题目内容

【题目】 Is your TV connected to the Internet? What about your chair or your fridge? It is possible that they are not. But in the future, most things in your home may be connected, as the so-called “Internet of things” is developing.

The Internet of things may be coming sooner than you think. It is reported that during his speech earlier this year, Samsung CEO(首席执行官) BK Yoon spent a lot of time talking about the Internet of things. He said that five years from now,every Samsung product will be part of the Internet of things, whether it's a washing machine or a vacuum cleaner(吸尘器).

So, how do household(家用) objects that are part of Internet of things work? Well, think of a usual chair. When connected to the Internet, the chair warms up when it knows that the user has just walked into the room and is feeling cold.

An Internet-connected camera, like a smart-home camera, could help people feel safer in their homes. It can recognize(识别) people’s faces, and even can see when someone passes by in the dark. Then it can send you a message on your smartphone to let you know who's there. If the person is someone you don't know, it can tell you that, too.

But according to MIT Technology Review, whether companies are connecting dog food bowls or security(安全) systems to the Internet, there may be problems. For example, many early connected-home devices(装置) don't have much built-in security, which means they could be hacked(被黑客攻击).In addition, it could be difficult to get these devices to work together because they are made by different companies. To fight this, many companies have joined the Open Interconnect Consortium, which had 45 members by late 2014.

So, picture this: you walk in through the front door of your home. The temperature changes to make you feel comfortable after a long day at school. Your favorite music starts playing for you. Do you think that this would be a good thing? It may happen sooner than you think.

1The Samsung CEO's speech is mentioned to prove that _____.

A. the Internet of things will appear in our daily life sooner

B. Samsung has produced the Internet of things recently

C. Samsung products have been part of the Internet of things

D. he spent a lot of time talking about the Internet of things

2We can infer(推断)from paragraphs 3 and 4 that ______.

A. the chair can know whether the user feels cold or not

B. a usual chair can warm up when it knows the user comes in

C. an Internet-connected camera can be used to take photos in the house

D. an Internet-connected camera can be connected to the user's smartphone

3According to the passage, it is mentioned that _____.

the temperature inside is neither too high nor too low

your fridge provides the drinks for you

the chair warms up if you feel cold

your favourite music starts playing

your washing machine starts working

A. ①②⑤B. ②③④C. ①③④D. ①④⑤

【答案】

1A

2D

3C

【解析】

本文介绍了在我们的日常生活中将会出现物联网。

1A

推理判断题。根据The Internet of things may be coming sooner than you think. It is reported that during his speech earlier this year, Samsung CEO(首席执行官) BK Yoon spent a lot of time talking about the Internet of things.可知提到三星首席执行官的演讲,是为了证明物联网将很快出现在我们的日常生活中,故选A

2D

推理判断题。根据An Internet-connected camera, like a smart-home camera, could help people feel safer in their homes. Then it can send you a message on your smartphone to let you know who's there.可知第三段介绍了一个联网的摄像头可以连接到用户的智能手机上,故选D

3C

推理判断题。根据When connected to the Internet, the chair warms up when it knows that the user has just walked into the room and is feeling cold. 可知如果你感到冷,你的椅子温暖起来,故③是被提到的;根据The temperature changes to make you feel comfortable after a long day at school. 可知室内温度会让你感到舒服,因此不会太高也不会太低,故①是被提到的;根据Your favorite music starts playing for you.可知会开始为你演奏你喜欢的音乐,因此④是被提到的,故选C

认真阅读题干,根据题干要求,在文中寻找答案所在的语句或段落,进行分析理解,词义猜测题,推理判断和概括归纳题,选出正确的选项。例如小题2,根据An Internet-connected camera, like a smart-home camera, could help people feel safer in their homes. Then it can send you a message on your smartphone to let you know who's there.可知第三段介绍了一个联网的摄像头可以连接到用户的智能手机上,故选D

练习册系列答案
相关题目

【题目】Earthquakes often happen and you may hear about the earthquake in Songyuan of Jilin Province these days. So we must know some advice about protecting ourselves

56.You should do earthquake practice and teach your children about earthquake safety. Everyone in the family should do some earthquake practice often. It's very important.

57.It's necessary to prepare yourself and your family. All family members should know how to turn off gas, water and electricity and know useful telephone numbers(120, 110, 119, etc)

58.If you are indoors, quickly move to a safe place in the room such as under a strong desk or a strong table. The purpose is to protect yourself from falling objects. Stay away from windows, large mirrors and so on. If you are cooking, turn off the gas.

59.If you are outdoors, move to an open area like a playground. Move away from buildings, bridges and trees. If you are driving, stop the car as soon as possible, stay away from bridges and tall buildings. Stay in your car.

60.Once the shaking has stopped, DO NOT run out of the buildings at once. It's better to wait and leave when it is safe. If your building is badly broken, you should leave it.

Choose the best topic from a to F according to the meaning of the passage.

A. The advice about when you are indoors during an earthquake

B. You shouldn't leave at once until it is safe after an earthquake

C. Know useful telephone numbers

D. Practice for an earthquake

E. The advice about when you are outdoors during an earthquake

F. Be always ready before an earthquake

A. The advice about when you are indoors during an earthquake

B. You shouldn't leave at once until it is safe after an earthquake

C. Know useful telephone numbers

D. Practice for an earthquake

E. The advice about when you are outdoors during an earthquake

F. Be always ready before an earthquake

1_________

2_________

3_________

4_________

5_________

【题目】阅读下面的短文,根据要求完成文后各小题。

Your schooldays should be some of the best and happiest days of your life. How can you get the most from them, and make sure you do not waste this wonderful chance to learn?

Be active about school! Don’t say things are difficult or boring. Be interested in school-life and your school subjects. Join in lots of activities. Be quick to put your hand up. Go round the school with a big smile.

Expect to work. School is not a holiday camp. If you are not working, you are not learning, and you are wasting your time at school. Teachers cannot make everything enjoyable.

62 Do not say you will do things tomorrow. Tomorrow, you have other things to do. If you get behind the class, it is very difficult to get back in front.

Talk about problems—sometimes they are only the result of misunderstanding. Don’t be too embarrassed to turn to others. You are young. No one thinks you can do everything!

Plan your time. Don’t waste life lying in bed on Saturday morning. Go and play a sport, learn the piano, work on a project, read a book, practice English, or help someone with problems. There are always a lot of things to do.

Follow my advice, and have a happy school-life!

1What’s the result if you are not working at school?

2Fill in the blank with proper words. (最多10)

3Translate the underlined sentence in Paragraph 5 into Chinese.

4How will you plan your time in school after reading the passage? (至少2)

5Please give a proper title to the passage.

【题目】 What makes a group smart and able to solve problems successfully and make good solutions? Oh, we may ask: what makes a group intelligent? A group’s IQ (智商), we might think, would be simply the average intelligence of the group members, or perhaps the intelligence of the smartest group member. But some scientists have found that this isn’t so.

A group’s intelligence comes out from communications(交流) within the group. A group’s intelligence can be calculated, and like the IQ grades of a single person, and it can predict the group’s performance on lots of kinds of tasks perfectly. A single person’s intelligence can be trained to develop, so can a group’s intelligence. Here are some suggestions on how to guide the development of smart groups:

Personally, you can choose group members carefully. The smartest groups are made of people who are good at reading each other’s social signs. And then it’s better for you to talk about the “how”. Groups who take the time to discuss how they will work together are more well-organized and successful.

As a group member, it is also very important for you to share the information in the formal meetings. The members who just control the discussion or who stay away and don’t say much make the intelligence of the group lower. But in the smart group, members connect directly with each other, not just with group leader. They always take an active part in every small conversation that could be added to main discussion. Outside of formal meetings, the smartest groups spend a lot of time communicating, too. All members can have a coffee break at the same time, leading them to do their work more professionally and feel more pleased with their jobs.

The main idea of the passage

A group’s 1 is from communications among the group members.

Features(特征) of the group’s IQ

--- We can 2 the group’s intelligence

---Its IQ grades can be decided and known.

--- It can predict the group’s performance.

--- It can be developed by being3, too.

4 on how to develop the IQ of smart groups

--- Group members should have good communication skills.

---Each group member should have the same chance to exchange 5 in the formal meetings.

--- Group members should be active in small conversations and information meetings.

【题目】 Do you often drink bottled drinks? Of course _______ is so cool to get a cold one right out of the fridge, right? But all those plastic bottles use a lot of oil and _______ the environment. Americans buy _______ bottled water than any other nation in the world. In order to make all these bottles, 17 million barrels () of oil _______up. That’s enough oil to keep a million cars going for twelve months.

Many people choose _______ the bottles away after having the bottled drinks. In fact, instead of going out with the trash, plastic bottles can be turned into carpeting for clothing. Remember this: Recycling one plastic bottle _______save enough energy to power a 60-watt light bulb for six hours._______ , for every six water bottles we use, only one is recycled. The rest are sent as garbage ( 垃圾 ). Or, even worse, they end up _______ trash on the land or in rivers and oceans.

So why don’t more people drink water from the kitchen? Some people drink bottled water _______ they think it is better for them, but that’s not true. The chemicals in the bottles themselves may get into the water which can do harm to people.

So next time when you have drinks or water, please ______________ to use a glass at home or carry water in a steel bottle. And if you want to do something more, try to collect plastic bottles and send them for recycling.

1A. thisB. itC. thatD. there

2A. have pollutedB. will polluteC. polluteD. polluted

3A. manyB. muchC. moreD. most

4A. will useB. will be usedC. usedD. was used

5A. collectB. to collectC. throwD. to throw

6A. canB. mayC. mustD. need

7A. LuckyB. LuckilyC. UnluckyD. Unluckily

8A. withB. asC. likeD. for

9A. becauseB. UnlessC. ifD. although

10A. to tryB. tryC. tryingD. tried

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网