题目内容

【题目】 Do you often drink bottled drinks? Of course _______ is so cool to get a cold one right out of the fridge, right? But all those plastic bottles use a lot of oil and _______ the environment. Americans buy _______ bottled water than any other nation in the world. In order to make all these bottles, 17 million barrels () of oil _______up. That’s enough oil to keep a million cars going for twelve months.

Many people choose _______ the bottles away after having the bottled drinks. In fact, instead of going out with the trash, plastic bottles can be turned into carpeting for clothing. Remember this: Recycling one plastic bottle _______save enough energy to power a 60-watt light bulb for six hours._______ , for every six water bottles we use, only one is recycled. The rest are sent as garbage ( 垃圾 ). Or, even worse, they end up _______ trash on the land or in rivers and oceans.

So why don’t more people drink water from the kitchen? Some people drink bottled water _______ they think it is better for them, but that’s not true. The chemicals in the bottles themselves may get into the water which can do harm to people.

So next time when you have drinks or water, please ______________ to use a glass at home or carry water in a steel bottle. And if you want to do something more, try to collect plastic bottles and send them for recycling.

1A. thisB. itC. thatD. there

2A. have pollutedB. will polluteC. polluteD. polluted

3A. manyB. muchC. moreD. most

4A. will useB. will be usedC. usedD. was used

5A. collectB. to collectC. throwD. to throw

6A. canB. mayC. mustD. need

7A. LuckyB. LuckilyC. UnluckyD. Unluckily

8A. withB. asC. likeD. for

9A. becauseB. UnlessC. ifD. although

10A. to tryB. tryC. tryingD. tried

【答案】

1B

2C

3C

4B

5D

6A

7D

8B

9A

10B

【解析】

本篇文章难度适中,主要讲述许多人喜欢喝塑料瓶装的水,其实这样很不环保。最后作者建议我们用玻璃杯喝水,出去时自带钢化水杯。

1句意“当然,从冰箱里拿出瓶装饮料是如此地酷”。本题考查代词辨析。A.这个;B.它;C.那个;D.那里。根据句意可知,真正的主语为to get a cold one right out of the fridge,空处作形式主语,形式主语用it,故选B

2句意“但是,所有的这些塑料瓶使用许多油,并且会污染环境”。本题考查时态。A.现在完成时;B.一般将来时;C.一般现在时;D.一般过去时。根据空前and可知,与use并列,用一般现在时,故选C

3句意“比起世界上其他的国家,美国人买更多的瓶装水”。本题考查比较级。A.许多(原级);B.许多(原级);C.更多的(比较级);D.最多的(最高级)。根据空后than可知,用比较级,故选C

4句意“为了制作所有这些瓶子,1700万桶石油将会被用光”。本题考查时态语态。A.一般将来时;B.一般将来时的被动语态;C.一般过去时;D.一般过去时的被动语态。主语为17 million barrels () of oil与谓语use up之间为被动关系,排除AC;且根据主语可知,用复数,排除D,故选B

5句意“许多人选择喝完瓶装水后将瓶子扔掉”。根据choose to do“选择做某事”可知,排除ACcollect收集,throw扔掉。根据In fact, instead of going out with the trash, plastic bottles can be turned into carpeting for clothing可知,表示“将瓶子扔掉”,故选D

6句意“记住这个,收集一个塑料瓶会节约足够的能源供60瓦的电灯泡6个小时”。本题考查情态动词辨析。A.能,会;B.可能;C.一定;D.需要。根据句意可知,译为“能”,故选A

7句意“不幸的是,我们使用的每6个水瓶,仅仅有一个被回收”。本题考查形容词副词辨析。A.幸运的(形容词);B.幸运地(副词);C.不幸的(形容词);D.不幸地(副词)。根据句意可知,六个水瓶只有一个被回收,所以是不幸地,排除AB;且空处修饰整句话,用副词,故选D

8句意“更糟糕的是,他们在土地上、在河里和海洋里最终成为垃圾”本题考查介词辨析。A.和;B.成为;C.像;D.为了。根据end up as可知,故选B

9句意“一些人喝瓶装水,因为他们认为这个对他们有好处”。A.因为(表示原因);B.除非(表示条件);C.如果(表示条件);D.尽管(表示让步)。根据句意可知,空前和空后表示原因,故选A

10句意“请尝试在家使用玻璃瓶或者用钢制的瓶子喝水”。本题考查祈使句,祈使句省略主语you,直接以动词原形开头,故选B

做完型填空时,首先要通读课文,明白主旨大意,然后再做题。做完型时要记住“瞻前顾后想结果”这一原则,根据上下文以及语境做题,切忌主观臆断。另外,平时还要多多积累词汇。完型填空常考名词、动词、形容词和副词等辨析。做词义辨析题时,首先要确认四个选项的含义,然后分析语境和逻辑关系,确定答案。

练习册系列答案
相关题目

【题目】 Is your TV connected to the Internet? What about your chair or your fridge? It is possible that they are not. But in the future, most things in your home may be connected, as the so-called “Internet of things” is developing.

The Internet of things may be coming sooner than you think. It is reported that during his speech earlier this year, Samsung CEO(首席执行官) BK Yoon spent a lot of time talking about the Internet of things. He said that five years from now,every Samsung product will be part of the Internet of things, whether it's a washing machine or a vacuum cleaner(吸尘器).

So, how do household(家用) objects that are part of Internet of things work? Well, think of a usual chair. When connected to the Internet, the chair warms up when it knows that the user has just walked into the room and is feeling cold.

An Internet-connected camera, like a smart-home camera, could help people feel safer in their homes. It can recognize(识别) people’s faces, and even can see when someone passes by in the dark. Then it can send you a message on your smartphone to let you know who's there. If the person is someone you don't know, it can tell you that, too.

But according to MIT Technology Review, whether companies are connecting dog food bowls or security(安全) systems to the Internet, there may be problems. For example, many early connected-home devices(装置) don't have much built-in security, which means they could be hacked(被黑客攻击).In addition, it could be difficult to get these devices to work together because they are made by different companies. To fight this, many companies have joined the Open Interconnect Consortium, which had 45 members by late 2014.

So, picture this: you walk in through the front door of your home. The temperature changes to make you feel comfortable after a long day at school. Your favorite music starts playing for you. Do you think that this would be a good thing? It may happen sooner than you think.

1The Samsung CEO's speech is mentioned to prove that _____.

A. the Internet of things will appear in our daily life sooner

B. Samsung has produced the Internet of things recently

C. Samsung products have been part of the Internet of things

D. he spent a lot of time talking about the Internet of things

2We can infer(推断)from paragraphs 3 and 4 that ______.

A. the chair can know whether the user feels cold or not

B. a usual chair can warm up when it knows the user comes in

C. an Internet-connected camera can be used to take photos in the house

D. an Internet-connected camera can be connected to the user's smartphone

3According to the passage, it is mentioned that _____.

the temperature inside is neither too high nor too low

your fridge provides the drinks for you

the chair warms up if you feel cold

your favourite music starts playing

your washing machine starts working

A. ①②⑤B. ②③④C. ①③④D. ①④⑤

【题目】Pan Jiachen is a 15-year-old girl from Beijing. She is the only child of her family. She is happy and confident, but she feels lonely sometimes. "It's not fun, especially when I travel with my parents. How I wish I could have a brother or a sister! " she said.

It could be time for Pan to realize her dream. China has ended its long one-child policy and every couple can have two children now. But what will a kid's life be like if he or she grows up with a sibling(兄弟姐妹) ?

A sibling can stop children from having bad feelings such as loneliness and fear, according to an expert. "Siblings give children something that parents can't give," said the expert. A kid may not feel lonely because there is someone else to play with. They can also talk about different kinds of things and share secrets with each other.

But there are disadvantages too. You need to share things with your sibling, including attention from parents, toys, the bathroom and even the TV. There could be lots of competition, arguments and even fights. Children with siblings need to learn to compromise and control their feelings.

Even the birth order can make a difference. According to a recent research, the birth order decides how parents treat their children. It will then lead to different personalities in children. Parents are usually nervous and strict with their first child. So firstborns are often responsible and thirsty for success. When the couple has a second child, they are more relaxed. So the late-born children are usually funny and creative.

1Which of the following is TRUE about Pan Jiachen?

A. She is 17 years old.

B. She comes from Nanjing.

C. She doesn't like travelling.

D. She wishes that she could have a brother or a sister.

2The third paragraph mainly talks about .

A. China has started its two-child policyB. the advantages of having a sibling

C. the disadvantages of having a siblingD. one kid may feel lonely

3What does the underlined word "compromise" mean in Chinese?

A. 争斗B. 遵守C. 妥协D. 坚持

4Which of the following is the disadvantage of having a brother or a sister?

A. Having a partner to play with.

B. Sharing secrets with each other.

C. Having arguments and even fights.

D. Talking about something with each other.

5From the last paragraph we can know that .

A. parents are usually strict with their first child.

B. the birth order has nothing to do with children's personalities

C. the late-born children are often responsible and thirsty for success

D. the first children are usually funny and creative

【题目】 A bicycle may be seen by most people as just another vehicle (交通工具)but for many people in London, cycling is a way of life. According to an official UK government survey in 2017, about 570,000 bike journeys are made every day in London. In fact, almost half of the vehicles that pass over London Bridge each day are bikes.

London introduced a public bike-sharing system in 2010. "There can be no doubt that our trusty bicycles have changed the way people get around our great city," Johnson told the Guardian in 2015.

In London, bike are used for more than just taking short trips to and from the subway. No matter where you want to go in the city, taking a bike is usually the quickest and easiest choice.

And it's not just shared bikes that the government is encouraging people to ride. In many companies across the UK, the UK government's Cycle to Work scheme (倡议)allows employees to buy a brand new bike without having to pay any tax(). This means that it's common to see many people cycling to and from work, and some employee even provide workplace showers and lockers (储物柜) for their workers. More importantly, a cycle-friendly boss may let you off for being late if you rode a bike to work.

Not only is it great for the environment and our body, cycling is also good for the mind. According to National Geographic Magazine, "Bike riding can improve people's happiness."

1What's Johnson's attitude(态度) toward the bike-sharing system in London?

A. SupportiveB. DoubtfulC. DisappointedD. Uninterested

2What can employee get from the government under the "cycle to work" scheme?

A. Free bike-sharing servicesB. A tax-free bike

C. Shorter working hoursD. Workplace showers and lockers

3What's the article mainly about?

A. Cycling as a healthy way of life.B. London's public bike-sharing system.

C. What Londoners are encouraged to ride bikes.D. How cycling has become popular in London.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网