题目内容

【题目】根据短文内容,选择最佳答案。
Victory Bacelis is a California immigrant(移民)who grew up in a poor village in Mexico. He is used to working hard. He works more than 90 hours a week at three different jobs, including McDonal's. He is saving up to buy a house.
One day, while Victory was cleaning the floor at McDonal's, he found an envelope and picked it up. There was $612 in it. He called the police to report the lost money. The police couldn't find the owner, so they gave the money back to Victory.
Then Victory read a story in the newspaper about Adrian Snadoval, a baby who was very sick. Victory decided to give the money away to help pay for the baby's operation. Victory truly has a heart of gold.
(1)Where did Victory Bacelis grow up?
A.in California
B.in America
C.in Mexico
D.at McDonal's
(2)Why does Victory work so hard? Because ______.
A.he is very strong
B.he likes his work very much
C.he is helping his parents
D.he is saving up to buy a house
(3)What was in the envelope?
A.3 dollars
B.90 dollars
C.612 yuan
D.612 dollars
(4)How did Victory deal with the money finally?
A.He gave it away to a very sick baby.
B.He kept it himself.
C.He gave it back to the owner.
D.He gave it to the police.
(5)The writer thinks that Victory is ______.
A.very poor
B.very funny
C.very kind
D.very lucky

【答案】
(1)C
(2)D
(3)D
(4)A
(5)C
【解析】本文讲述的是一位移民拾金不昧的故事。威克多瑞在扫除时发现一个信封,里面有很多钱。他把钱交给警察,但是警察也没有找到失主,把钱退还给他。最后他把这些钱捐给了一位生病的婴儿作为手术费。
(1)细节理解题。题意:Victory Bacelis 在哪儿长大的?由短文第一句:Victory Bacelis is a California immigrant(移民)who grew up in a poor village in Mexico可知,她在墨西哥的一个小村里长大。故选C。
(2)细节理解题。题意:为什么Victory工作那么努力?由第一段最后一句:He is saving up to buy a house.可知,他在努力工作挣钱买房子。故选D
(3)细节理解题。题意:信封里是什么? 由第二段第二句:There was $612 in it.可知,信封里有612美元。故选D。
(4)细节理解题。题意:Victory怎样处理的那些钱? 。由短文最后一段可知,最后他把钱捐给了一位生病的婴儿作为手术费。故选A。
(5)推理判断题。题意:作者认为Victory怎样?A. very poor很穷;B. very funny很有趣;C. very kind很和蔼;D. very lucky很幸运。由短文最后一句:Victory truly has a heart of gold.威克多瑞有一颗金子般的心。可知他和蔼,友善:kind。故选C。

练习册系列答案
相关题目

【题目】阅读下列短文,从短文后各题所给的A、B、C、D四个选项中选出可以填入相应空白处的最佳选项。
I love animals. However, there is one animal that I love more than any other—my 1 , Zoe. My family got Zoe when she was only eight weeks old. I loved her the first time I saw her, 2 a few days later we found that something was wrong. Zoe was really 3 , so we had to take her to the animal hospital quickly.
Zoe got a serious illness, and I was scared that she wouldn't 4 the pain. After a long time, Zoe came home from the hospital, but the illness damaged her 5. Zoe was deaf.
I 6 that I wouldn't let that change her life, so I began 7 her sign languages so that she could learn orders. I helped 8 to learn to sit, come, and do all the other things that dogs do.
Today, Zoe is a happy four-year-old dog. We spend lots of time 9 , for example, when I'm playing the piano, Zoe jumps up to try to play, too! I guess that part of loving a dog is 10 it. Play with it often, and find a way to train it. In return, your dog will give you so much love.
(1)A.cat B.dog C.rabbit D.bird
(2)A.so B.because C.but D.unless
(3)A.sick B.active C.shy D.lazy
(4)A.keep B.stand C.improve D.catch
(5)A.ears B.nose C.eyes D.teeth
(6)A.imagined B.expected C.agreed D.decided
(7)A.lending B.offering C.teaching D.sending
(8)A.her B.hers C.him D.his
(9)A.carefully B.together C.quietly D.abroad
(10)A.checking out B.listening to C.trying out D.looking after

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网