题目内容
【题目】
Christmas Singing Competition 2016
Entry Form (参赛表)
Singer's Name | Singer’s Age | |
Competition Type | Music | Age |
Singing | Bring your own CD, Prepare 2 songs | 13-19 year olds only |
Prizes | Entry Date | Fee |
1st, 2nd and 3rd | Before November 30, 2016 | None |
Competition Rules
Relatives of judges(评委)and organizers are not allowed to take part in the competition.
All singers must be between 13 and 19 years of age
Singers aged 17 or younger need the permission of a parent to take part (See Parent Permission below)
All singers must arrive at least 30 minutes before the start of the competition. Late comers will not be allowed to take part.
Prizes:
1st Prize-$1000 (one prize only)
2nd Prize-$250 (3 prizes)
3rd Prize-$100 (5 prizes)
Winners will be decided according to the following:
Voice Quality 50% | Song Choice 15% | Audience Response 25% | Dancing Ability 10% |
![]()
![]()
【1】How many people will be given prizes in total?
A. Three B. Five C. Nine D. Ten
【2】 Who can take part in the competition?
A. A 20-year-old singer.
B. A 19-year-old daughter of a judge.
C. A 15-year-old friend of an organizer.
D. A 12-year-old friend of William Daniels.
【3】If one singer’s parents want to watch the competition, how much will they pay?
A. $15 B. $20 C. $25 D. $30
【4】Which of the following is the most important for deciding the winners?
A. Voice Quality B. Song Choice.
C. Audience Response D. Dancing Ability.
【5】If an 18-year-old singer wants to enter the competition, which parts of the form must be completed?
A. Singer’s Name.
B. Singer’s Name and Singer’s Age.
C. Singer’s Name, Singer’s Age and Date of Event.
D. Singer’s Name, Singer’s Age and Parent Permission.
【答案】
【小题1】C
【小题2】C
【小题3】D
【小题4】A
【小题5】B
【解析】
试题分析:本文属于应用文,介绍了一项歌唱比赛的参赛须知等内容。
【小题1】C细节理解题。根据Prizes:1st Prize-$1000 (one prize only);2nd Prize-$250 (3 prizes);3rd Prize-$100 (5 prizes)从文中奖项设置可知一等奖1名,二等奖3名以及三等奖5名,共9个奖。故选C。
【小题2】C细节理解题。根据从第二段的“Competition Rules”可知,参赛选手年龄在13-19之间,且评委和组织者的亲戚不能参赛。A和D的选项年龄不符合,B选项的“daughter”不符合。故选C。
【小题3】D细节理解题。根据文中可知达人的门票是$15美元,父母两人共需30美元。故选D。
【小题4】A细节理解题。根据从文中的“Winners will be decided according to the following”可知,“Voicequality”占比50%,比例最大。故选A。
【小题5】B细节理解题。根据C选项的“Date of Event”已经给出,故选手不需要提供该信息;该选手已经18岁,不需要征得父母统一,故D选项不符合。A选项信息不全。故选B。
【题目】 Do you still remember Aron Ralston, who lost his right arm but still likes taking dangerous sports like mountain climbing? In fact, he is just one of the “extreme sports” fans. In these fans’ eyes, extreme sports are quite dangerous but exciting sports that can bring out the best of them. Alex Honnold, another extreme sports lover, who ever climbed mountains without any safety equipment ( 装备) said that climbing is the time when he
feels most alive.
Climbing is not the only extreme sport. There are many of them in fact. Let’s take a look.
| Wingsuit flying Do you ever imagine flying through the sky like a bird? Wingsuit flying is probably the closest you’ll ever get to the experience. Flyers wear a wingsuit. The wingsuit is large enough to catch the wind so that flyers can fly through the air. Wingsuit flyers usually jump out of an airplane to start their flights. |
| Parkour Parkour is a special sport that makes it possible for people to get around cities in a creative way. People jump, climb, roll and crawl to move across, through, over and under obstacles so that they find their way as fast as they can. |
| Surfing In this sport, surfers stand on top of a surfboard and ride across big waves ( 波浪). Surfers need to have excellent balance ( 平衡) and be able to swim in rough waters if they fall off their board. Surfers also learn how to do some special acts such as backflip ( 后 翻 ) and rotations (旋转). |
Extreme sports are exciting, however, it also puts your life in danger. So, think it over and train hard before trying such sports.
【1】Extreme sports fans think extreme sports are .
A.relaxing and funB.interesting and educational
C.safe and healthyD.exciting but dangerous
【2】What does Alex Honnold mean by “feels most alive”?
A.He makes a living by climbing mountains.
B.He never minds taking risks when climbing.
C.He can get a strong feeling of excitement when climbing.
D.He will never be able to die when climbing without equipment.
【3】According to the passage, is NOT a kind of extreme sports.
A.running along the streetB.surfing across big waves
C.flying in a wingsuitD.climbing without any equipment
【4】From the passage, we can learn that .
A.extreme sports are so dangerous that we shouldn’t try them
B.extreme sports are exciting but we need hard training before going
C.doing extreme sports is the best way to bring out the best in us
D.doing extreme sports is not dangerous if we go with others