题目内容

【题目】In order to tell what I believe, I must bring up something from my personal history.

The turning point of my life was my decision to give up my promising business job and study music. My parents didn’t think it was a good choice I took up music as a job. Considering my family background, this was understandable. My grandfather had taught music for forty years at Spring Hill College. Although he was much loved by his students, he didn’t earn(挣钱) enough to provide for his large family. As a result of this example in the family, my parents strongly asked me to the college instead of a music school, and so to college I went.

Before my graduation from Columbia, the family ran into some money problems and I felt it was my duty to leave college and find a job. That was why I took a business job, which I always think of as the wasted years. I went into it for money, for being able to help the family. Money is all I got out of it. It was not enough. I felt that life was passing me by. I became very sad.

My wish was to save enough money to quit(退出) and go to Europe to study music. I continued to make money, and finally, little by little, I saved enough to go abroad.

At that time, my family got out of the trouble. ____________, and so I gave up my position and sailed for Europe. I stayed four years, worked harder than I had ever dreamed of working before, and enjoyed every minute of it.

“Enjoyed” is too soft a word. I walked on air. I really lived. When I broke away from business, it was against the advice of all my friends and family, but if I had stayed in business, I do not believe I would have made a success of living.

Money is a wonderful thing, but now I know that it is possible to pay too high a price for it.

1The writer gave his grandpa’s example in order to ______.

A. show how great his grandpa was forty years ago

B. thank his parents’ support for studying in a music school

C. tell others that a musician wasn’t a good choice for the writer

D. explain why his parents disagreed him to take up music as a job

2Which of the following can be best filled in “_______”?

A. My dream came true at last B. I went on to practice the violin

C. My family no longer needed my help D. I made so much money to support my family

3The underlined sentence “I walked on air” means the writer______.

A. couldn’t find his place in a new environment B. couldn’t make a success of living

C. felt free because he was doing what he loved D. felt a pity for beginning new life

4What’s the best title of the passage?

A. Life in a Business World. B. Money Is Success.

C. Stick to Something in Your Life. D. Learning Music in Europe.

【答案】

1D

2C

3C

4C

【解析】

短文大意:本文讲述了作者一直希望学习音乐,但是由于家中的财务情况没能实现,后来作者攒够了钱终于到欧洲去学习音乐,实现了自己的理想,作者通过这篇文章告诉我们要跟随自己内心的声音

1题意:作者举他爷爷的例子是为了 考查细节理解题。根据As a result of this example in the family, my parents strongly asked me to the college instead of a music school, and so to college I went.,可知父母强烈要求他去上大学而不是音乐学校,故选D。

2题意:下列哪一项最适合填在“_______”?考查句意理解题。根据上文At that time, my family got out of the trouble.,结合前文I went into it for money, for being able to help the family. Money is all I got out of it.,可知家庭摆脱困境后不再需要作者的资助,故选C。

3题意:划线句子“I walk on air”意味着作者______。考查文意理解题。A. couldn’t find his place in a new environment在新环境中找不到自己的位置;B. couldn’t make a success of living不能使生活成功;C. felt free because he was doing what he loved;感觉很自由,因为他在做他喜欢的事情;D. felt a pity for beginning new life对开始新生活感到遗憾根据上文“Enjoyed” is too soft a word.和下文 I really lived.,可知ABD不合文意,故选C。

4题意:这篇文章最好的题目是什么?考查标题归纳题。A. Life in a Business World. 商业世界的生活;B. Money Is Success. 金钱就是成功;C. Stick to Something in Your Life. 在你的生活中坚持一些事情;D. Learning Music in Europe. 在欧洲学习音乐。根据作者经历,可知他想通过这篇文章告诉我们要跟随自己内心的声音坚持自己的梦想,故选C。

练习册系列答案
相关题目

【题目】Even if you shop with plastic bags,always remember to recycle them. Most families don't realize the importance of eco-friendly living—especially children. So how can you help children start seeing green?Well,here are a few suggestions.

1). Don't buy toys—borrow instead. If kids are concerned,most toys start to lose their shine (光彩).Don't let the unloved toys gather dust around the house—instead,join a local toy library,give them to the library. And if you do buy new toys,try to buy toys made from wood and other eco-friendly materials.

2). Spend time outside. Make sure your child spends time learning to be outside. Let him / her get involved in nature by planting a tree,building a birdhouse,or taking a bike ride in a nearby park.

3). Teach green. Even if your child doesn't receive an environmental education in the classroom,there's no reason that you can't spread the word at home. Let your kid help out with separating your recyclables.

4). Stick with eco-friendly entertainment. Most kids may not seem like interested in the subject on the environment,but put it in a TV show and they'll change their minds. Give them a taste of the online cartoon show,and you'll finally find the children learn it happily and relaxingly.

1The phrase “help children start seeing green” can be replaced by “________”.

A. help children see the green color

B. tell children they should like green

C. help children understand the importance of eco-friendly living

D. teach children how to recycle rubbish

2How many suggestions does the writer mention in the passage?

A. Three. B. Four. C. Five. D. Six.

3The Chinese meaning of the underlined word “recyclables” is “________”.

A. 可回收利用物 B. 再生能源 C. 化学药剂 D. 电缆线

4According to the passage,which of the following is NOT true?

A. We can buy toys made from wood.

B. Parents shouldn't teach children environmental subject at home.

C. Most kids don't like to learn subjects on the environment.

D. Parents should teach their children to build a birdhouse.

5The writer doesn't think that ________.

A. parents should buy lots of toys for their children

B. parents should give unloved toys to the library

C. parents can teach children environmental subjects on TV

D. parents should spend time in nature with their children

【题目】On a Friday night, a poor young violinist was playing his violin at the entrance of the subway station. He played such great music that people slowed down to listen and put some money into his hat.

The next day, the violinist came to the entrance again. He put down his hat as usual. Beside the hat was a piece of paper with some words on it. It said, "George Black has put an important thing into my hat by mistake. Welcome to claim(认领)it. Soon the people were all interested in the words and wondered what it could be. After a while, a man rushed into the crowd, took the violinist's shoulders and said, “I knew you would certainly come.” The violinist asked, “Did you lose anything?” “Lottery(彩票).” The violinist took out a lottery ticket with Black's name on it. Black took it and danced happily.

Black was an office worker. He bought the lottery and won a prize of $500,000. But when he gave $50 to the violinist for his wonderful music, the lottery ticket was thrown in, too. The violinist was a college student. That morning, he was going to fly to Vienna for high education. However, when he found the ticket, he put off the flight and went back to the entrance.

Later someone asked the violinist why he didn't take the lottery ticket to pay for his high education. He said, “Although I don't have much money, I live a happy life. If I lose honesty, I won't be happy forever.”

1When did the violinist come to the entrance of the subway again according to the passage?

A. On Saturday. B. On Sunday. C. On Friday. D. On Thursday.

2What does the underlined word “it” in Paragraph 2 refer to?

A. The music. B. The hat. C. The important thing. D. The violin.

3What was Black's job?

A. A college teacher. B. An office worker.

C. A university student. D. A music teacher.

4Why did the violinist put off his flight to Vienna?

A. Because he was ill.

B. Because he wanted to make more money by playing the violin.

C. Because he liked playing the violin there.

D. Because he wanted to find the person who lost the lottery.

5We can learn from the passage that the violinist was ______.

A. poor but honest B. rich and honest

C. poor and careless D. rich but careless

【题目】Millions of people across China will crowd onto trains and buses next February, hurrying home to be with their families for the country’s most important holidays, Lunar New Year, or the Spring Festival. February 15 marks the end of the Year of the Rooster and the beginning of the Year of the Dog.

History of the Holiday

According to an ancient legend, Buddha(佛祖)asked all the animals to meet him on Lunar New Year. Twelve animals came, and Buddha named a year after each one.

The Year of Good Luck

Buddha announced that people born in each animal’s year would have some of that animal’s personality. If you were born in 1970, 1982, 1994 or 2006, you were born in the year of the Dog. In ancient times, the dog is considered the best symbol for honesty and loyalty(忠诚). People who were born in these years are believed to be honest, brave and filled with good luck and strength. They are said to get along best with people born under the year of the Tiger, Rat or Horse.

Festivals, Lions and Feasts(筵席)

On Lunar New Year’s Eve, the Chinese celebrate with fireworks, family gatherings and festivals. One of the most popular ways to celebrate the holiday is with the lion dance. During celebrations, dancers dressed as lions perform. The dancers are supposed to bring good luck to people. People often wear red. Legend has it that red can drive away bad luck.

The 15-day New Year season is celebrated with firecrackers, dragon dances and visits to friends and family. The celebrations end with the Lantern Festival, when brightly colored lamps are hung in parks around China.

根据短文内容,判断句子正(T)、误(F)。

1Uncle Li was born in 1970, so his animal zodiac(属相)is Dog.

2January 1st, 2018 marks the beginning of the Year of the Dog.

3People who were born in the year of the Tiger are believed to be brave and honest.

4During the Spring Festival, people wear red in China because they think red can drive away bad luck.

5People can play firecrackers in the 15-dayNew Year season according to the passage.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网