题目内容
Eating habits are different in many countries. The Chinese have a saying ,‘‘ Eat good things for breakfast,eat a big meal for lunch,but eat less at dinner. ”Many Americans agree that one should start the day with a good breakfast,but their ideas about lunch and dinner are different.
Most Americans only give themselves a short time for lunch. So they eat a small meal. After work they will have more time to eat a big dinner. Also a quiet dinner at home with all the family members talking about their day is a way to rest after a long,hard day of work.
Eating at a restaurant is also different. In China,people like to talk and laugh while eating. Very often you can hear people talking and laughing loudly,and they are just having a good time. In America it is not like this. People want a quiet place where they can eat a good meal far away from the noise of the outside world. If some people are talking too loudly,the manager may come out and ask them to leave.
1. Which is the good way for keeping healthy in China?
A. Eating nothing for breakfast.
B. Eating less to lose weight.
C. Eating less at dinner.
D. Eating what you want.
2. How long do most Americans only give themselves for lunch?
A. The whole noon. B. A long time.
C. A short time. D. At the workplace.
3. Is talking at table a way to rest in America?
A. Yes,it is.
B. No,it isn’t.
C. No,they don't talk.
D. They have dinner in a restaurant.
4. What do people like to do when we are having a meal in China?
A. Talking.
B. Laughing.
C. Only eating quietly.
D. A and B.
5. What will the manager of the restaurant do if some people are talking too loudly in America?
A. Talk with them happily.
B. Ask them to be quiet.
C. Let them go away.
D. Do nothing.
导读这是一篇说明文,文中谈到了中国人和美国人不同的饮 食习惯,从侧面反映了各国的饮食文化和就餐时的习俗。
详析
1. C细节理解题。根据文章第一段“The Chinese have a saying ,‘ Eat good things for breakfast,eat a big meal for lunch,but eat less at dinner. ’” 可知,中国有句古 语:“早吃好,午吃饱,晚吃少。”
2. C细节理解题。根据文章第二段“Most Americans only give themselves a short time for lunch. ”可知,大多数美 国人吃午饭用的时间很少。
3. A细节理解题。根据文章第二段“Also a quiet dinner at home with all the family members talking about their day is a way to rest after a long,hard day of work. ” 可知,一家人一起吃完晚餐后,相互谈谈一天来的紧张繁忙的 T作也是一种休息的方式。
4.D细节理解题。根据文章第三段“In China,people like to talk and laugh while eating. ”可知,在中国,人们喜欢边吃饭边说笑。
5. C细节理解题。根据文章最后一句“If some people are talking too loudly,the manager may come out and ask them to leave. ”可知,如果有些人说话声音太大,餐馆 的经理就会让他们离开。