题目内容
【题目】根据短文理解,选择正确答案。
The wind tried pushing Colin to the ground. It felt as if Colin's news-bag was full of potatoes.
Maybe it had to do with the news Dad read before Colin left. The morning headlines(标题)were full of the usual sad stories.
“No good news again!” Dad said.
Car accidents! House burns! Storm damage(损害)!
Colin moved quickly from house to house leaving papers in the mailbox. He wished he could bring only good news to his family, also to his friendly neighbours. “How could I make things better for everyone?” he wondered.
Colin noticed Alice coming. She only had one real eye. The other was made of glass. He liked Alice even if many others laughed at her. He didn't realize how much it helped her, having a friend like Colin.
Each time Colin left a paper by a customer's door, he thought, “How could I make some good news?”
Colin gave his usual cheerful “Hi” to everyone on his way. His smile was like the rising sun.
Someone was crying and he ran to where a little boy had fallen and hurt his leg. Colin calmed him down until the boy's mother arrived.
“I'm glad you're my paperboy,” she told Colin.
He continued on his way, but he didn't feel tired. It was fun doing what he usually did—helping others.
He raced up the street to his last customer. Mrs. Williams saw Colin coming and had peanut butter cookies as a treat for her favourite paperboy. She wondered why such a lively boy always had time to chat with an old lady.
Colin's own treat for his customers came from his heart. He did have much good news to share, even if he didn't realize it. His smile and polite manners brought cheering-up news to all his customers.
(1)What was Colin's trouble?
A.His news-bag was too heavy.
B.He had heard of many sad stories.
C.His dad didn't like his job as a paperboy.
D.He couldn't bring good news to his customers.
(2)Why did Mrs. Williams think Colin was her favourite boy?
A.Because he would always like to chat with her.
B.Because he liked her peanut butter cookies.
C.Because he didn't bring bad news to her.
D.Because he always sent papers to her as fast as he could.
(3)What was Colin's treat for his customers?
A.His smile and polite manners.
B.His papers full of good news.
C.His honesty and happiness.
D.His confidence and friendship.
(4)What's the best title of this passage?
A.No news is good news
B.How paperboys work
C.The boring job as a paperboy
D.A sunny paperboy
【答案】
(1)D
(2)A
(3)A
(4)D
【解析】这篇短文主要讲述了送报纸的男孩Colin是一个非常友好很善良的人,人们都非常的喜欢他。
(1)根据文中He wished he could bring only good news to his family, also to his friendly neighbours. “How could I make things better for everyone?” he wondered.可知答案,他不能把好消息带给他的顾客。故选D。
(2)根据文中Mrs. Williams saw Colin coming and had peanut butter cookies as a treat for her favourite paperboy. She wondered why such a lively boy always had time to chat with an old lady.可知答案,故选A。
(3)根据文中His smile and polite manners brought cheering-up news to all his customers.可知,是他的微笑和彬彬有礼的举止。
(4)通读整篇短文可知,这篇短文主要讲述了一个快乐阳光的报纸男孩。
【题目】根据短文内容,选择适当的单词填空,使短文意思完整。每个选项只用一次,有两项剩余。
sad back holiday up sitting crowded |
In 1955 in Montgomery, Alabama, only white people were to sit in the first four rows of public buses. African-American people had to use the seats towards the of the bus.
If someone was African-American sat in the white part, he or she would be asked to move.
One day, an African-American named Rosa Parks was in a “whites only” part of the bus.
The bus was and some white people needed a seat, so the driver asked Rosa Parks to give her seat.
But she refused. She was after a long day working in a store and she felt she should have the right to sit she wanted, so she told the driver “no”.
For that, she was arrested (逮捕). She was tried for just 30 minutes and fined (罚款) $10—a lot of money in those days.
She also her job because of that.
Today, in the United States, December 1 is a called Rosa Parks Day. Rosa Parks is celebrated for her action and bravery.
【题目】根据语境从方框中选择恰当的单词填空。有的需要变换形式。
knowledge, volunteer, community, musical, consider |
(1)The park is dirty, so we need someto help collect litter.
(2)If you don't like singing,why notdancing?
(3)There will be all important meeting in thecentre this evening.
(4)Although he is young,he has muchof Chinese history.
(5)Mary can play manyinstruments,such as the piano and the violin.