more of the classes:health education,physical education or foreign language studies.(59)E
This is because each teacher has his own classroom.There is a five-minutes break between classes,to give the students the time to hurry to their next class.
(60)D.After school more that half of the students take part in after-school activities.These activities include sports and clubs,such as basketball,baseball,soccer,speech,school newspaper and so on.
| A.They must take science,math,English and social studies. B.Sometimes their parents drive them to school. C.There they put away or get their textbooks. D.The school day usually ends early in the afternoon. E.Students move to different classrooms for each subject. |
| A. | borrow | B. | keep | C. | lend | D. | buy |