题目内容
Sandy is a nine-year-old girl. She has a big family. She lives with her parents,a brother and a sister. Sandy thinks her family life was not happy. She and her brother and sister often fight with each other for many reasons.
Max is Sandy's classmate and neighbor. He also has a very big family with two brothers and their parents. Sandy notices that Max never fights with his brothers. They always have big smiles on their faces.
Sandy thought that was strange. One day she asked Max why they get on well with each other. Max smiled and asked Sandy to go home with him.
As they came into the house,Max's elder brother saw them. “Hi,Sandy and Max ,” he said, “Why not come here and share some ice cream with me?”
At that time,Max's younger brother came out of his room. He looked very excited and said, ‘‘ Oh,Max,I have a story to tell you. ”
Sandy knew Max's secret of getting on well with his brothers was to share. Sharing their snacks (零食) and stories with each other made their life more happy.
Sandy decided to go back home and try this from then on.
1. How does Sandy like her family life?
A. Very unhappy. B. Very boring.
C. Very colorful. D. Very hard.
2. How many people are there in Max's family?
A. Three. B. Four.
C. Five. D. Six.
3. Sandy felt very when she saw Max never fights with his brothers.
A. lucky B. worried
C. excited D. surprised
4. Why can Max get on well with his brothers?
A. They help each other.
B. They do housework together.
C. They share their snacks and stories at home.
D. They live together.
5. What is the best title for the passage?
A. Sandy's Family
B. Max's Family
C. A Visit to Max's House
D. Secret of Getting on well
Max —家兄弟们和睦相处,这让Sandy既羡慕又好奇,于 是前去Max家一看究竟。原来,Max和哥哥弟弟之间总是分 享自己手头的一切,这让他们总是很快乐。
详析
1. A 细节理解题。由第一段“Sandy thinks her family life was not happy."可知,Sandy认为她的家庭生活不快乐。
2. C 细节理解题。由第二段“…with two brothers and their parents. ”可知,Max有两个兄弟,加上父母双亲,他家 一共五口人。
3. D细节理解题。由第三段首句“ Sandy thought that was strange. ”可知,Sandy对Max —家和睦相处感觉很是奇怪。surprised与strange同义,故选D.
4. C细节理解题。由倒数第二段“Sharing their snacks and stories with each other made their life more happy. ” 可知,Max兄弟之间分享零食和故事,因此他们相处很 融洽。
5. D主旨大意题。综合理解全文可知,Sandy通过在Max家里的所见所闻,领悟了家庭和睦的真谛。故本文的 标题应该是“Secret of Getting On Well”。with与……打架
get on well with与…… 相处融洽 from then on从那时起
障碍句分析Sharing their snacks and stories with each other made their life more happy.
他们彼此分享零食和故事使他们的生活更快乐。
这是一个简单句。
Sharing their snacks and stories with each other是动名词短语,在句中作主语。
Today's students are tomorrow's leaders. The qualities of the student can influence the student's bright future. So,who is a good student? What are the qualities of a good student?
Again,what are the good qualities of a student? The list below shows the qualities of a good student.
First,a good student should have good behavior. He should be ready to help others. He is kind to others and never or laughs at the people in trouble. His behavior shows the good quality. People like to make friends with him because he is friendly. It's more important than knowledge.
Second,a good student should work hard and use the knowledge to solve problems. He should listen to the teacher carefully. And he should do his homework by himself. He never spends much time on computer games.
Third,a good student should have the ability and willingness to learn new subjects even if the subjects are not interesting.
Fourth,a good student should be in good health. If he isn’t healthy,he can't do anything. So he must take exercise and have a good lifestyle.
根据短文内容,完成下面的表格。(每空不超过三个词)
Qualities of a Good Student
The qualities can influence the student's 1. so a good student should : | |
First | have good behavior and like 2. |
Second | work hard and 3. with his knowledge |
Third | have the ability to learn 4. |
Fourth | be 5. and have a good lifestvle |
Sam,Thank you for asking me to play soccer with you. But I'm afraid I can't. I have a piano lesson on Tuesday. Maybe another time. Nancy |
Sandy,Thank you very much for inviting me to your birthday party on Friday. I'd love to come,but I have to go to New York that day. I hope you will have a happy birthday party. Nancy |
Lucy,Thanks a lot for your invitation. I'd love to go to your house for dinner on Thursday. But I have to get my things ready for traveling. How about coming to my house with Lily? My mother cooks fish very well. I think you’ll like it. I hope to see you before I'm leaving. Nancy |
Rose,Would you like to come to my house for dinner tonight? Lucy and Lily will come. Nancy |
1. How many invitations does Nancy send?
A. Two. B. Three. C. Four.
2. will have a birthday party.
A. Sam B. Sandy C. Lucy
3. Nancy will go to New York on .
A. Tuesday B. Wednesday C. Friday
4. What does Nancy have to do on Thursday?
A. To get her things ready for traveling.
B. To cook fish for Lucy and Lily.
C. To play soccer with Sam.
5. Which of the following is TRUE?
A. Nancy is coming to Lucy's house for dinner.
B. Nancy invites Rose to come to her house for dinner.
C. Lucy and Lily can't come to Nancy's house for dinner.