题目内容

【题目】根据所给提示,完成句子,每空一词,含缩略词。

1The boy put up something in the bag just now. (改为一般疑问句)。

________________the boy put up ________________in the bag just no?

2They play tennis once a month. (对划线部分提问)

________________ ________________do they play tennis?

3Nobody is smarter than Sam in his class. (改为同义句)

Sam is ________________ ________________in his class.

4我们必须认真对待这次考试。(完成译句)。

We must ________________this exam________________.

5运动总是能展示出他最好的一面。(完成译句)“

Doing sports always ________________ ________________the best in him.

【答案】

1Did anything

2How often

3the smartest

4take seriously

5brings out

【解析】

1句意:这个男孩刚才在书包里放了些东西。

根据句中的just now可知,这句话说的是过去的事情,使用的是一般过去时态,put 是动词的过去式形式,实意动词,一般疑问句应用助动词did构成;另外something用于肯定句中,在疑问句中应用anything。故答案为Did, anything

2句意:他们一个月打一次网球。

句中划线部分 “once a month”意为“一个月一次”,表示做某事的频率,对频率提问应用How often,意为“多久一次”。故答案为How often

3句意:在他的班里没有人比Sam更聪明。

根据原句意思可知,“没有人比Sam更聪明”,也就是说“Sam在他的班里是最聪明的”,因此这里可以用形容词最高级形式smartest,另形容词最高级前必须加定冠词the。故答案为the smartest

4根据句意可知,这里考查短语take…seriously,意为“认真对待……”。空前must是情态动词,后跟动词原形。故答案为take, seriously

5根据句意可知,这里考查短语bring out,意为“使显示,出版,生产”。该句说的是经常性的动作,应用一般现在时态;主语为Doing sports,动名词作主语时,谓语动词用单数。故答案为brings out

这个题目是句型转换和完成句子,考查了同义句、特殊疑问句、一般疑问句以及动词短语的用法。一般疑问句的变化规则:首先看句中是否有be动词或情态动词,如果有,直接把它们提到主语的前面;如果没有,应用助动词do, doesdid构成疑问句。注意用doesdid时,原来谓语动词的三单形式或过去式形式应变为原形。第1小题考查的就是一般疑问句的变化,除了注意使用助动词did之外,还应注意somethinganything在用法上的区别,something一般用于肯定句中;anything用于疑问句或否定句中。第4小题和第5小题考查了两个动词短语,做题时应注意使用动词的正确形式。

练习册系列答案
相关题目

【题目】阅读下列短文,从每小题所给的A、B、C、D四个选项中选出一个最佳选项。
We have always been interested in the moon. 2000 years ago people already knew it moved around the earth and where it would be in the sky at different times of the year. At that time, everything about the moon was learned by watching it carefully in the sky.
When scientists could use telescopes to study the moon more closely, their ideas began to change. They could see the moon was made of rocks. Most scientists thought moon rocks would be different from those on Earth. This was because they believed the moon had once been a planet that had been caught in the earth's gravity (引力) millions of years earlier.
In 1969 moon rocks were finally brought to the earth and studied. Much to their surprise, scientists found that, except for water, the moon and the earth were made of the same things. Once again new ideas were needed for this new information.
After years of study, most scientists now think that the moon was once part of Earth. They believe very early in its history, maybe 4 million years ago, something about the size of Mars hit Earth. This sent billions of rocks into space around our planet. These rocks slowly joined together and after many years became the moon.
However, in the future, even though our ideas about the moon may change again, we will still be interested in it.
(1)From the passage we know the moon was made of
A.earth
B.rocks
C.water
D.metal
(2)When did people first bring the moonrocks to the earth?
A.In 1969
B.In 1956
C.In 2006
D.In 1966
(3)What does the writer want to tell us in the passage?_____________
A.Why people are interested in the moon.
B.How ideas about the moon have changed over time.
C.Where the moon came from in the past.
D.That people have finally learned the truth about the moon.
(4)Before 1969 most scientists thought the moon was ________.
A.part of the earth billions of years earlier
B.older than the earth
C.a planet caught by the earth's gravity
D.made of the same things as the earth
(5)From this passage we can learn that ________.
A.scientists in the past were not clever
B.the earth was once part of the moon
C.new information brings new ideas
D.we now know everything about the moon

【题目】(2018·山东临沂)People already know a lot about animals. However, there are still some things about animals that may surprise you. Here are some facts about animals you probably didn’t know.

Cows do have best friends and feel stressed when they are separated. Scientists have found that cows are very social animals and a cow always makes friends with other cows. When a cow is with its friends, it feels relaxed, compared with when it is alone.

During breeding season, a male penguin (企鹅) will offer a small stone to a female penguin as a gift. If she takes it, they will become partners. When the female penguin lays an egg, she and her partner may carry it on their feet, because some penguins don’t build nests (鸟巢).

Crocodiles (鳄鱼) swallow () stones. Crocodiles always swallow their food instead of eating it like other animals. They swallow stones which break the food into very small pieces in their stomachs. These stones may stay in their stomachs all their lives.

Elephants use plants to treat pain or other illness. Scientists once found a pregnant (怀孕的) elephant in Africa who ate a kind of plant which was not part of her normal food. Four days later, she gave birth to a baby elephant. The same plant was used by the local pregnant women.

根据短文内容,判断下列句子正误。正确的用“A”表示,不正确的用“B”表示。

1A cow hates making friends with other cows.

2All the male penguins will build nests if the female penguins lay eggs.

3Crocodiles swallow stones to help with digestion (消化).

4Elephants eat plants only when they are hungry.

5The passage mainly tells us some surprising facts about animals.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网