题目内容

【题目】根据短文内容,选择最佳答案。 There is a popular belief that goldfish only have a three-second memory. But a 15-year-old schoolboy from Adelaide has just finished an experiment(实验)to tell us that it is not true. He shows everybody that the goldfish is smarter than we think.
“I don't believe that they had a three-second memory because animals need their memory, so they build up over time a knowledge of where the food is,” said Roy Stokes, a student at the Australian Science and Mathematics School.
He did the experiment in small tank(鱼缸)of goldfish. “I decided to get a bit of red Logo and just feed them next to that. Every day I'd put it in and spread food around it.” He said.
“At first they were a bit scared of it, but by the end of the three weeks, they were actually almost coming before I put the food in.”
After leaving the fish alone for a week, Rory placed the red Logo block in the tank again.
“They remembered perfectly well,” he said.
“They actually had a time faster than the average of the three feeds before I left.”
The goldfish showed that not only could they store information, they also had the ability to get it back as a later date.
Culum Brown, a research fellow at Sydney's Macquarie University, has studied fish behavior for more than ten years.
He says his studies of Australian native fish show fish were intelligent creatures that know how to avoid enemies and catch food like any other animal.
“The thing that I really liked about Rory's experiment is he not only got that classical conditioning going but the fact that he could get them next just to that specific coloured market. I thought it was really good.” He said.
(1)Rory began his research by ______.
A.discussing with his classmates
B.making friends with goldfish
C.asking his teacher for advice
D.questioning a popular belief
(2)Rory put a red Logo in the tank to ______.
A.connect food with the color
B.make the tank nicer to look at
C.feed the fish at the same place
D.give the fish something to play with
(3)What's the right order of Rory's experiment?

a. find a tank of goldfish
b. feed the fish next to the Logo
c. leave the goldfish alone for a week

d. take out the Logo
e. put a red Logo into the tank
f. put the Logo back into the tank


A.adbecf
B.aebdcf
C.dabefc
D.adebcf
(4)What do the last three paragraphs tell us?
A.Rory's research was highly praised by experienced experts.
B.Rory's experiment failed to meet the scientific standard.
C.Many scientists had already done the experiment before.
D.Fish are the cleverest animal in Australia.
(5)What can we learn from the story?
A.Fish can become smarter with the help of red color.
B.What everybody believes is not necessarily true.
C.Scientists should learn from middle school students.
D.Young people are generally smarter than aged ones.

【答案】
(1)D
(2)A
(3)B
(4)A
(5)B
【解析】文章大意:本文叙述了Rory通过实验来证明金鱼比我们想象的要聪明的多。给我们的提示是:每个人都相信的东西不一定都是正确的。
(1)细节理解题。根据There is a popular belief that goldfish only have a three-second memory.可知,开始研究于对于受欢迎的信念。故选D。
(2)细节理解题。根据I decided to get a bit of red Logo and just feed them next to that. Every day I'd put it in and spread food around it.可知,Rory仅仅喂那些挨着红色标示的金鱼。主要看颜色和食物的关系。故选A。
(3)细节理解题。根据He did the experiment in small tank(鱼缸)of goldfish首先先找到一缸金鱼;I decided to get a bit of red Logo and just feed them next to that. 然后放进去一个红色的标志,仅仅喂靠着红色标志的附近的金鱼;After leaving the fish alone for a week, Rory placed the red Logo block in the tank again.把红色的标志拿走,让金鱼单独呆一周的时间,再把红色的标志放回缸里。故选B。
(4)段落大意题。根据The thing that I really liked about Rory's experiment is he not only got that classical conditioning going but the fact that he could get them next just to that specific coloured market. I thought it was really good.可知,Rory的实验被有经验的专家所赞扬。故选A。
(5)推理判断题。根据But a 15-year-old schoolboy from Adelaide has just finished an experiment(实验)to tell us that it is not true. 可知,每个人都相信的东西不一定都是正确的。故选B。

练习册系列答案
相关题目

【题目】阅读下列短文,从每小题所给的A、B、C、D四个选项中选出一个最佳选项。
Long, long ago the world was a happy place. Nobody was ever sick or sad.
At that time there lived a little girl named Pandora. One day a fairy gave her a wonderful box. The fairy made Pandora promise not to open it. Pandora and her friends often looked at the box and wondered what was in it.
For a long time Pandora kept her promise, but at last she couldn't help herself. She opened the box a little. Then hundreds of bad fairies flew out. They stung (刺伤) Pandora and her friends. The bad fairies flew out of the door and stung all the children in the land. Then Pandora heard a voice crying, “Let me out, and I will help you.”
She opened the box again, and a beautiful fairy flew out. She told Pandora that her name was Hope. She kissed Pandora and her friends, and made them feel well. Then she flew away to help the other children.
Until now, when people are sick or unhappy, the little good fairy, Hope, comes to comfort them.
(1)The fairy who gave Pandora the box asked her .
A.to look after a little girl
B.not to hurt the children in the land
C.to open the box quickly
D.to keep the box closed
(2)What didn't the bad fairies do after they flew out of the box?
A.They hurt Pandora.
B.They hurt Pandora's friends.
C.They stung all the children in the land.
D.They kissed Pandora and her friends.
(3)Which of the following statements about Hope is TRUE according to the passage?
A.She was a beautiful fairy.
B.She was a bad fairy.
C.She was a friend of Pandora.
D.She was an unhappy child.
(4)What's the best title of this passage?
A.A happy world.
B.Bad fairies.
C.Pandora and her friends
D.Pandora's box

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网