题目内容

【题目】 A rich man lost a piece of clothing. In it, he hid a lot of coins, so he must find it. He decided to give 100 coins to the finder.

An honest man found it and decided to give it back, but the rich man didn’t want to pay 100 coins, so he came up with an idea. He opened up the clothes and counted the coins.

“I can only find 700 coins,” he said. “You must have taken away 100 coins!”

The honest man was so angry. Then they came to a judge(法官) and told him about their story. The judge let them swear(发誓) what they were saying was true. Both did! Then the judge said to the honest man, “The rich man lost the clothing with 800 coins, so the piece you found cannot be his. I advise that you take it home and keep it in a safe place until its true owner comes to ask for it.”

At last, the judge said to the rich man, “You lost the clothing with 800 coins, so this piece that the honest man found cannot be yours. I advise that you go home and wait for your clothes with 800 coins.”

根据短文内容,判断下列句子正误。正确的在答题卡上将“T”涂黑,错误的在答题卡上将“F”涂黑。

1The rich man lost a piece of clothing with 800 coins.

2The rich man was not honest at all.

3The honest man took away 100 coins from the clothes.

4The rich man wanted to give the honest man 100 coins.

5From the story, we can know that the judge was very clever.

【答案】

1F

2T

3F

4F

5T

【解析】

本文是一片记叙文,主要讲述了一个富人丢了一块布,里面藏了很多硬币,所以他决定给找到布的人100枚硬币作为酬谢。一个诚实的人发现了这件衣服,决定归还它,但富人不想支付100枚硬币,反而冤枉诚实的人偷了100枚硬币。两人争执后找到法官,最终法官做出了判决。

1

句意:那个富人丢了一件衣服,里面有800个硬币。

细节理解题。根据“A rich man lost a piece of clothing. In it, he hid a lot of coins, so he must find it.”一个富人丢了一件衣服。他在里面藏了很多硬币,所以他必须找到它。以及““I can only find 700 coins,” he said.”“我只能找到700枚硬币,”他说。可以推断,富人是丢了一件装有硬币的外套,但是外套里实际只有700个硬币。题意与文意不符,故选F

2

句意:那个富人一点也不诚实。

细节理解题。根据“but the rich man didn’t want to pay 100 coins, so he came up with an idea. 但是富人不想付100个硬币,所以他想出了一个主意。以及““I can only find 700 coins,” he said. “You must have taken away 100 coins!” “我只能找到700枚硬币,”他说。“你一定拿走了100枚硬币!”。可推断,富人不想兑现自己的承诺,想要欺骗老实的人,所以富人不是一个诚实的人。题意和文意相符。故选T

3

句意:那个诚实的人从衣服上拿走了100枚硬币。

细节理解题。根据““I can only find 700 coins,” he said. “You must have taken away 100 coins!”

The honest man was so angry.”“我只能找到700枚硬币,”他说。“你一定拿走了100枚硬币!”诚实的人很生气。可知诚实的人没有拿100枚银币,所以他听到富人说的谎话感到很生气。题意和文意不符。故选F

4

句意:那个富人想给那个诚实的人100枚硬币。

细节理解题。根据“but the rich man didn’t want to pay 100 coins, so he came up with an idea. 但是富人不想付100个硬币,所以他想出了一个主意。可知富人不想支付给诚实的人100枚硬币。题意和文意不相符。故选F

5

句意:从这个故事中,我们可以知道这个法官很聪明。

推理判断题。根据文意,最终,法官判决诚实的人带走了装有700枚银币的衣服,判决富人回家等待装有800枚硬币的衣服。可以推断,法官知道事情的真相,所以他很聪明。题意和文意相符,故选T

练习册系列答案
相关题目

【题目】 It was Saturday again. Grace and Karen disliked Saturdays. That was another thing the twins had in common. They shared the same clothes and tied their hair in the same manner. In fact, it was d1for their classmates and teachers to tell them apart sometimes.

Unlike their classmates, they had to get up early at seven every Saturday to prepare for their lessons. Grace had to a2 the art lesson and Karen had to attend her ballet lesson. "How I wish I could do something different today," said the twins with one v3. All at once, an idea came to Grace and Karen at the s4 time. "How would you like to be me for a day?" they asked each other. It seemed like a w5 plan to them. After giving each other a description of their own friends, Grace put on Karen's ballet dress while Karen put Grace's b6 and paints into her bag. Then they left for their classes.

When the art lesson started, Karen was lost. Unlike Grace, Karen was poor at drawing. When the art lesson f7 ended, Karen didn't dare to hand in her work.

Meanwhile, Grace was struggling in the ballet class as well. As she had no idea about the dance steps, she had to follow her classmates blindly. As a result, she k8knocking into them. Their ballet teacher became i9with her, "Karen, you should remember the basic steps. You can't rely on copying what others are doing."

When Karen and Grace got home, they were tired out. They d10 that they would never try to be someone else they were not. It seemed that the grass was not always greener on the other side.

【题目】阅读理解。阅读下面短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。
One day, a woman traveled alone in the mountains.When she was walking, she found a precious (珍贵的) stone.She was very happy and put the stone into her bag.
The next day, the woman met another traveler.The traveler was hungry and the woman opened her bag to s hare her food with him.The hungry traveler saw the precious stone and said, “How beautiful the stone is! Can I have a look?” The woman gave it to the traveler.The traveler looked and looked, and then he asked the woman whether she would like to give it to him.She gave the stone to him without hesitation (犹豫).
The traveler left.He was very happy because he knew he could get lots of money by selling the stone and he could live a rich life.But a few days later he came back to return the stone to the woman.
“I know how precious the stone is,” the traveler said. “But I gave it back.I hope that you can give me something even more precious.” “Even more precious? What is that?” the woman asked. “Your beautiful mind is more precious than the stone,” the man said.
(1)What did the woman find when she was walking in the mountains?
A.A bag with a precious stone in it.
B.A beautiful and valuable stone.
C.A beautiful but cheap stone.
D.A precious ring.
(2)What did the traveler think when he got the stone?
A.He could live a rich life by selling the stone.
B.He could win the heart of the woman.
C.He could travel all over the world.
D.He could help more people.
(3)Which sentence is true according to the passage?
A.The traveler didn't like the stone at last.
B.The traveler became very rich at last.
C.The woman was happy when she found the stone.
D.The woman didn't want to give the stone to the traveler.
(4)What's the main idea of the passage?
A.A woman is helpful.
B.A woman is foolish.
C.Honesty is more precious than the precious stone.
D.The beautiful mind is more precious than the precious stone.

【题目】 Classic books never go out of fashion. The book The Outsiders first came out in 1967. Although the book is old, it is still worth reading. It is written by US writer S.E.Hinton.

The book tells the story of a 14-year-old boy called Ponyboy Curtis. He struggles with difficult issues of right and wrong in a society where he is an outsider. The story took place in Oklahoma, US, in 1965.

In the book, the children are divided into two groups. One includes Curtis and Greasers. It is mostly made up of poor kids. They have longer hair and often smoke at a young age. The other group is called the Socs, which is made up of rich children. They wear expensive clothes and drive high-tech cars. Those two groups do not get along well. The book only shows us two weeks of the boys' life.

I was touched by the friendship among the boys. When any of them has a problem, the others will help. Although they are not well educated(教育), they are kind and brave. For example, when Johnny was hurt and in hospital, his friends visited him almost every day. They brought him food and told him interesting stories. I always dream of having a strong friendship like this.

This book shows the good personalities(品质) in those ordinary people. I advise that teenagers read this book and I hope they can enjoy it.

1What does the writer mean by saying " Classic books never go out of fashion."?

A.Books for classroom reading are popular.

B.Good books are worth reading all the time.

C.Students should read some fashionable books.

D.We need to read good books in classes.

2The story in the book took place ____________.

A.in 1965B.in 1967C.14 years agoD.two weeks ago

3The author of the book divided the boys into two groups according to __________.

A.their booksB.their studiesC.their friendsD.their families' wealth

4The writer always dreams about a strong ____________ in his life.

A.healthB.friendshipC.houseD.knowledge

5The writer wrote this passage to _____________.

A.tell us his early lifeB.introduce a book to teenagers

C.explain what is right and wrong to usD.remember his old friends at school

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网