题目内容

【题目】

Dear sir,

I am Urooj Ashrah, a student in your Grade 10 class. I'm not feeling well today and won't be making it to class. I have a fever, cough and sore throat. I'm hoping you'll let me take a sick day today, Oct 21. I really appreciate (感谢) it.

Sincerely

Urooi Ashrah

1Who is Ashrah writing to?

A.His doctor.B.His teacher.C.His classmate.D.His boss.

2What do we know about Ashraf?

A.He is in Grade 11.B.He has a headache.C.He has a cough.D.He hates going to class.

3Ashraf wrote this in order to______.

A.tell his classmates he is sickB.ask for a sick day

C.say thank you to someoneD.reply to someone's letter

【答案】

1B

2C

3B

【解析】

这是学生写给老师的一个病假条。上面写了请假时间,理由等。

1细节理解题。根据文中I am Urooj Ashrah, a student in your Grade 10 class.我是Uroj Ashrah,你10年级班的学生。可知这是写给老师的,故选B

2细节理解题。根据文中I have a fever, cough and sore throat.我发烧,咳嗽,喉咙痛。可知他的症状,故选C

3细节理解题。根据文中I’m hoping you’ll let me take a sick day today, Oct 21.我希望你能让我今天,即1021日请一天病假。可知是为了请病假,故选B

练习册系列答案
相关题目

【题目】根据短文内容,选择最佳答案。 There is a popular belief that goldfish only have a three-second memory. But a 15-year-old schoolboy from Adelaide has just finished an experiment(实验)to tell us that it is not true. He shows everybody that the goldfish is smarter than we think.
“I don't believe that they had a three-second memory because animals need their memory, so they build up over time a knowledge of where the food is,” said Roy Stokes, a student at the Australian Science and Mathematics School.
He did the experiment in small tank(鱼缸)of goldfish. “I decided to get a bit of red Logo and just feed them next to that. Every day I'd put it in and spread food around it.” He said.
“At first they were a bit scared of it, but by the end of the three weeks, they were actually almost coming before I put the food in.”
After leaving the fish alone for a week, Rory placed the red Logo block in the tank again.
“They remembered perfectly well,” he said.
“They actually had a time faster than the average of the three feeds before I left.”
The goldfish showed that not only could they store information, they also had the ability to get it back as a later date.
Culum Brown, a research fellow at Sydney's Macquarie University, has studied fish behavior for more than ten years.
He says his studies of Australian native fish show fish were intelligent creatures that know how to avoid enemies and catch food like any other animal.
“The thing that I really liked about Rory's experiment is he not only got that classical conditioning going but the fact that he could get them next just to that specific coloured market. I thought it was really good.” He said.
(1)Rory began his research by ______.
A.discussing with his classmates
B.making friends with goldfish
C.asking his teacher for advice
D.questioning a popular belief
(2)Rory put a red Logo in the tank to ______.
A.connect food with the color
B.make the tank nicer to look at
C.feed the fish at the same place
D.give the fish something to play with
(3)What's the right order of Rory's experiment?

a. find a tank of goldfish
b. feed the fish next to the Logo
c. leave the goldfish alone for a week

d. take out the Logo
e. put a red Logo into the tank
f. put the Logo back into the tank


A.adbecf
B.aebdcf
C.dabefc
D.adebcf
(4)What do the last three paragraphs tell us?
A.Rory's research was highly praised by experienced experts.
B.Rory's experiment failed to meet the scientific standard.
C.Many scientists had already done the experiment before.
D.Fish are the cleverest animal in Australia.
(5)What can we learn from the story?
A.Fish can become smarter with the help of red color.
B.What everybody believes is not necessarily true.
C.Scientists should learn from middle school students.
D.Young people are generally smarter than aged ones.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网