题目内容
【题目】根据括号中所给的汉语或音标写出单词,使句子意思完整正确。
【1】The boy rushed in the room and________(撞到) my coffee flying.
【2】—Do all the people in France speak________(法语)?
—No, about 85% of its people speak it.
【3】The Japanese scientist, Akira Yoshino________(贏得) the Nobel Prize in Chemistry this year.
【4】She told me the whole story_________(确切地) as it happened.
【5】All of us felt excited and________(兴高采烈的) when we were at the school sports meeting.
【答案】
【1】knocked
【2】French
【3】Won
【4】exactly
【5】cheerful
【解析】
【1】句意:男孩冲进房间,把我的咖啡打翻了。
根据中文提示及句意理解可知,“撞到”是knock,and并列前后两部分,前面的动词是rushed过去式,所以后面的动词也要用过去式,故答案为knocked。
【2】句意:——法国所有的人都说法语吗?——不,大约85%的人会说。
根据中文提示及句意理解可知,“法语”是French,语言属于专有名词,所以首字母大写,故答案为French。
【3】句意:日本科学家Akira Yoshino今年获得了诺贝尔化学奖。
根据中文提示及句意理解可知,“赢得”是win,而句中表达的意思是过去,所以动词应该用过去时,故答案为won。
【4】句意:她把事情原封不动地告诉了我。
根据中文提示及句意理解可知,“准确地”是exactly,是一个副词,在句中修饰的是动词,故答案为exactly。
【5】句意:我们在学校运动会上都感到兴奋和高兴。
根据中文提示及句意理解可知,“兴高采烈的”是cheerful,是一个形容词,在句中做表语,故答案为cheerful。
【题目】 Tom is a very popular young man. He has many friends. He has got four invitations (邀请).Here are his replies.
Jim, I can’t meet you at 6:00 P.M. this evening because I won’t finish work until 5:45. What about 6:30? Is it OK with you? I’d love to have a game of tennis. Tom | Hi, Cary, I’m sorry but I can’t go to Music City for the concert with you tomorrow though I love pop music so much. I usually have a late meeting on Thursday evening. Let’s make it some other time. Tom |
Dear Kate, Thank you so much for inviting me! I can’t dance very well, but I’d love to go to the dance with you. I’ll pick you up at 6:30 on Sunday evening. Tom | Dear Susan, I’ll be free and I can come to your birthday party on August 5, Saturday evening. See you then. Tom |
【1】From the replies, we learn that Jim likes _______.
A.going to partiesB.listening to pop music
C.dancing with TomD.playing tennis
【2】Tom will go to the dance with_______.
A.KateB.SusanC.JimD.Cary
【3】Tom will go to Susan’s birthday party _______.
A.on Saturday eveningB.this evening
C.on Thursday eveningD.on Sunday evening
【题目】根据短文内容,选择最佳答案。 There is a popular belief that goldfish only have a three-second memory. But a 15-year-old schoolboy from Adelaide has just finished an experiment(实验)to tell us that it is not true. He shows everybody that the goldfish is smarter than we think.
“I don't believe that they had a three-second memory because animals need their memory, so they build up over time a knowledge of where the food is,” said Roy Stokes, a student at the Australian Science and Mathematics School.
He did the experiment in small tank(鱼缸)of goldfish. “I decided to get a bit of red Logo and just feed them next to that. Every day I'd put it in and spread food around it.” He said.
“At first they were a bit scared of it, but by the end of the three weeks, they were actually almost coming before I put the food in.”
After leaving the fish alone for a week, Rory placed the red Logo block in the tank again.
“They remembered perfectly well,” he said.
“They actually had a time faster than the average of the three feeds before I left.”
The goldfish showed that not only could they store information, they also had the ability to get it back as a later date.
Culum Brown, a research fellow at Sydney's Macquarie University, has studied fish behavior for more than ten years.
He says his studies of Australian native fish show fish were intelligent creatures that know how to avoid enemies and catch food like any other animal.
“The thing that I really liked about Rory's experiment is he not only got that classical conditioning going but the fact that he could get them next just to that specific coloured market. I thought it was really good.” He said.
(1)Rory began his research by ______.
A.discussing with his classmates
B.making friends with goldfish
C.asking his teacher for advice
D.questioning a popular belief
(2)Rory put a red Logo in the tank to ______.
A.connect food with the color
B.make the tank nicer to look at
C.feed the fish at the same place
D.give the fish something to play with
(3)What's the right order of Rory's experiment?
a. find a tank of goldfish | d. take out the Logo |
A.adbecf
B.aebdcf
C.dabefc
D.adebcf
(4)What do the last three paragraphs tell us?
A.Rory's research was highly praised by experienced experts.
B.Rory's experiment failed to meet the scientific standard.
C.Many scientists had already done the experiment before.
D.Fish are the cleverest animal in Australia.
(5)What can we learn from the story?
A.Fish can become smarter with the help of red color.
B.What everybody believes is not necessarily true.
C.Scientists should learn from middle school students.
D.Young people are generally smarter than aged ones.