题目内容

【题目】阅读下列短文,从短文后各题所给的A、B、C、D四个选项中选出可以填入相应空白处的最佳选项。
I love animals. However, there is one animal that I love more than any other—my 1 , Zoe. My family got Zoe when she was only eight weeks old. I loved her the first time I saw her, 2 a few days later we found that something was wrong. Zoe was really 3 , so we had to take her to the animal hospital quickly.
Zoe got a serious illness, and I was scared that she wouldn't 4 the pain. After a long time, Zoe came home from the hospital, but the illness damaged her 5. Zoe was deaf.
I 6 that I wouldn't let that change her life, so I began 7 her sign languages so that she could learn orders. I helped 8 to learn to sit, come, and do all the other things that dogs do.
Today, Zoe is a happy four-year-old dog. We spend lots of time 9 , for example, when I'm playing the piano, Zoe jumps up to try to play, too! I guess that part of loving a dog is 10 it. Play with it often, and find a way to train it. In return, your dog will give you so much love.
(1)A.cat B.dog C.rabbit D.bird
(2)A.so B.because C.but D.unless
(3)A.sick B.active C.shy D.lazy
(4)A.keep B.stand C.improve D.catch
(5)A.ears B.nose C.eyes D.teeth
(6)A.imagined B.expected C.agreed D.decided
(7)A.lending B.offering C.teaching D.sending
(8)A.her B.hers C.him D.his
(9)A.carefully B.together C.quietly D.abroad
(10)A.checking out B.listening to C.trying out D.looking after

【答案】(1)、B
(2)、C
(3)、A
(4)、B
(5)、A
(6)、D
(7)、C
(8)、A
(9)、B
(10)、D

【解析】本文讲述的是作者与自己的宠物狗的故事。作者悉心照料自己的狗狗,甚至在狗生病后教它手势语,同狗建立了深厚的感情。照顾你的宠物,经常和它一起玩,它全用爱回报你的。
(1)考查名词及语境理解。句意:有一种我爱它胜过其他的动物,我的狗。A. cat猫;B. dog狗;C. rabbit兔子;D. bird鸟。由第三段最后一句可知,这是一条狗。故选B。
(2)考查连词及语境理解。句意:我第一眼就喜欢上了它,但是几天后,我们发现有什么不对。A. so因此,表示结果;B. because因为,表示原因;C. but但是,表示转折;D. unless如果不,除非,表示条件。前句讲非常喜欢,后者说到有什么毛病,表示转折,用but。故选C。
(3)考查形容词及语境理解。句意:它得了重病,因此我们不得不快速地送她到动物医院。A. sick生病的;B. active活跃的;C. shy害羞的;D. lazy懒惰的。因为必须送医院,说明是生病了。故选A。
(4)考查动词及语境理解。句意:我害怕它无法忍受病痛。A. keep保持;B. stand忍受;C. improve改善,提高;D. catch捉住,抓住。忍受病痛,故选B。
(5)考查名词及语境理解。句意:病魔毁坏了它的耳朵。她聋了。A. ears耳朵;B. nose鼻子;C. eyes眼睛;D. teeth牙齿。由deaf聋子可以推测出是耳朵受到伤害。故选A。
(6)考查动词及语境理解。句意:我决定我不能让病魔改变它的生活。A. imagined想像,设想;B. expected期待;C. agreed同意;D. decided决定。下文描述了自己采取的行动,因此是决定。故选D。
(7)考查动词及语境理解。句意:我开始教它手势语以便它可以学会听从命令。A. lending借出;B. offering主动提供;C. teaching教,讲授;D. sending送,发射。我教狗狗手势语,故选C。
(8)考查代词及语境理解。句意:我帮助它学会坐、来及其它狗做的一切事情。A. her她;她的;B. hers 她的;C. him他;D. his他的。根据上文,文中用女性的代词指代的狗,作宾语,用宾格:her。故选A。
(9)考查副词及语境理解。句意:我们一起度过了许多时光。A. carefully仔细地;B. together一起,共同;C. quietly安静地;D. abroad在国外。由下文可知,连我弹琴时狗狗都会来玩,说明作者与狗狗一起度过了许多时光。故选B。
(10)考查动词及语境理解。句意:我想爱狗的一部分是照顾它。A. checking out检查,核对;B. listening to听;C. trying out参加选拔赛;D. looking after照看,照顾。由“爱”可以推测出是“照顾”狗,故选D。

练习册系列答案
相关题目

【题目】(2018·山东临沂)People already know a lot about animals. However, there are still some things about animals that may surprise you. Here are some facts about animals you probably didn’t know.

Cows do have best friends and feel stressed when they are separated. Scientists have found that cows are very social animals and a cow always makes friends with other cows. When a cow is with its friends, it feels relaxed, compared with when it is alone.

During breeding season, a male penguin (企鹅) will offer a small stone to a female penguin as a gift. If she takes it, they will become partners. When the female penguin lays an egg, she and her partner may carry it on their feet, because some penguins don’t build nests (鸟巢).

Crocodiles (鳄鱼) swallow () stones. Crocodiles always swallow their food instead of eating it like other animals. They swallow stones which break the food into very small pieces in their stomachs. These stones may stay in their stomachs all their lives.

Elephants use plants to treat pain or other illness. Scientists once found a pregnant (怀孕的) elephant in Africa who ate a kind of plant which was not part of her normal food. Four days later, she gave birth to a baby elephant. The same plant was used by the local pregnant women.

根据短文内容,判断下列句子正误。正确的用“A”表示,不正确的用“B”表示。

1A cow hates making friends with other cows.

2All the male penguins will build nests if the female penguins lay eggs.

3Crocodiles swallow stones to help with digestion (消化).

4Elephants eat plants only when they are hungry.

5The passage mainly tells us some surprising facts about animals.

【题目】根据短文内容,选择最佳答案。
For years I wanted a garden. I'd spend hours thinking of diferent things I could plant that would look nice together.
But then we had Mathew, and Marvin, and the twins -- Alisa and Alan, and then Helen. I was too busy raising them to grow a garden.
Money was not enough. Neither was time. Often when my children were little, one of them would want something that cost too much, I'd have to say,"Do you see a money tree outside? Money doesn't grow on trees, you know."
Finally, all the children got through high school and college and were off on their own. I started thinking again about a garden.
Then, one spring morning, on Mother's Day, I was working in my kitchen. Suddenly, I looked out of the window and there was a new tree, planted right in my yard. There were things blowing around on it. Then I put my glasses on and I couldn't believe what I saw. There was a money tree in my yard!
I went out to look. It was true! There were dollar bills, one hundred of them, hanging all over that tree. There was also a note among them, "Thank you for your time, Mom. We love you!"
Later, my children bought me tools, ornaments(装饰品), a sunflower stepping stone and gardening books. A new page started in my life.
That was three years ago. My garden is now very pretty, just like I wanted. When I go out and take care of my flowers, I don't seem to miss my children as much as I once did. It feels like they're right there with me. Now every year when winter comes, I look out of my window and think of the flowers I'll see next spring in my little garden. I think about what my children did for me, and I get tears in my eyes -- every time.
I'm still not sure that money grows on trees. But I know love does!
(1)How many children did the writer have?
A.Three.
B.Five.
C.Four.
D.Six.
(2)What did the mother mean when she said “Money doesn't grow on trees”?
A.She was too busy to plant a money tree at that time.
B.It wasn't easy for her to make money to raise all the children.
C.She had to save money so that she could have a garden.
D.They didn't have much money because the mother lost her job.
(3)From Paragraph 5, we know that “A money tree” appeared in the writer's yard ______.
A.one spring morning on a Mother's Day after the children left her
B.before her children were born
C.when the children were little
D.after the children went to school
(4)The children planted a money tree in their mother's yard because ______.
A.their mother needed money badly
B.they wanted to live together with their mother forever.
C.it was time for them to give the money back to their mother
D.they wanted to show their love to their mother
(5)According to the passage, we can know Mother's Day is in ______.
A.January
B.August
C.May
D.October

【题目】根据短文内容,选择最佳答案。
There are many types of tea. They have their own functions.
Green tea is the best choice for office workers
People who always work in places with air condition may face skin problems such as easily dry skin. Among all the drink, green tea is the best choice. Because there are important things in green tea and they are often called catechins(儿茶酚). Moreover, drinking more green tea can prevent computer radiation.
Winter is the season to drink black tea
Chinese medicine believed that different people should drink different tea based on the different characteristics and tastes of each kind of tea. Black tea can warm the stomach and quicken digestion(消化). Therefore, drinking warm black tea in the cold winter is a most suitable choice.
Do not drink strong tea
Strong tea may make the body far too excited and can badly affect the cardiovascular(心血管的)as well as the nervous system. For a person who has problems with these parts, to drink overly strong tea cause heart and blood pressure illness, or even make the old illness much worse.
Do not drink too much tea when you are eating
Drinking too much tea or strong thick tea may not be good for taking in many constant elements and trace elements(常量元素和微量元素).Also, people should not drink tea with milk or other milky food.
(1)We can read this article in ______.
A.Fashion Time
B.Chinese Cuture
C.Life and Health
D.Time and Space of Sports
(2)If you always work with computer, what kind of tea should you drink?
A.Strong tea.
B.Black tea.
C.Green tea.
D.Hot tea
(3)What does the underlined word “affect” mean in this passage?
A.吸引
B.影响
C.改善
D.保护
(4)Too much strong tea may cause ______.
A.heart disease
B.skin problems
C.headache
D.stomachache
(5)What's the best title of the passage?
A.How to Drink Tea
B.The Culture of Tea
C.The Development of Tea
D.The Functions of Tea

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网