题目内容
【题目】根据短文内容,选择最佳答案。 There is a popular belief that goldfish only have a three-second memory. But a 15-year-old schoolboy from Adelaide has just finished an experiment(实验)to tell us that it is not true. He shows everybody that the goldfish is smarter than we think.
“I don't believe that they had a three-second memory because animals need their memory, so they build up over time a knowledge of where the food is,” said Roy Stokes, a student at the Australian Science and Mathematics School.
He did the experiment in small tank(鱼缸)of goldfish. “I decided to get a bit of red Logo and just feed them next to that. Every day I'd put it in and spread food around it.” He said.
“At first they were a bit scared of it, but by the end of the three weeks, they were actually almost coming before I put the food in.”
After leaving the fish alone for a week, Rory placed the red Logo block in the tank again.
“They remembered perfectly well,” he said.
“They actually had a time faster than the average of the three feeds before I left.”
The goldfish showed that not only could they store information, they also had the ability to get it back as a later date.
Culum Brown, a research fellow at Sydney's Macquarie University, has studied fish behavior for more than ten years.
He says his studies of Australian native fish show fish were intelligent creatures that know how to avoid enemies and catch food like any other animal.
“The thing that I really liked about Rory's experiment is he not only got that classical conditioning going but the fact that he could get them next just to that specific coloured market. I thought it was really good.” He said.
(1)Rory began his research by ______.
A.discussing with his classmates
B.making friends with goldfish
C.asking his teacher for advice
D.questioning a popular belief
(2)Rory put a red Logo in the tank to ______.
A.connect food with the color
B.make the tank nicer to look at
C.feed the fish at the same place
D.give the fish something to play with
(3)What's the right order of Rory's experiment?
a. find a tank of goldfish | d. take out the Logo |
A.adbecf
B.aebdcf
C.dabefc
D.adebcf
(4)What do the last three paragraphs tell us?
A.Rory's research was highly praised by experienced experts.
B.Rory's experiment failed to meet the scientific standard.
C.Many scientists had already done the experiment before.
D.Fish are the cleverest animal in Australia.
(5)What can we learn from the story?
A.Fish can become smarter with the help of red color.
B.What everybody believes is not necessarily true.
C.Scientists should learn from middle school students.
D.Young people are generally smarter than aged ones.
【答案】
(1)D
(2)A
(3)B
(4)A
(5)B
【解析】文章大意:本文叙述了Rory通过实验来证明金鱼比我们想象的要聪明的多。给我们的提示是:每个人都相信的东西不一定都是正确的。
(1)细节理解题。根据There is a popular belief that goldfish only have a three-second memory.可知,开始研究于对于受欢迎的信念。故选D。
(2)细节理解题。根据I decided to get a bit of red Logo and just feed them next to that. Every day I'd put it in and spread food around it.可知,Rory仅仅喂那些挨着红色标示的金鱼。主要看颜色和食物的关系。故选A。
(3)细节理解题。根据He did the experiment in small tank(鱼缸)of goldfish首先先找到一缸金鱼;I decided to get a bit of red Logo and just feed them next to that. 然后放进去一个红色的标志,仅仅喂靠着红色标志的附近的金鱼;After leaving the fish alone for a week, Rory placed the red Logo block in the tank again.把红色的标志拿走,让金鱼单独呆一周的时间,再把红色的标志放回缸里。故选B。
(4)段落大意题。根据The thing that I really liked about Rory's experiment is he not only got that classical conditioning going but the fact that he could get them next just to that specific coloured market. I thought it was really good.可知,Rory的实验被有经验的专家所赞扬。故选A。
(5)推理判断题。根据But a 15-year-old schoolboy from Adelaide has just finished an experiment(实验)to tell us that it is not true. 可知,每个人都相信的东西不一定都是正确的。故选B。
【题目】将下列单词或词组填入空格。每空格限填一词,每词只能填一次
A. took out B. carefully C. just D. outside E. embarrassed |
Fred telephoned his wife. “I've got two free tickets for the theatre tonight,” he told her. “Meet me the office. We'll have something to eat and then go on to the theatre.”
Fred's wife was very pleased. They hadn't been to the theatre for a long time. She met her husband as he told her. They had dinner and got to the theatre in time.
At the entrance Fred his wallet to get the tickets. “It's very strange,” he said. “They aren't here!” “Try your pockets,” said his wife. But the tickets weren't there, either.
Then Fred looked very . “What's the matter?” asked his wife. “Well,” Fred said, “I remember what I did with my tickets. I put them in my bag. But because I wasn't going home, I left it in the office!”
【题目】阳光中学的Drama Club刚刚成立, David想要参加。请以David的名义写一份100词左右的自我推荐信给Mr Smith。申请书要包括以下内容:
姓 名 | David |
班 级 | 九年级一班 |
性 格 | 乐于助人,有条理。 |
爱好和特长 | 喜欢绘画,擅长……。 |
喜欢看电影,擅长……。 | |
喜欢读关于……的书,特别喜欢读关于……的书。 | |
经 历 | 曾经帮助警察抓住了小偷。 |
加入俱乐部后的打算 | ……(至少一点)。 |
注意:1)文中不得出现真实的校名、人名。
2)内容完整、层次清楚、语法正确、上下文连贯。
3)请不要逐句翻译,可以适当发挥。
4)文章开头已给出,不计入总词数。
Dear Mr Smith,
I am David. I am a student in Class One, Grade Nine. I would like to join the Drama Club in our school.
Yours Sincerely
David