题目内容

【题目】根据短文内容,选择适当的单词填空,使短文意思完整。每个选项只用一次,有两项剩余。

sad back holiday up sitting crowded
who tired allowed in lost anywhere

In 1955 in Montgomery, Alabama, only white people were to sit in the first four rows of public buses. African-American people had to use the seats towards the of the bus.
If someone was African-American sat in the white part, he or she would be asked to move.
One day, an African-American named Rosa Parks was in a “whites only” part of the bus.
The bus was and some white people needed a seat, so the driver asked Rosa Parks to give her seat.
But she refused. She was after a long day working in a store and she felt she should have the right to sit she wanted, so she told the driver “no”.
For that, she was arrested (逮捕). She was tried for just 30 minutes and fined (罚款) $10—a lot of money in those days.
She also her job because of that.
Today, in the United States, December 1 is a called Rosa Parks Day. Rosa Parks is celebrated for her action and bravery.

【答案】allowed;back;who;sitting;crowded;up;tired;anywhere;lost;holiday
【解析】文章大意:本文介绍了在1955年的美国,非裔美国人只能坐在公交车的后面,前四排是白人专座。一位名叫罗莎帕克斯的非裔美国人,因坐在白人专座没有给白人让座,受到了罚款,而且还失去了工作。但是在今天12月1日是一个叫作罗莎帕克斯的节日。他们庆祝她的行为和勇气。
(1)句意:在1955年在Montgomery, Alabama只有白人被允许坐在公交车的前四排。be allowed to do sth“被允许做某事”,此处表示被动关系,故此处用过去分词,故为allowed。
(2)句意:非裔美国人不得不使用公交车朝后的座位。根据only white people were 31 to sit in the first four rows of public buses. 可知只有白人可以坐在前面,因此非裔美国人这些黑人要坐在后面,故为back。
(3)句意:如果非裔美国人坐在白人区域,他或她将被驱逐。此处修饰someone的定语从句缺少主语,应为who。
(4)句意:一天,一个名叫罗莎帕克斯的非裔美国人坐在“白人专座”的区域。结合句意,此处主语an African-American named Rosa Parks与谓语sit之间是主动关系,根据was可知此处用现在分词sitting。故为sitting。
(5)句意:公交车非常拥挤,有些白人需要座位。根据some white people needed a seat,可知有人需要座位,因此公交车非常拥挤,作为系动词was的表语,应用形容词,故为crowded。
(6)句意:所以司机让罗莎帕克斯放弃她的座位。give up “放弃”,故为up。
(7)句意:她在商店里工作一整天后,她感到累了。根据after a long day working in a store 可知她工作了一整天,因此她感到累了,故为tired。
(8)句意:她认为她理应有权利坐在她想坐的任何地方。动词sit后面接坐的地点,此处为地点副词anywhere。故为anywhere。
(9)句意:因为那件事她失去了她的工作。根据For that, she was arrested (逮捕). She was tried for just 30 minutes and fined (罚款) $10—a lot of money in those days.可知因为不把座位让给白人带来了不好的结果,故此处应是失去工作,故为lost。
(10)句意:今天,在美国,12月1日是一个被称作罗莎帕克斯的节日。根据Rosa Parks is celebrated for her action and bravery.可知人们庆祝罗莎帕克斯的行为和勇气,这应是一个节日,故为holiday。

练习册系列答案
相关题目

【题目】任务型阅读
If you spend some time in an English-speaking country you might hear the term “etiquette”. It means normal and polite social behavior. This may seem like a difficult word at first, but it can be very useful to understand.
Etiquette is not the same in every culture or in every situation. For example, standing very close to the person you are talking with is quite common in some Asian countries. However, if you do this in Europe,some people might feel uncomfortable. Even in China,we all know that etiquette is not the same in all situations. Perhaps we think that talking loudly in our own homes is fine, but there are other places where talking loudly is not allowed. For example, most people would agree that talking loudly in a library, a museum or a movie theater is impolite. Even if you are with your friends, it is better to keep your voice down in public places.
If we see someone breaking the rules of etiquette, we may politely give them some suggestions. One of the most polite ways is to ask someone,“Would you mind doing this” or “Would you mind not doing that”. People don't usually like to be criticized, so we have to be careful how we do this.
Although rules of etiquette can often be different,some rules are the same almost everywhere in the world! For example, dropping litter is almost never allowed. If you see someone you know doing this, you can ask him,“Would you mind picking it up?”
根据短文内容,完成下列任务。
(1)What does the word “etiquette” mean?(根据短文内容回答问题)

(2)Find out the key sentence of Paragraph 2.(找出第二段的中心句)

(3)If your friend talks loudly in the library, what would you say to him/her?(根据你对短文 的理解,写出一个委婉的建议)

(4)请将最后一段中的画线句子译成汉语。

(5)请给短文拟个标题。

【题目】根据短文理解,选择正确答案。
The wind tried pushing Colin to the ground. It felt as if Colin's news-bag was full of potatoes.
Maybe it had to do with the news Dad read before Colin left. The morning headlines(标题)were full of the usual sad stories.
“No good news again!” Dad said.
Car accidents! House burns! Storm damage(损害)!
Colin moved quickly from house to house leaving papers in the mailbox. He wished he could bring only good news to his family, also to his friendly neighbours. “How could I make things better for everyone?” he wondered.
Colin noticed Alice coming. She only had one real eye. The other was made of glass. He liked Alice even if many others laughed at her. He didn't realize how much it helped her, having a friend like Colin.
Each time Colin left a paper by a customer's door, he thought, “How could I make some good news?”
Colin gave his usual cheerful “Hi” to everyone on his way. His smile was like the rising sun.
Someone was crying and he ran to where a little boy had fallen and hurt his leg. Colin calmed him down until the boy's mother arrived.
“I'm glad you're my paperboy,” she told Colin.
He continued on his way, but he didn't feel tired. It was fun doing what he usually did—helping others.
He raced up the street to his last customer. Mrs. Williams saw Colin coming and had peanut butter cookies as a treat for her favourite paperboy. She wondered why such a lively boy always had time to chat with an old lady.
Colin's own treat for his customers came from his heart. He did have much good news to share, even if he didn't realize it. His smile and polite manners brought cheering-up news to all his customers.
(1)What was Colin's trouble?
A.His news-bag was too heavy.
B.He had heard of many sad stories.
C.His dad didn't like his job as a paperboy.
D.He couldn't bring good news to his customers.
(2)Why did Mrs. Williams think Colin was her favourite boy?
A.Because he would always like to chat with her.
B.Because he liked her peanut butter cookies.
C.Because he didn't bring bad news to her.
D.Because he always sent papers to her as fast as he could.
(3)What was Colin's treat for his customers?
A.His smile and polite manners.
B.His papers full of good news.
C.His honesty and happiness.
D.His confidence and friendship.
(4)What's the best title of this passage?
A.No news is good news
B.How paperboys work
C.The boring job as a paperboy
D.A sunny paperboy

【题目】先通读下面的短文,然后根据短文内容,在文章后表格的空格内填入一个最恰当的单词。每个空格只能填一个单词。
Yu Minhong, president of New Oriental Education, shared his ideas with the young after the English speech competition of the 14th China Daily. Here is some of his advice to young people:
“One suggestion I'd like to give you is that it's important to do what you like without fear of failure. And the process(过程)of working toward your dreams matters more than the results. Young people should take chances to show off talents. Take competitions like this one as an example: If you are afraid to fail, you'll never get the chance to stand on the stage and make a speech. Above all, it's most important to take part.
Another suggestion I want to give you is to read books. It is not easy to keep reading every day. For me, it is much more difficult and challenging to keep reading and taking notes every day than it is to walk 10,000 steps.”
In his speech, Yu also shared his view on life. He chose a different life rather than a more successful one. He uses the famous lines of American poet Robert Frost (1874–1963) to make his point:“Two roads diverged (分叉) in a wood, and I … took the one less traveled by, and that has made all the difference.”Yu pointed out, “Your happiness should not be what others think you should run after, but instead you should decide what it is. It is you who should make choices for your own life.”
Yu Minhong's speech to young people

His advice

● He thinks the process is more than results,so young people should take chances to show off their .
● He also suggests that we should read books. It's to keep reading all the time.

His views on life

● Yu prefers a different life a more successful one.
● He says that your happiness should be decided by instead of what others think.

【题目】阅读下面短文,根据短文内容完成句子。

Most of us use alarm clocks to wake up at the right time for school or work. We look at our watches to know the right time for the bus or train. However, there is also a right time to eat, sleep, exercise, and take medicine. We can’t look at a clock for the right time for these activities. We must listen to the clock inside our bodies: the biological (生物的) clock.

Barbara Wells exercised every morning. She woke up at 6:00 a.m. She ran about two miles before she went to work. But Barbara’s legs and back started to hurt. She did some exercise before she ran. But her legs and back still hurt. She ran slower, but the pain didn’t stop. Barbara talked to her doctor. The doctor said, “Don’t run in the morning. Try to exercise later in the day. That is the time when your body is at the right temperature for exercise after work.” Her legs and back didn’t hurt anymore.

Today, doctors are learning more about chronobiology (生物钟学), the study of biological clocks. They are learning about the importance of time for our bodies. For example, it is best for people to go to sleep on time every night and to eat only when they’re hungry. Also, doctors discovered that some illnesses, such as heart attacks, occur (发生) most often in the morning. This information tells them that the best time to take heart medication (药物) may be at night. When patients take heart medication at night, they may prevent a heart attack in the morning.

Many doctors believe chronobiology (生物钟) can help us live healthier lives. It may be the right time to listen to these doctors!

1We all have _________ clocks inside our bodies.

2Barbara Wells ran _________ every morning before she went to work.

3Barbara Wells’ legs and back got well by _________.

4What is the right time for the person who has a heart attack to take heart medication?

5Many doctors believe _________.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网