题目内容
18.Someone once said,"The pen is even stronger than the sword(剑)."Bertha von Suttner believed in peace.She thought that none of the world's problems could be solved until people learned to live together in peace.She used her pen to tell the world her beliefs.Bertha Kinsky was born in 1843to a rich Austrian family.In 1859she heard about the horrors of war taking place in nearby areas of southern and central Europe.In 1864she saw a war taking place in her country.The Kinsky family lost its money,and Bertha became a private teacher to the von Suttner family.She left Austria in 1876to work for Alfred Nobel,a rich factory owner.She soon returned to Austria to marry the Baron von Suttner,but she and Nobel were still friends.
In 1898Bertha von Suttner wrote a book against war called Lay Down Your Arms.It was immediately popular.In 1891She started the Austrian Peace Organization.From 1892to 1899,she was the editor of a worldwide peace magazine.Then,in 1899,she wrote her most famous book,The Machine Age.
Alfred Nobel supported Bertha von Suttner's work in the peace movement.Before he died in 1896,some of his money was set aside to create the Nobel Prize.Every year since 1901,people who have done important work in sciences,literature(文学),and peace have received Nobel Prizes.Many believe that Nobel's friendship with Baroness von Suttner convinced(说服) him to create the peace prize.
In 1904Bertha von Suttner won the Nobel Peace Prize.She was the first woman to win the peace prize,and she was the second woman to win the Nobel Prize.
Bertha von Suttner died I June 1914.A week later,World War I began in Europe.
65.Did Bertha von Suttner use her pen to tell the world her beliefs?Yes,she did.
66.When did a war take place in Austria?In 1864.
67.What did Bertha von Suttner do against war?To write a book./To write a book against war called Lay Down Your Arms.
68.Why did Alfred Nobel create the Nobel Prize?To honor/praise people who have done important work in sciences,literatureandpeace
69.What does the passage mainly talk about?A woman for peace./What Bertha did for peace./Bertha did something for peace..
分析 全文大意:
这篇短文主要介绍了奥地利女作家贝尔塔•冯•苏特纳生于1843.6.9卒于1914.6.21.《机器时代来临》、《放下武器!》是她的主要著作.虽然她与诺贝尔生前只有短暂交往,但普遍相信诺贝尔在诺贝尔奖中设立和平奖项是受到她的影响的.她也是第一个获得诺贝尔和平奖的女性.
解答 答案:
65.Yes,she did.细节理解题 根据第一段She used her pen to tell the world her beliefs.可知她利用自己的笔告诉世界她的信仰,故作肯定回答,故答案为:Yes,she did.
66.In 1864. 细节理解题 根据第二段Bertha Kinsky was born in 1843to a rich Austrian family.In 1864she saw a war taking place in her country可知Bertha Kinsky 1843年出生在奥地利一个富裕的家庭.在1864年她看到自己的国家发生了战争.故推知奥地利1864年发生战争,故答案为:In 1864.
67.To write a book./To write a book against war called Lay Down Your Arms.细节理解题 根据第三段In 1898 Bertha von Suttner wrote a book against war called Lay Down Your Arms.可知在1889年Bertha von Suttner 写了一本书来反对战争书名为《放下武器!》,可知她通过写书来反对战争.故答案为:To write a book./To write a book against war called Lay Down Your Arms.
68.To honor/praise people who have done important work in sciences,literature and peace 细节理解题 根据第四段 Alfred Nobel supported Bertha von Suttner's work in the peace movement.Before he died in 1896,some of his money was set aside to create the Nobel Prize.Every year since 1901,people who have done important work in sciences,literature(文学),and peace have received Nobel Prizes."诺贝尔支持Bertha von Suttne在和平运动中所做的工作.在他1896年去世前,他的部分钱被留出来创办了诺贝尔奖.自从1901年每年那些在科学、文学、和平等领域作出贡献的人都会获得诺贝尔奖."可知诺贝尔奖设立的目的是为了奖励那些在科学文学等领域作出贡献的人.故答案为:To honor/praise people who have done important work in sciences,literature and peace
69.A woman for peace./What Bertha did for peace./Bertha did something for peace.主旨大意题 根据本题短文主要讲了了奥地利女作家贝尔塔•冯•苏特纳为和平所做的一切.故答案为:A woman for peace./What Bertha did for peace./Bertha did something for peace.
点评 首先要仔细阅读短文,掌握大意,然后结合具体的题目,找出相关信息,就可以确定正确答案.
How do you get your pocket money and how do you spend it?Let's see how different the answers from a Chinese boy and an Australian boy are.Meet Li Ming,in Junior 2at a middle school in Beijing and James Wardley,a secondary school boy in Melbourne,Australia.
| Li Ming | James Wardley |
| Where do I get my money? | |
| Pocket money from parents:20yuan every week Selling used newspapers from his home:20yuan every month | Working at a local supermarket as a cashier(出纳员):$95(570yuan) every week |
| How do I spend it? | |
| Food and drink: 15yuan for breakfast,6yuan for cola or other drinks 21yuan every week | Food and drink: Lunch during the week and pizzas on the weekend$20(120yuan) every week |
| For fun: 3yuan for newspapers or cartoon books,4yuan for taking neophotos(大头贴)with classmates 7yuan every week | For fun: Going out with friends or going to the movies$15(90yuan) every week |
| Telephone: 50yuan for a phone card that can last about one year about 1yuan every week | Telephone: Mobile phone bill A$10 (60yuan) every week |
| Total:28.5yuan every week | Total:$45 (270yuan)every week |
A.buys cartoon books
B.takes pictures
C.goes to the cinemas
D.reads newspapers
59.From the reading,we know that the Australian boy can get his moneyA.
A.by working himself
B.from his par
C.by selling newspapers
D.from his friends
60.James Wardley can save aboutB every week.
A.$45
B.$50
C.$20
D.$15
61.From the reading,we know Li Ming can get his moneyD.
A.By working himself
B.from his parents
C.by selling newspapers
D.B and C.
Three days later,Carmen got new glasses and instructions from her doctor."All of the kids will think I'm silly."Carmen said.Her mother (38)C and shook her head."You look just as beautiful as before,"she said.But Carmen didn't believe her.
The next day,Carmen kept the (39)Din her pocket as she walked into the schoolyard.She stood alone away from her friends,feeling(40)B
Suddenly,she heard her friend Theresa shout.
Carmen ran over to the other girls."What's the matter?"she asked.
"My ring is gone!"Theresa cried."My sister sent it to me from California.It's very (41)A and I can't lose it."
Carmen and her friends began to (42)Cthe ring in the grassy area of the playground.Carmen realized that she could do better if she could see better.She took the glasses out and put them on.Everything looked so (43)D!So clear!She looked down at the ground and a bright light caught her (44)B.It was the ring.
"Here it is,"she shouted.She handed it to Theresa."Thanks,Carmen,"she said."I (45)Cthought we'd find it."She paused."Hey,1didn't know you wore glasses.They look great!"
Carmen had (46)B that she was wearing the new glasses."Thanks,"she replied.
"Maybe wearing glasses won't be so bad after all."Carmen thought.
| 35.A.clearly | B.carefully | C.freely | D.quickly |
| 36.A.everybody | B.nobody | C.somebody | D.anybody |
| 37.A.explain | B.care | C.agree | D.understand |
| 38.A.relaxed | B.cheered | C.smiled | D.jumped |
| 39.A.ring | B.keys | C.book | D.glasses |
| 40.A.tired | B.unhappy | C.afraid | D.serious |
| 41.A.special | B.common | C.cheap | D.heavy |
| 42.A.ask for | B.wait for | C.look for | D.pay for |
| 43.A.new | B.dirty | C.strange | D.different |
| 44.A.ears | B.eyes | C.feet | D.hands |
| 45.A.still | B.ever | C.never | D.often |
| 46.A.heard | B.forgotten | C.found | D.imagined. |
| A. | for | B. | with | C. | in | D. | to |