题目内容
【题目】![]()
Mary and I
Hello! My name is Sara and I’m thirteen years old. I’m from Spain. My best friend is Mary. She is from Poland and one year older than me. She came to Spain with her family five years ago. At the beginning (开始) she couldn’t speak Spanish well but now it's different. She’s very hard-working at school and she’s fluent in Spanish now.
Mary is tall and beautiful. She has long curly brown hair and brown eyes. We are in the same school and she lives not far from my home. We often go home together. After school we also spend some time together. Because I’m better at math and science and she is better at history and geography, we can always help each other with our homework. She also likes reading very much. Last year she won a special prize (奖)for the best reader in our class.
My friend is not very sporty. She doesn’t like team games (团队运动)but she likes swimming. I like sports and we go swimming together every Saturday morning. She’s a little shy with new people but with me she's friendly! I like her and she always brings out the best in me. I really hope we can be best friends for life!
【1】How old is Mary?
A.12.B.13.C.14.D.15.
【2】What does the underlined word “fluent” mean in Chinese?
A.乐观的B.悲观的C.生硬的D.流利的
【3】From the passage, we can know that Mary________.
A.comes from SpainB.is short but beautiful
C.lives near Sara's homeD.has long curly blonde hair
【4】At what subjects is Sara better than Mary?
A.Math and history.B.Science and geography.
C.Math and science.D.History and geography.
【5】Which of the following is TRUE according to the passage?
A.Mary is sporty and likes team sports a lot.
B.Sara and Mary go swimming once a week.
C.Sara got a prize for the best reader last year.
D.Sara and Mary are both shy with new people.
【答案】
【1】C
【2】D
【3】C
【4】C
【5】B
【解析】
本文是一篇记叙文。介绍了我的朋友玛丽,她来自波兰,现在西班牙语说得相当流利,她有很多爱好,我们在一起过得很开心。
【1】细节理解题。由第一段中第二句“My name is Sara and I'm thirteen years old.”和第五句“She is from Poland and one year older than me.”可知,Mary14岁了。故选C。
【2】词义猜测题。由上文句意可知,她在学校努力学习,可推测,她说西班牙语很流利。故选D。
【3】细节理解题。由第二段中“We are in the same school and she lives not far from my home. We often go home together.”可知两个人的家离的很近。故选C。
【4】细节理解题。由第二段中“Because I'm better at math and science and she is better at history and geography…”可知,Sara的数学和科学比Mary更擅长。故选C。
【5】推理判断题。由第三段第二句“I like sports and we go swimming together every Saturday morning.”可知,她们每周一次去游泳。故选B。
【题目】
Christmas Singing Competition 2016
Entry Form (参赛表)
Singer's Name | Singer’s Age | |
Competition Type | Music | Age |
Singing | Bring your own CD, Prepare 2 songs | 13-19 year olds only |
Prizes | Entry Date | Fee |
1st, 2nd and 3rd | Before November 30, 2016 | None |
Competition Rules
Relatives of judges(评委)and organizers are not allowed to take part in the competition.
All singers must be between 13 and 19 years of age
Singers aged 17 or younger need the permission of a parent to take part (See Parent Permission below)
All singers must arrive at least 30 minutes before the start of the competition. Late comers will not be allowed to take part.
Prizes:
1st Prize-$1000 (one prize only)
2nd Prize-$250 (3 prizes)
3rd Prize-$100 (5 prizes)
Winners will be decided according to the following:
Voice Quality 50% | Song Choice 15% | Audience Response 25% | Dancing Ability 10% |
![]()
![]()
【1】How many people will be given prizes in total?
A. Three B. Five C. Nine D. Ten
【2】 Who can take part in the competition?
A. A 20-year-old singer.
B. A 19-year-old daughter of a judge.
C. A 15-year-old friend of an organizer.
D. A 12-year-old friend of William Daniels.
【3】If one singer’s parents want to watch the competition, how much will they pay?
A. $15 B. $20 C. $25 D. $30
【4】Which of the following is the most important for deciding the winners?
A. Voice Quality B. Song Choice.
C. Audience Response D. Dancing Ability.
【5】If an 18-year-old singer wants to enter the competition, which parts of the form must be completed?
A. Singer’s Name.
B. Singer’s Name and Singer’s Age.
C. Singer’s Name, Singer’s Age and Date of Event.
D. Singer’s Name, Singer’s Age and Parent Permission.
【题目】
| I find a box of crayons. The number of the crayons is twelve. They are in different colours. And they are new. I find them under a big tree in the school garden. Whose crayons are they ? Please call Mary at 5766 0916. |
| There is a wallet and a watch in the school library. Whose are they?The wallet is red. There is some money and two cards in it. The watch is white and blue. It's new. Please call Jack at 3011 9658. |
| My name is Ann. My sister can’t find her mobile phone. It’s from China. It is black. Please call me at 3155 7862. Many thanks to you. |
【1】Mary finds ________ in the school garden.
A. a picture B. some money C. some crayons D. a phone
【2】Where are the wallet and the watch?
A. Under a big tree. B. In the school library. C. In the teachers’ office. D. On the teacher's desk.
【3】You can call ________ for your lost watch.
A. 5766 0916 B. 3011 6958 C. 3155 7862 D. 3011 9658
【4】What colour is the mobile phone?
A. Brown. B. Red. C. Black. D. White.