题目内容
【题目】 A bicycle may be seen by most people as just another vehicle (交通工具),but for many people in London, cycling is a way of life. According to an official UK government survey in 2017, about 570,000 bike journeys are made every day in London. In fact, almost half of the vehicles that pass over London Bridge each day are bikes.
London introduced a public bike-sharing system in 2010. "There can be no doubt that our trusty bicycles have changed the way people get around our great city," Johnson told the Guardian in 2015.
In London, bike are used for more than just taking short trips to and from the subway. No matter where you want to go in the city, taking a bike is usually the quickest and easiest choice.
And it's not just shared bikes that the government is encouraging people to ride. In many companies across the UK, the UK government's Cycle to Work scheme (倡议)allows employees to buy a brand new bike without having to pay any tax(税). This means that it's common to see many people cycling to and from work, and some employee even provide workplace showers and lockers (储物柜) for their workers. More importantly, a cycle-friendly boss may let you off for being late if you rode a bike to work.
Not only is it great for the environment and our body, cycling is also good for the mind. According to National Geographic Magazine, "Bike riding can improve people's happiness."
【1】What's Johnson's attitude(态度) toward the bike-sharing system in London?
A. SupportiveB. DoubtfulC. DisappointedD. Uninterested
【2】What can employee get from the government under the "cycle to work" scheme?
A. Free bike-sharing servicesB. A tax-free bike
C. Shorter working hoursD. Workplace showers and lockers
【3】What's the article mainly about?
A. Cycling as a healthy way of life.B. London's public bike-sharing system.
C. What Londoners are encouraged to ride bikes.D. How cycling has become popular in London.
【答案】
【1】A
【2】B
【3】D
【解析】
本文讲述了在伦敦很多人骑车上班,骑自行车不仅对环境和身体好,而且对人们的思维好。
【1】推理判断题。根据"There can be no doubt that our trusty bicycles have changed the way people get around our great city," Johnson told the Guardian in 2015.可知约翰逊认为自行车值得信赖,已经改变了人们在大城市的出行方式,故推断他支持伦敦的自行车系统。故选A。
【2】
推理判断题。根据In many companies across the UK, the UK government's Cycle to Work scheme (倡议)allows employees to buy a brand new bike without having to pay any tax(税).可知在英国许多公司,员工从政府的“汽车上班计划”中,购买一辆新自行车,无需缴纳任何税费。故选B。
【3】概括归纳题。根据A bicycle may be seen by most people as just another vehicle (交通工具),but for many people in London, cycling is a way of life. According to an official UK government survey in 2017, about 570,000 bike journeys are made every day in London. In fact, almost half of the vehicles that pass over London Bridge each day are bikes. 可知本文主要介绍了在伦敦骑自行车如何受欢迎,故选D。
认真阅读题干,根据题干要求,在文中寻找答案所在的语句或段落,进行分析理解,词义猜测,推理判断和概括归纳,选出正确的选项。例如小题1,根据"There can be no doubt that our trusty bicycles have changed the way people get around our great city," Johnson told the Guardian in 2015.可知约翰逊认为自行车值得信赖,已经改变了人们在大城市的出行方式,故推断他支持伦敦的自行车系统。故选A。