题目内容
12..阅读下面短文,从方框中选择恰当的句子填入文中空白处,使短文内容完整,意思连贯.A standard American high school has several large buildings and enough space for about 1,500students.Every student is given a locker(锁柜).When students arrive at the school,the first go straight to their lockers(56)C.
American students usually take a yellow school bus or go to school on foot if they
live close enough.(57)B When they turn 16years of age,most take a free driving class at school for one term.If students get passing grades in the class and also pass their state driver's test,they can began driving themselves to school.
Each day,students take six or seven classes.(58)A.They can choose art,clothes making and other classes.In some school students must take one or more of the classes:health education,physical education or foreign language studies.(59)E
This is because each teacher has his own classroom.There is a five-minutes break between classes,to give the students the time to hurry to their next class.
(60)D.After school more that half of the students take part in after-school activities.These activities include sports and clubs,such as basketball,baseball,soccer,speech,school newspaper and so on.
| A.They must take science,math,English and social studies. B.Sometimes their parents drive them to school. C.There they put away or get their textbooks. D.The school day usually ends early in the afternoon. E.Students move to different classrooms for each subject. |
分析 这篇短文主要讲了美国的学生每天上学的方式,上学的课程安排情况以及放学后的活动等.
解答 答案:56.C 细节推理题.根据上文When students arrive at the school,the first go straight to their lockers.当学生到达学校时,第一个直接进入他们的柜子.他们在那里放书或拿教科书.可知说的是书柜,结合选项,应说他们在那里放书或拿教科书.故选C.
57.B 细节推理题.根据上文American students usually take a yellow school bus or go to school on foot if they live close enough.美国学生通常乘坐黄色校车或步行上学,如果他们住得足够近的话.可知说的他们上学的方式,结合选项,应说有时他们的父母开车送他们上学.故选B.
58.A 细节推理题.根据上文Each day,students take six or seven classes.每一天,学生们要上六到七节课.可知说的是什么课,结合选项,应说他们必须接受科学、数学、英语和社会研究.故选A.
59.E 细节推理题.根据上文In some school students mus t take one or more of the classes:health education,physical education or foreign language studies.在一些学校,学生们会选择一个或更多的课程:健康教育,体育教育或外语学习.可知结合选项,应说学生们为每个科目搬到不同的教室.故选E.
60.D 细节推理题.根据下文After school more that half of the students take part in after-school activities.在学校超过一半的学生参加课外活动.可知放学后,有一半的学生参加课外活动.结合选项,应说在学校超过一半的学生参加课外活动.故选D.
点评 做题时结合原文和题目有针对性找出相关语句进行仔细分析,结合选项选出正确答案.推理判断也是要在抓住关键句子的基础上合理的分析才能得出正确的答案.
Walking gives us some mental benefits(精神上的好处),too.(77)AMany walkers say they sleep better at night when they take regular walks.Others say they have a better feeling about life.Walking has some special advantages (优点).(78)F There are no special lessons.To become a serious walker,a person only needs walk faster,farther,and more often.
(79)EThere are no special playing fields for walking.People can walk almost anytime.Person doesn't need a team or a partner for walking.There is no"season"for walking.Most walkers walk in all kinds of weather.
Walking doesn't cost anything.(80)B Good walking shoes and comfortable clothes are the only things that a walker needs.
| A.It seems to make people feel better. B.There are no special fees for walking. C.Regular walks help a person's body work better. D.Walking can make health. E.People can walk almost anywhere. F.Almost everyone can walk. G.Students need to walk every day. |
"(51)C Can you help me?"asks Tim.
"Yes,"says Howard."(52)D"
Tim says,"No,I don't.It's boring and difficult for me.But my boss (老板) thinks I'm a good tennis player.(53)E"
"Next week?I can't help you,"says Howard."You can't become (变成) a good tennis player in one week."
"I have only one week,"Tim says."(54)B"
"Well,you can pray (祈祷),"says Howard.
"(55)A"
"Pray for rain next week."
| A.Pray for what? B.What can I do? C.I want to play tennis. D.But you don't like tennis,do you? E.He asks me to play tennis with him next week. |
| A. | excited | B. | exciting | C. | excite | D. | excitedly |
| A. | the | B. | / | C. | a | D. | an |
| A. | This is a pencil | B. | Fine,thank you | ||
| C. | That is pencil |