题目内容
【题目】根据短文内容,选择最佳答案。
Victory Bacelis is a California immigrant(移民)who grew up in a poor village in Mexico. He is used to working hard. He works more than 90 hours a week at three different jobs, including McDonal's. He is saving up to buy a house.
One day, while Victory was cleaning the floor at McDonal's, he found an envelope and picked it up. There was $612 in it. He called the police to report the lost money. The police couldn't find the owner, so they gave the money back to Victory.
Then Victory read a story in the newspaper about Adrian Snadoval, a baby who was very sick. Victory decided to give the money away to help pay for the baby's operation. Victory truly has a heart of gold.
(1)Where did Victory Bacelis grow up?
A.in California
B.in America
C.in Mexico
D.at McDonal's
(2)Why does Victory work so hard? Because ______.
A.he is very strong
B.he likes his work very much
C.he is helping his parents
D.he is saving up to buy a house
(3)What was in the envelope?
A.3 dollars
B.90 dollars
C.612 yuan
D.612 dollars
(4)How did Victory deal with the money finally?
A.He gave it away to a very sick baby.
B.He kept it himself.
C.He gave it back to the owner.
D.He gave it to the police.
(5)The writer thinks that Victory is ______.
A.very poor
B.very funny
C.very kind
D.very lucky
【答案】
(1)C
(2)D
(3)D
(4)A
(5)C
【解析】本文讲述的是一位移民拾金不昧的故事。威克多瑞在扫除时发现一个信封,里面有很多钱。他把钱交给警察,但是警察也没有找到失主,把钱退还给他。最后他把这些钱捐给了一位生病的婴儿作为手术费。
(1)细节理解题。题意:Victory Bacelis 在哪儿长大的?由短文第一句:Victory Bacelis is a California immigrant(移民)who grew up in a poor village in Mexico可知,她在墨西哥的一个小村里长大。故选C。
(2)细节理解题。题意:为什么Victory工作那么努力?由第一段最后一句:He is saving up to buy a house.可知,他在努力工作挣钱买房子。故选D
(3)细节理解题。题意:信封里是什么? 由第二段第二句:There was $612 in it.可知,信封里有612美元。故选D。
(4)细节理解题。题意:Victory怎样处理的那些钱? 。由短文最后一段可知,最后他把钱捐给了一位生病的婴儿作为手术费。故选A。
(5)推理判断题。题意:作者认为Victory怎样?A. very poor很穷;B. very funny很有趣;C. very kind很和蔼;D. very lucky很幸运。由短文最后一句:Victory truly has a heart of gold.威克多瑞有一颗金子般的心。可知他和蔼,友善:kind。故选C。
【题目】根据对话内容,从下面方框中选出能填入空白处的最佳选项,其中有两个选项是多余的。
A: Hello, Peter!
B: Hello Li Wei!
A: ?
B: I've been here for two weeks, but I'm going back to Australia tomorrow.
A: Have you traveled much?
B: . I've visited many interesting places.
A: ?
B: I have been to Tian An Men Square, Palace Museum, the Great Wall, the Birds' Nest and so on.
A: Wow, great! ?
B: Yes, I went to see the Terracotta Army(兵马俑). It was fantastic.
A: ?
B: I love it very much, especially Beijing Duck. It's so delicious.
A. Where have you gone? |