题目内容

【题目】Dear Harry,

Hi! It’s now 4 o’clock in the afternoon. I’m sitting in the living room writing this letter. It’s a lovely day outside. The weather is great. The sun is shining and the birds are singing. My dog, Paddles, is sitting beside me and looking at me with her big brown eyes. She is asking me for some food. But I’m not giving her anything because she’s getting fat.

I’m learning Chinese now at an evening school. My Chinese is improving fast. I like my teacher. She’s doing an excellent job. I’m really enjoying my class.

I hope you and your family are healthy and happy. Please write to me soon.

Bye for now.

1Where is Jenny writing the letter?

A.At school.B.At home.

C.In the dining hall.D.In a computer room.

2What is the weather like when Jenny is writing to Harry?

A.Snowy.B.Cloudy.C.Sunny.D.Windy.

3Why doesn’t Jenny feed her dog?

A.Because she doesn’t have time.B.Because she has no food at home.

C.Because her dog isn’t hungry.D.Because she thinks her dog is too fat.

4When does Jenny go to learn Chinese?

A.In the morning.B.In the afternoon.

C.At noon.D.In the evening.

5Which of the following statements (陈述) is TRUE?

A.Jenny is really enjoying her Chinese class.

B.Jenny can’t improve her Chinese fast.

C.Paddles doesn’t want to eat anything.

D.Paddles has big brown ears.

【答案】

1B

2C

3D

4D

5A

【解析】

文章大意:珍妮正在家里写信。天气很好,鸟儿在太阳下歌唱。珍妮现在正在上夜校学习中文,珍妮的中文水平提高很快,因为老师很优秀,珍妮很喜欢自己的课堂。

1推理判断题。根据“Im sitting in the living room writing this letter. 我正坐在客厅写这封信。由此推断,珍妮在家里写信,故答案为B

2细节理解题。根据“The sun is shining and the birds are singing. 太阳在照耀,鸟儿在歌唱。可知,故答案为C

3细节理解题。根据“But Im not giving her anything because shes getting fat.” 但我什么也不给她,因为她越来越胖了。可知,因为她觉得她的狗太胖了。故答案为D.

4推理判断题。根据“Im learning Chinese now at an evening school.” 我现在在夜校学中文。由此判断,作者在晚上学习汉语,故答案为D

5细节理解题。根据“Im really enjoying my class. 我真的很喜欢我的课。可知,珍妮喜欢她的汉语课,所以A是正确的,故答案为A

练习册系列答案
相关题目

【题目】 Everyone knows what a bank is. But do you know that there is an “eye bank” in China?

“Eye bank” is a database of iris information (虹膜信息数据库) of Chinese children. Zhaobao Technology started it to help police identify (鉴定) children.

Iris is a part of the eye. It is very special because people have different irises. We all know that no two people have the same fingerprints (指纹). Although people have different fingerprints, the Irises work better than fingerprints. Because they won’t change much as long as you are 18 months old. That sounds cool, right? So this is your special ID card. And that’s why iris information can be useful in identifying lost children and help people to find the lost children.

Now there is over 93,000 Chinese children’s iris information in the database. The Zhaobao Technology says writing iris information into the eye bank only takes a few seconds and will not bring any harm (伤害) to the children. But still, the company is now facing a few problems, because some parents worry that their children’s information can be in danger, and it will bring some harm to their family.

1What is “eye bank”?

A.It is a database.

B.It is a bank.

C.It is a database of iris information.

2Why is the iris a special part of the eye?

A.Because people have different irises.

B.Because no two people have the same fingerprints.

C.Because the iris is important to people.

3What does the underlined word “they” refer to (指的是)?

A.Fingerprints.B.Irises.C.People.

4How many Chinese children’s iris information are there in the database?

A.About 93,000.B.More than 93,000.C.Over 930,000.

5From the passage, which one is true?

A.The fingerprints work better than irises.

B.The eye bank will bring some harm to the children.

C.The iris is people’s special ID card.

【题目】阅读与回答问题。注意:认真阅读短文,按规定词数答题。
Have ever heard of Dagang Talks about News in Nanjing news channel? Do you often watch it? Here are several pieces of news he reported yesterday.
News Item 1
Have you ever thought of flying around the world in a new hours though the journey is as long as about 40,000 kilometres? One day maybe you can.Last Sunday, the American X-43A airplane made its first flight.It reached a speed of 8,000 kilometres an hour.It became the fastest plane in the world.The X-43A is only three to four metres long, but it's very heavy.It weighs 1,270 kilogrammes.
News Item 2
Have you ever got angry at books that are full of mistakes?don't worry.It will get better soon.Last week, China started checking textbooks, dictionaried and children's books all over the country.The government said the results of the checking would come out at the end of June.
News Item 3
Floods across Coahuila, the state of northern Mexico, killed at least 32 people and left 100 more missing.It was reported on Monday that the heavy rain hit the state and lasted for the whole night last Friday.Much of the river bank was broken, so about 3,000 families along the river were seriously affected.
(1)How many pieces of news did Dagang report yesterday? (no more than 4 words)
(2)Which item reported the fastest plane in the world? (no more than 4 words)
(3)How long will the X-43 take to finish the trip if it flies around the world?
(4)When will the results of the checking books' mistakes come out?
(5)Why were families along the river seriously affected?

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网