题目内容
【题目】This is a happy family. There are three members in it.
![]()
【1】What does Da Tou look like?
A. He has a small head. B. He has two big hands.
C. He is wearing a green T-shirt. D. He has two big eyes.
【2】What does Da Tou’s father’s do?
A. He is a teacher. B. He is a doctor.
C. He is a reporter. D. He is a worker.
【3】Da Tou’s father likes ______ .
A. playing games B. playing football C. watching TV D. reading books
【4】Da Tou’s mother is good at ______ .
A. reading B. cooking C. writing D. playing games
【5】What’s the best title of the passage?
A. A happy reporter B. Da Tou and his friends
C. A happy boy D. A happy family
【答案】
【1】 D
【2】 C
【3】 A
【4】 B
【5】 D
【解析】
本文主要介绍了一个幸福的家庭:大头儿子和他的父母。
【1】D
细节理解题。根据I have a big head and two small hands. I have two big eyes. I am wearing a yellow T-shirt.可知大头儿子长着一个大脑袋,两只小手,两个大眼睛,穿着黄色的体恤衫,故选D。
【2】C
细节理解题。根据He is a reporter可知大头儿子的爸爸是一名记者,故选C。
【3】A
细节理解题。根据He often plays games with me可知大头儿子的父亲喜欢做游戏,故选A。
【4】B
细节理解题。根据She is good at cooking.可知大头儿子的母亲擅长做饭,故选B。
【5】D
标题归纳题。根据This is a happy family.可知本文主要介绍了一个幸福的家庭。故选D。
认真阅读题干,根据题干要求,在文中寻找答案所在的语句或段落,进行分析理解,词义猜测,推理判断和概括归纳,选出正确的选项。例如小题3,根据He often plays games with me可知大头儿子的父亲喜欢做游戏,故选A。
【题目】
Hi, I flew here last weekend. The city is quite like ours. The food and many other things are similar. I'm going to buy gifts for my friends here. Best wishes! Tony |
Hello!This is our first time abroad(在国外).We are excited. We're staying at a hotel in a city called Sapporo. See you soon! Dean and Betty |
It's so nice to be here in a warm place. The sea is blue and the beach is beautiful.I'm going there tomorrow.I think I' ll like Malaysia. Best wishes! Paul |
It's usually so easy to come here and it only takes one hour by car from our city.I saw the city's most famous building this morning. It's very old and I took a lot of pictures. See you soon! Tom |
【1】What is Tony going to do in the city?
A.Go swimming.B.Do some shopping.
C.Take pictures.D.Visit friends.
【2】Why are Dean and Betty so excited?
A.Because they like Sapporo.B.Because they like the food there.
C.Because it's their first time to go abroad.D.Because they think the place is beautiful.
【3】The text is probably from ________.
A.a movie posterB.a travel magazine
C.a history bookD.a science report
【题目】
Christmas Singing Competition 2016
Entry Form (参赛表)
Singer's Name | Singer’s Age | |
Competition Type | Music | Age |
Singing | Bring your own CD, Prepare 2 songs | 13-19 year olds only |
Prizes | Entry Date | Fee |
1st, 2nd and 3rd | Before November 30, 2016 | None |
Competition Rules
Relatives of judges(评委)and organizers are not allowed to take part in the competition.
All singers must be between 13 and 19 years of age
Singers aged 17 or younger need the permission of a parent to take part (See Parent Permission below)
All singers must arrive at least 30 minutes before the start of the competition. Late comers will not be allowed to take part.
Prizes:
1st Prize-$1000 (one prize only)
2nd Prize-$250 (3 prizes)
3rd Prize-$100 (5 prizes)
Winners will be decided according to the following:
Voice Quality 50% | Song Choice 15% | Audience Response 25% | Dancing Ability 10% |
![]()
![]()
【1】How many people will be given prizes in total?
A. Three B. Five C. Nine D. Ten
【2】 Who can take part in the competition?
A. A 20-year-old singer.
B. A 19-year-old daughter of a judge.
C. A 15-year-old friend of an organizer.
D. A 12-year-old friend of William Daniels.
【3】If one singer’s parents want to watch the competition, how much will they pay?
A. $15 B. $20 C. $25 D. $30
【4】Which of the following is the most important for deciding the winners?
A. Voice Quality B. Song Choice.
C. Audience Response D. Dancing Ability.
【5】If an 18-year-old singer wants to enter the competition, which parts of the form must be completed?
A. Singer’s Name.
B. Singer’s Name and Singer’s Age.
C. Singer’s Name, Singer’s Age and Date of Event.
D. Singer’s Name, Singer’s Age and Parent Permission.