题目内容

【题目】Paul was a rich young man. When his father died, he left Paul a beautiful forest manor (庄园). Unfortunately, before Paul could sell it for a lot of money, a lightning strike (雷击) caused a fire that destroyed it. Watching the beautiful green trees turned into ash (灰烬) overnight, Paul felt his heart break.

In order to bring back the forest manor’s beauty, Paul tried to borrow money from a bank. But the bank refused him, for the bank didn’t believe he’d pay it back. Then he felt too frustrated to eat or drink. So he hid himself in his room for days. His wife was worried about him and suggested he take a break outside.

Paul went for a walk. When he turned the first corner, he saw a store with lots of people. They were lining up to buy charcoal (木炭) used for winter heating.

Then Paul’s eyes lit up. He ran home and hired some charcoal workers to process the forest’s burnt trees into charcoal. As soon as his charcoal went on the market, it was sold out quickly. Soon, he sold more than 1,000 boxes of charcoal and made much money.

The following year in the spring, he used the money to buy a large number of little trees. After a few years, the forest manor that everyone thought had disappeared came to life again.

1Paul wanted to borrow money from a bank because _________.

A. he wanted to buy some charcoal for winter heating

B. he wanted to use the money to make his manor beautiful again

C. he didn’t want to use the money his father left him

D. he didn’t want to borrow money from others

2The word "frustrated" in Paragraph 2 probably means _______________.

A. 失意沮丧的 B. 斗志昂扬的 C. 神采奕奕的 D. 义愤填膺的

3Which of the following is NOT true?

A. Paul got the forest manor from his grandfather.

B. Paul’s wife suggested he take a break and go outside.

C. Charcoal was highly needed for winter heating at the market.

D. Paul made some money by selling charcoal made from the burnt forest.

4What does the writer mainly want to tell us through the passage?

A. Lots of things are unexpected in the business world.

B. Avoiding the facts doesn’t solve problems.

C. If you don’t help yourself, then nobody else will help you, either.

D. There is something good even in an unpleasant situation.

【答案】

1 B

2 A

3 A

4 D

【解析】

这个小故事讲的是保罗继承的庄园毁于大火,但这不一定就是绝境,后来保罗靠着里面的木炭挣了些钱,最后让这座庄园复原,说明即使在不愉快的情况下也会有一些好事会发生

1句意:保罗想要从银行借钱,因为他想用这笔钱让他的庄园再次美丽。A.他想购买一些用于冬季取暖的木炭;B.他想用这笔钱让他的庄园再次美丽;C.他不想用他父亲留给他的钱;D.他不想向别人借钱。原文“In order to bring back the forest manor’s beauty, Paul tried to borrow money from a bank.”(为了还原这座森林庄园的美丽,保罗试图从银行借钱),故选B。

2句意:第2段中的“frustrated”一词可能意味着失意沮丧的”。A.失意沮丧的B.斗志昂扬的C.神采奕奕的D.义愤填膺的。原文“But the bank refused him, for the bank didn’t believe he’d pay it back.”(但是银行拒绝了他,因为银行不相信他能还钱)可以推出他的心情应该是失意沮丧的,故选A。

3句意:以下哪项不正确?A.保罗从祖父那里得到了森林庄园。B.保罗的妻子建议他休息一下再去外面。C.市场上冬季取暖非常需要木炭。D.保罗通过出售烧焦森林制成的木炭赚了一些钱。原文“When his father died, he left Paul a beautiful forest manor”(他的父亲去世的时候,给保罗留下了一座漂亮的森林庄园)说明选项A不正确。原文“His wife was worried about him and suggested he take a break outside.”(他的妻子担心他,并建议他去外面休息一下。)说明选项B正确。原文“As soon as his charcoal went on the market, it was sold out quickly.”(他的木炭一进入市场就很快就卖光了。)说明市场需要木炭,选项C正确。原文“he sold more than 1,000 boxes of charcoal and made much money.”(他卖了1000多箱木炭,赚了不少钱。)说明选项D正确,故选A。

4句意:作者主要想通过这段文章告诉我们什么?A.很多事情在商业世界都是出乎意料的。B.逃避事实并不能解决问题。C.如果你不帮助自己,那么其他人也无法帮助你。D.即使在不愉快的情况下也有一些好的东西这个小故事讲的是保罗继承的庄园毁于大火,但这不一定就是绝境,后来保罗靠着里面的木炭挣了些钱,最后让这座庄园复原,说明即使在不愉快的情况下也会有一些好事,故选D。

练习册系列答案
相关题目

【题目】阅读下面短文,按要求完成下列各题。

It was a summer afternoon in the countryside. Wan Bo, a university student, was painting while his classmate Tang Qi was making a wooden box by the river. A little rocking horse caught their eyes. It brought them back to their childhood, warm and happy.

"Why not try to make one by ourselves?" said Wan Bo. "You are good at making things and I am interested in painting."

"Actions speak louder than words," Tang Qi said. Then, the two young men began to collect some information about it. During those days, watching videos about carving(雕刻) and shaping wood into horse shapes on the Internet became an important part of their life.

Several months later, a wooden rocking horse appeared. They felt so excited that they put the picture of it on the Internet right away. To their surprise, it attracted(吸引) lots of people's attention and some even hoped to order one.

The two young men knew it might be a good chance. They sent some forms(表格) to the customers to make a survey. According to the result, they made each customer a special rocking horse. These horses were quite different from those produced in other factories, and they soon became popular among the customers.

In the first year of their new hobby, Wan and Tang made thirteen rocking horses. Sometimes, they also repaired rocking horses for people. They made the old ones look new again. Wan and Tang helped those people bring back many happy memories.

Their hobby has now become a successful and busy business.

1What was Wan Bo doing by the river on a summer afternoon? (根据文章内容回答)

_____________________________________________________________

2Why did their horses soon became popular? (根据文章内容回答)

_____________________________________________________________

3How many rocking horses did they make in the first year? (根据文章内容回答)

_______________________________________________________________

4请在短文中找出与下面句子划线部分意思相近的短语。

These photos will help us recall our happy memories in junior high. ___________

5The Underlined word “one” refers to “____________________________”.

【题目】下面是Learning English杂志社发给全国中学生的一封电子邮件。假如你叫李华,你对该邮件中的问题很感兴趣,请你给该杂志社的编辑回一封电子邮件,参与此次活动。

Dear students,

There must be some rules in your family, right? How do you like them? What's the best rule and what's the worst rule? Please e-mail us and share your thoughts with our readers.

Learning English

Dear students,

There must be some rules in your family, right? How do you like them? What's the best rule and what's the worst rule? Please e-mail us and share your thoughts with our readers.

Learning English

要求:词数90左右,电子邮件的格式和开头已给出,但不计入总词数。

Dear Editor,

There are many rules in my family, some good and some bad.____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Yours,

Li Hua

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网