题目内容

【题目】 Some parts of Finland is on the North Pole (北极圈)but Finland isn’t always covered with snow. It is actually covered with forests. There are plenty of reindeer in the forest and they are very beautiful. Together with Father Christmas, they are the symbols of Christmas.

In summer, kids can enjoy long, long days that never end - the nights never really get dark.

The following are some interesting things to do in Helsinki, the capital of Finland.

Market Square

Start your visit at the open-air market at Market Square on the South Harbor. In summer, you can watch people selling fish and potatoes from their boats, eat a bag of fresh strawberries, or a sandwich from the Old Market Hall and sit out on the stone dock (码头)to watch the boats coming and going.

Take a boat ride

From the Market Square, there are four or five possible boat rides. You can take a boat to travel around the islands of Helsinki. Or, you can take a waterbus to Helsinki Zoo.

Seurasaari

Seurasaari is only minutes from the center of Helsinki. Once you cross the bridge to the island, you’ll find yourself in the 18th and 19th century Finland.

1What is Finland actually covered?

A. Ice.B. Grass.C. Water.D. Forests.

2The underlined word “reindeer” probably is .

A. a kind of traffic signB. a kind of animal

C. a kind of presentD. a place of the country

3The capital of Finland is .

A. HelsinkiB. Seurasaari

C. ReykjavikD. South Harbor

4How can you go to Helsinki Zoo from the Market Square?

A. By bus.B. By taxi.

C. By waterbus.D. On foot.

5Which of the following is NOT right?

A. Seurasaari is near the center of Helsinki.

B. There are lots of trees in Finland.

C. In summer, days never end in Finland.

D. Tourists can sell fish and potatoes from the boats.

【答案】

1D

2B

3A

4C

5D

【解析】

本文主要向我们介绍了芬兰这个国家,它实际上被森林所覆盖着。森林里有许多驯鹿,它有着制作木制玩具的绝妙传统。下文具体介绍了它的首都城市赫尔辛基一些有趣的东西:市场广场,乘船旅行,伴侣岛。

1细节理解题。根据第一段中的句子but Finland isn’t always covered with snow. It is actually covered with forests.芬兰实际上被森林所覆盖,故答案选D

2词义猜测题。根据第一段中的句子There are plenty of reindeer in the forest and they are very beautiful. Together with Father Christmas, they are the symbols of Christmas.可知,生活在森林里的应是一种动物,根据句意“与圣诞老人一起,它们是圣诞节的象征。”也可以知道是驯鹿,故答案选B

3细节理解题。根据文中句子“The following are some interesting things to do in Helsinki, the capital of Finland.”可知,赫尔辛基是芬兰的首都,答案为A

4细节理解题。根据短文倒数第二段的you can take a waterbus to Helsinki Zoo可知可以乘水上巴士到Helsinki动物园。故答案为C

5判断正误题。根据第三段中的句子“Start your visit at the open-air market at Market Square on the South Harbor. In summer, you can watch people selling fish and potatoes from their boats”可知,在夏天,游客可以看到人们在船上卖鱼和土豆,并不是游客可以从船上卖鱼和土豆。故答案选D

练习册系列答案
相关题目

【题目】阅读填空 先通读下面的短文,然后根据短文内容,在文章后表格的空格内填入一个最恰当的单词。所填单词必须写在答题卡对应题号的横线上。每个空格只能填一个单词。

In 2015, US actress Brie Larson took home the Academy Award for Best Actress for her role in the movie Room. These days, the 29-year-old is standing her ground as a superhero.

Larson plays Carol Danvers, also known as Captain Marvel, in the movie of the same name. As a superhero, she has many superpowers, such as being able to fly as fast as light. The movie has become a huge success.

When Larson was offered the role, she didn’t accept it at the beginning. ‘I am not a person with much confidence. So, I needed a little bit of time to see if I can do it…’ she said. Larson is no stranger to Hollywood, but it’s one thing to win an Oscar and another thing totally to star in a Marvel movie.She had no idea about playing a superhero. There would be lots of promotional (推广) interviews. Facing all of these, she decided to go out of comfort zone (舒适区). ‘I was gonna push myself to do things that I never thought I could do. I challenged myself. ’ she said.

Larson trained for nine months. She learned kungfu, practiced weightlifting and so on. But the biggest challenge was that she had to work with a cat – an animal that she was afraid of. ‘I was sick the whole time, but I insisted to work with it by myself. I was fine.’

Varity magazine spoke highly of her acting. By playing Captain Marvel, Larson discovered her own weaknesses and turned them into confidence. Even just watching her recent interviews, one can tell from her body language that she had found something she didn’t have much before.

Title: Becoming a hero

Brie Larson plays the role of Captain Marvel, who can fly at the 1 of light.

She 2 the role.

She wasn’t 3 how to play a superhero.

She didn’t get used to the promotional interviews.

She took on the challenges.

She made a decision not to 4 in her comfort zone.

She accepted a lot of training for 9 months.

She kept working with the cat.

She achieved great success.

Variety magazine spoke highly of her acting.

She became more 5.

【题目】 TherearestoriesabouttwoUS.presidentsAndrewJacksonandMartinVanBurenwhichattempttoexplaintheAmericanEnglishtermOKWedon’tknowifeitherstoryistruebuttheyarebothinteresting

ThefirstexplanationisbasedonthefactthatPresidentJacksonhadverylittleeducation.InfacthehaddifficultyreadingandwritingWhenimportantpaperscametoJacksonhetriedtoreadthemandthenhadhisassistantsexplainwhattheysaidIfheapprovedofapaperhewouldwrite “allcorrect” onitTheproblemwasthathedidn’tknowhowtospellSowhathereallywrotewas “olkorekt”Afterawhileheshortenedthattermto “OK”

ThesecondexplanationisbasedontheplacewherePresidentVanBurenwasbornKinderhookNewYorkVanBnren’sfriendsorganizedaclubtohelphimbecomePresident. TheycalledtheclubtheOldKinderhookClubandanyonewhosupportedVanBurenwascalled “OK”

1Theauthor______ .

A. believesbothofthestories

B. doesn’tbelieveawordofthestories

C. isnotsurewhetherthestoriesaretrue

D. istellingthestoriesjustforfun

2AccordingtothepassagePresidentJackson______.

A. couldn’tdrawupanydocumentsatall.

B. didn’tliketoreadimportantpapersbyhimself.

C. oftenhadhisassistantssigndocumentsforhim.

D. wasn’tgoodatreadingwritingorspelling.

3Accordingtothefirststory,theterm“OK”_________.

A. wasapprovedofbyPresidentJackson

B. wasthetitleofsomeOfficialdocuments

C. wasfirstusedbyPresidentJackson

D. wasanoldwaytospell“allcorrect’’

4Accordingtothesecondstorytheterm ‘‘OK”_________ .

A. wastheshortwaytosay ‘‘oldKinderhookClub”

B. meanttheplacewherePresidentVanBurenwasborn

C. wasthenameofVanBuren’sclub

D. wasusedtocallVanBuren’ssupportersintheelection

5Accordingtothesecondstorytheterm “OK” wasfirstused_______ .

A. byVanBuren

B. inapresidentialelection

C. toorganizetheOldKinderhookClub

D. bythemembersofthe‘‘OldKinderhookClub”

【题目】 I saved the grain carefully and finally had enough to plant. I built a wall around my garden to keep the wild goats away.

Then when my crop produced its fruit, the birds found it. The birds were not afraid of my dog at all. I shot them but as soon as I walked away, they returned. At last, I killed some birds and hung them among the crop, hoping they would make the birds afraid and fly away, which turned out to be successful. By harvest time, I had nearly two bushels of rice and two and a half bushels of wheat.

With my new grain (谷物) to store, I found a new problem. The fine grain ran through my baskets. It took me nearly two months to dry two ugly pots (容器)--- one for rice and one for wheat.

Next I formed a clay oven and made some other tools from hard wood and cloth to bake bread. I made and baked bread in my oven. I spent the third year on the island in farming and baking.

Soon after that, I began to think of my days sailing in a tidy boat with Xury. I wished to have a boat and explore the island by sea.

I tried to turn over the ship’s boat that I had seen washed up, but failed. I still decided to have a boat. So I chose a strong tree and spent weeks cutting it down. Then it took me months to turn it from tree to boat.

When it was time to set off, I realized I had made my boat too far from the nearest stream. The boat was far too heavy for me to move. I tried bringing the water to the boat instead of the boat to the water. I soon saw it would take me twenty years of work.

I celebrated my fourth year on the island with two boats, but I was no closer to a sea journey.

----Taken from The Adventures of Robinson Crusoe

1Paragraph 2 mainly tells us________.

A. how much rice and wheat I harvested

B. how many tools I made to bake bread

C. how I protected my crop from the birds

D. how I kept the wild goats away from my crop

2What does “a new problem” in Paragraph 3 refer to?

A. How to plant grain.B. How to make pots.

C. How to fix the baskets.D. How to store grain.

3What can we infer(推断) from the passage?

A. I managed to turn over the ships boat.

B. I spent months bringing the boat to the nearest stream.

C. I tried to solve the problems with my courage and wisdom.

D. I spent the third year on the island in farming and baking.

【题目】 Alberta is a wonderful Canadian province for tourists. They can have a fantastic time in its cities and towns. There are four must-sees in Alberta.

Calgary is the largest city in Alberta. It is famous for an interesting festival about cowboys. The festival usually begins with a great parade(游行). During the parade, people sing songs and dance to music in streets to celebrate the festival. Then a competition of cowboys' skills will take place during the festival.

Edmonton is the capital of Alberta. The West Edmonton Mall, a paradise(天堂)for shoppers, is the largest mall in North America. Besides the stores, the city is also full of parks, such as the Emily Murphy Park and a famous theme park called Galaxyland.

Banff is a town in Banff National Park. It is well-known for its natural beauty. It's a small town, but it is home to ail and culture. Banff holds a film festival each year and them are many shows about sports, nature and travelling in summer.

Jasper lies in a mountain park-Jasper National Park. Outdoor activities in the area include hiking, climbing and camping. If you want to learn about the natural and cultural history there, you can choose to visit the Jasper Yellow-head Museum.

1What does the festival about cowboys usually begin with?

It usually begins with ________________________________________.

2Where is the largest mall of North America?

It is ______________________________________________________.

3What is Banff famous for?

4In which season does Banff hold the film festival?

Banff holds the film festival __________________________________.

5What can you learn in the Jasper Yellow-head Museum?

You can learn __________________________________ there.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网