题目内容
【题目】 Volunteers Are Needed
Clean People's Park! We need five volunteers who are strong and can help clean up People's Park. We need help to collect rubbish. If you are free for four hours this weekend, come and join us! Tele: 0398-8651518 Email: park699@126.com | Teach music! We need three volunteers to work as music teachers in SOS Children's Villages. You need to be good at singing and dancing, and open-minded with a loving heart. If you are free for two hours every Sunday, join us! Tele: 0398-8858518 Email: lovekids@sina.com |
Help old people! We need four volunteers to help at Xinxin Nursing Home. You need to be good with older people. Your job is to wash clothes for them. If you can spare three hours on May 6, come and join us! Tele: 0398-8656869 Email: homelove@163.com | Do some gardening! We need two volunteers to work in Xinghai Garden. You need to be good at gardening. We need help from 2 PM to 4 PM every Saturday. If you are free for two hours every Saturday, join us! Tele: 0398-8858416 Email: garden535@sohu.com |
【1】How many volunteers are needed in SOS Children's Villages?
A.Two.B.Three.C.Four.D.Five.
【2】The volunteers at Xinxin Nursing Home need to ________.
A.learn musicB.grow flowersC.collect rubbishD.wash clothes
【3】If you want to do some gardening, you can call ________.
A.0398-8656869B.0398-8858518C.0398-8858416D.0398-8651518
【答案】
【1】B
【2】D
【3】C
【解析】
这篇短文是一个招聘志愿者的广告,包括:清理公园、招聘音乐老师、帮助老人以及做园艺。
【1】细节理解题。根据第二个广告“We need three volunteers to work as music teachers in SOS Children's Villages.”可知,SOS儿童村需要三名志愿者。故选B。
【2】细节理解题。根据第三个广告“We need four volunteers to help at Xinxin Nursing Home. You need to be good with older people. Your job is to wash clothes for them.”可知,去新新养老院当志愿者需要给老人洗衣服。故选D。
【3】细节理解题。根据题干中“do some gardening”可知,答案在第四个广告中,根据Tele: 0398-8858416可知C选项符合题意。故选C。
【题目】根据短文信息,选择相对应的标题。
Entertain yourself on cold wet days
Getting bored on cold wet days? Feeling there is nothing to do? TEENS will help you get rid of the boredom. Here are some fun ideas to get you active, both inside and outside.
①
Help your mom cook a dinner in the kitchen. Washing vegetables may be a good choice for you. You can also learn to make a simple meal, like egg-fried rice. When you eat a meal you have cooked, you'll feel very proud.
②
Choose an interesting story. Then invite your friends to perform it together. You can be the director and your friends can be actors. When you are ready, ask your family and your friends' family to enjoy the play.
③
Collect your family photos. Choose some special ones with your family and make a photo wall. It's a great chance to listen to family stories behind those photos. You can also DIY a photo album and keep the photos safe for a long time.
④
Do you want to be an inventor? Be creative about finding new uses for old objects. Try to invent something with your imagination. For example, you can make a garbage can or a storage box with cardboard. You can also find a problem at your home and create something to fix it.
A. Make a photo wall |
(1)① ② ③ ④
(2)Do you feel bored on cold wet days? What do you like to do on such days?(不少于5个单词)