题目内容
【题目】There was once a professor of medicine, who was very strict with the students. Whenever he took the chair on the exam committee (委员会), the students would be in fear, for he was seldom pleased with the answers they gave. A student would be lucky enough if he or she could receive a good mark from him. At the end of the term, the students of medicine would take their exam again. Now a student entered the room and got seated before the committee. This student was a little nervous as he knew it would not be so easy to get through the exam at all.
The professor began to ask. The student was required to describe a certain illness, his description of which turned out to be OK.
Then the professor asked about the cure (治疗) for illness, and the student also answered just as right.
“Good,” said the professor, “and how much will you give the patient?”
“A full spoon,” answered the student.
“Now you may go out and wait for what you can get,” said the professor. At the same time the committee discussed carefully the answers the student had given. Suddenly the student noticed that there was something wrong with his last answer. “A full spoon is too much,” he thought to himself. Anxiously, he opened the door of the room and cried, “Mr. Professor, I’ve made a mistake! A spoon is too much for the patient, He can take only five drops.”
“I’m sorry, sir,” said the professor coldly, “but it’s too late. Your patient has died.”
【1】The passage is mainly about _________.
A. the student’s being poor at answering the questions
B. the professor’s rude behavior to the students
C. the professor’s strictness with the students
D. the committee’s hard questions for the students
【2】The student who finished his answers was asked to go out _____.
A. to cure a patient B. to wait for his mark
C. to think over his answers D. to ask someone else to go in
【3】We learn from the passage that ______.
A. very few students receive a good mark from the professor
B. one student’s careless mistake led to one patient’s death
C. the students were not clever enough for the questions
D. the exam at the end of the term was most difficult
【4】According to the passage, ‘taking the chair’ probably refers to ______.
A. sitting down on the chair B. take a chair in front
C. asking the hardest questions D. controlling the exam
【5】We can infer that the student who corrected his answer would ______.
A. get a good mark B. not get a good mark
C. be lucky enough to cure a patient D. have no chance to go on with the study
【答案】
【1】C
【2】B
【3】A
【4】D
【5】B
【解析】本文讲述了一名严厉的医学教授。通过对在考试过程中对学生严格要求,体现出他的严厉。
【1】C
主旨大意题。从mainly about 可知此题考查主旨大意。从文章开头第一句“who was very strict with students”以及后面的事例列举可知,短文讲述的是一名教授对学生要求非常严厉,故答案选C。
【2】B
细节理解题。根据第6段第一句“you may go out and wait for what you can get”可知,教授让学生出去等待成绩,故答案为B。
【3】A
细节推断题。本题通过题干很容易定位,在文章第一段第三行“A student would be lucky enough if he or she could receive a good mark from him.”一个学生得非常有运气才能从他那得到一个好分数,在加上上句说的“he was seldom pleased with the answers they gave.”得出这个教授很少对学生的答案满意,所以推出答案很少有学生能得到好分数。答案选A。
【4】D
词义猜测题。当他在考试委员会的时候,学生非常怕他,并不是他坐在那,而是他主导监考的意思。答案选D。
【5】B
细节推断题。学生最后意识到他答案错了,并且从最后一句“I’m sorry, sir,” said the professor coldly, “but it’s too late. Your patient has died.”教授生气的说,“那个病人已经死了”看出,教授很生气,不会给学生高分了。答案选B。
【题目】A
Millie:I usually ride my bike to schoo1.It takes me about twenty minutes.Sometimes,my father drives me to school in his car. |
ff:My sister Mona and I like running to school.Running is good for us.Usually we leave home at half past seven.Then we get to school at seven fifty. |
Alice:I don’t like getting up early in the morning.So I have no time for breakfast at home.I usually have it on the school bus.I like my is ride because in the thirty minutes,I can eat my breakfast and walk with my friends. |
Mike:My home is ten kilometers from my school.Every morning I get up early.After breakfast l walk to the subway station.That takes about ten minutes.Then I take the subway to school.It takes twenty minutes. |
【1】Millie usually goes to school by ________ .
A. bike B. bus C. car D. subway
【2】Mona usually leaves home at ________.
A. 7:00 B. 7:15 C. 7:30 D. 7:50
【3】Where does Alice have her breakfast?
A. At home. B. At school.
C. In the car. D. On the school bus.
【4】It takes Mike about ________to get to school from his home.
A. ten minutes B. twenty minutes
C. half an hour D. forty minutes
【5】The four students tell us ________.
A. where they live B. how they get to school
C. when they have breakfast D. what time they get up