题目内容

【题目】阅读填空 先通读下面的短文,然后根据短文内容,在文章后表格的空格内填入一个最恰当的单词。所填单词必须写在答题卡对应题号的横线上。每个空格只能填一个单词。

In 2015, US actress Brie Larson took home the Academy Award for Best Actress for her role in the movie Room. These days, the 29-year-old is standing her ground as a superhero.

Larson plays Carol Danvers, also known as Captain Marvel, in the movie of the same name. As a superhero, she has many superpowers, such as being able to fly as fast as light. The movie has become a huge success.

When Larson was offered the role, she didn’t accept it at the beginning. ‘I am not a person with much confidence. So, I needed a little bit of time to see if I can do it…’ she said. Larson is no stranger to Hollywood, but it’s one thing to win an Oscar and another thing totally to star in a Marvel movie.She had no idea about playing a superhero. There would be lots of promotional (推广) interviews. Facing all of these, she decided to go out of comfort zone (舒适区). ‘I was gonna push myself to do things that I never thought I could do. I challenged myself. ’ she said.

Larson trained for nine months. She learned kungfu, practiced weightlifting and so on. But the biggest challenge was that she had to work with a cat – an animal that she was afraid of. ‘I was sick the whole time, but I insisted to work with it by myself. I was fine.’

Varity magazine spoke highly of her acting. By playing Captain Marvel, Larson discovered her own weaknesses and turned them into confidence. Even just watching her recent interviews, one can tell from her body language that she had found something she didn’t have much before.

Title: Becoming a hero

Brie Larson plays the role of Captain Marvel, who can fly at the 1 of light.

She 2 the role.

She wasn’t 3 how to play a superhero.

She didn’t get used to the promotional interviews.

She took on the challenges.

She made a decision not to 4 in her comfort zone.

She accepted a lot of training for 9 months.

She kept working with the cat.

She achieved great success.

Variety magazine spoke highly of her acting.

She became more 5.

【答案】

1speed

2refused

3sure/certain

4remain/stay

5confident

【解析】

这篇短文给我们介绍了2015年奥斯卡最佳女演员获得者—拉尔森,她出演了《房间》这部电影。一开始她并不想接这个角色,对自己没有太多信心。后来她决定从自己的舒适区里走出来,克服了很多困难,终于获得了成功。

1根据短文第二段中As a superhero, she has many superpowers, such as being able to fly as fast as light.可知,在电影中,她能飞得跟光速一样快。这里考查使用短语at the speed of…速度,与原文意思相同。

2根据短文第三段When Larson was offered the role, she didn’t accept it at the beginning可知,Larson在得到这个角色时,一开始不想接受。原文didn’t acceptrefused,“拒绝”,这里也应填过去式形式。

3根据短文第三段She had no idea about playing a superhero.“她对扮演超级英雄一无所知”。即“她不确定怎样扮演超级英雄”,故这里填sure或者certain,确定的,确信的。

4根据短文第三段Facing all of these, she decided to go out of comfort zone可知,Larson最后决定走出舒适区。根据题目中的表达可知,这里应表示“不停留在舒适区”,因此这里填remainstay,意为“停留”。

5根据短文最后一段By playing Captain Marvel, Larson discovered her own weaknesses and turned them into confidence可知,通过扮演惊奇队长,Larson发现了自己的弱点,并将其转化为自信。由此可知她变得更加自信了,故这里填confident

练习册系列答案
相关题目

【题目】 Some parts of Finland is on the North Pole (北极圈)but Finland isn’t always covered with snow. It is actually covered with forests. There are plenty of reindeer in the forest and they are very beautiful. Together with Father Christmas, they are the symbols of Christmas.

In summer, kids can enjoy long, long days that never end - the nights never really get dark.

The following are some interesting things to do in Helsinki, the capital of Finland.

Market Square

Start your visit at the open-air market at Market Square on the South Harbor. In summer, you can watch people selling fish and potatoes from their boats, eat a bag of fresh strawberries, or a sandwich from the Old Market Hall and sit out on the stone dock (码头)to watch the boats coming and going.

Take a boat ride

From the Market Square, there are four or five possible boat rides. You can take a boat to travel around the islands of Helsinki. Or, you can take a waterbus to Helsinki Zoo.

Seurasaari

Seurasaari is only minutes from the center of Helsinki. Once you cross the bridge to the island, you’ll find yourself in the 18th and 19th century Finland.

1What is Finland actually covered?

A. Ice.B. Grass.C. Water.D. Forests.

2The underlined word “reindeer” probably is .

A. a kind of traffic signB. a kind of animal

C. a kind of presentD. a place of the country

3The capital of Finland is .

A. HelsinkiB. Seurasaari

C. ReykjavikD. South Harbor

4How can you go to Helsinki Zoo from the Market Square?

A. By bus.B. By taxi.

C. By waterbus.D. On foot.

5Which of the following is NOT right?

A. Seurasaari is near the center of Helsinki.

B. There are lots of trees in Finland.

C. In summer, days never end in Finland.

D. Tourists can sell fish and potatoes from the boats.

【题目】 Does heavy use of cell phones lead to a risk of cancer? This question has caused serious arguments for many years. A new study in rats now adds to those concerns. Its data linked long-term, intense exposure (强烈的暴露) to radiation (辐射) from cell phones with an increased risk of cancer in the heart or brain.

The results have yet to be confirmed(确认), the authors note. Moreover, they add, it’s not yet clear what the findings may mean in terms of human health.

Indeed, although the rat study found a link between cell-phone radiation and cancer, it offers no clues to why such a link might exist, says Jonathan Samet. He teaches preventative medicine and directs the Institute for Global Health at the University of Southern California in Los Angeles. Still, he calls the new study’s findings “important”. They could lead to studies looking into how cell-phone radiation might result in cancer, he says.

Phone signals are relayed between cell towers and cell phones through radio waves. This radio frequency – or RF – radiation is a type known as non-ionizing(非离子化). Unlike X-rays and alpha particles, non-ionizing radiation does not put enough energy into cells to release electrons from atoms(原子) or molecules(分子), producing ions(离子). So it tends to be far less harmful than ionizing radiation, such as X-rays. But that does not mean radio waves might not cause harm.

This radiation will heat the body and cause tissue damage. But it’s not yet known what much lower RF levels might do, such as those from cell-phone use. Five years ago, the World Health Organization’s International Agency for Research on Cancer, or IARC, concluded that cell-phone use “is possibly carcinogenic.” That means it might cause cancer.

Its conclusion was based on what little research data were available at that time. But notice that IARC was not certain. It said only that phone use might “possibly” cause cancer. So scientists at the National Toxicology Program, or NTP, decided to investigate further.

1What concern does a new study cause?

A. Long- term, intense radiation exists in cell phones.

B. Heavy use of cell phones leads to a risk of cancer.

C. The new study has caused serious arguments for many years.

D. People have intense exposure to radiation.

2What has been confirmed according to the new study?

A. If people use cell phones all the time, they will certainly have cancer.

B. The reason why the link between cell-phone and cancer exists is known.

C. What much RF levels might do, such as those from cell- phone use is already clear.

D. There is a link between cell-phone radiation and cancer.

3What does the underlined word “relay” mean in Paragraph 4?

A. To pass a message from one place to another

B. To exist

C. To release electricity from atoms or molecules

D. To cause cancer

4Who will look into the research further?

A. Doctor Jonathan Samet.

B. The Institute for Global Health at the University of Southern California.

C. The author of this article.

D. Scientists at the National Toxicology Program, or NTP.

5Where is the article possibly from?

A. An educational magazine .B. A science website.

C. A science fiction .D. A fashion report.

【题目】 "Face it,AndyYou sold your soul the day you put on that first pair of Jimmy Choo's"That line from the movie The Devil Wears Prada is an example showing how a shoemaker has become famous in the fashion world

Jimmy Choo Zhou Yangjie is a native Malaysian of Chinese origin ,born in 1961into a family of shoemakersHe created his first pair of shoes at age 11His family couldn't pay for his schooling,so he dropped out at a young ageHe had to work with his father to support the familyBut his dream to be a fashion designer never disappeared,so he did all he could to enter an art college and finally took up a position in the fashion world through his talent and willpower

Choo graduated from a college in London and had a small workshop thereHe hit the international fashion scene when Vogue magazine described his designs in eight pages in 1988His work was immediately popular and got love and support from Diana,Princess of Wales

Jimmy Choo shoes are known for their very high heels and pointed toesHowever,he does some flats and lower-heeled shoes for other womenChoo co-founded Jimmy Choo Ltdwith Tamara Mellon,UK Vogue editor, but left the company in 2001

Jimmy Choo shops have opened around the world,so his designs are more accessible to those who want a designer shoe,and can afford his prices.Choo also has a website where shoppers can view his ready-to-wear designsThe brand of Jimmy Choo has been comparable to top brands,like Channel,LV, etcBut it's still young and has a bright future

We can't imagine how hard it is for Choo to stand out in the worldwide fashion!He must have made greater efforts and had more difficulties than othersAnd so he didSo stop complaining about why good luck isn't always falling on you and devote yourselves to your work now

1What is paragraph 1 written for?

A. Comparing movies with fashionB. Showing the shoes are popular

C. Introducing the following passageD. Attracting readers’ attention to shoes

2When he was young, Jimmy Choo________.

A. had got no educationB. showed his talent in making shoes

C. made himself a famous fashion designerD. was born in China and then moved to Malaysia

3Which of the following is the correct order about Jimmy Choo

aHe opened his shops around the world

bHis shoes appeared in Vogue magazine

cHe created his first pair of shoes

dHe had his workshop in London

eJimmy Choo Ltdwas set up

A. c-d-b-a-eB. c-b-d-e-aC. d-c-b-e-aD. c-d-b-e-a

4What can we learn from the passage

A. Choo was lucky enough when he was young

B. Choo must be thankful for Vogue magazine

C. "Jimmy Choo"is a brand with a long history

D. It's much harder for a man to succeed in the fashion world

【题目】 It was a busy morning. At about 8: 30, an elderly gentleman came to the hospital. I heard him saying to the nurse that he was in a hurry to meet someone at 9:30.

The nurse made him take a ______ in the waiting area and told him it would take him at least 40 minutes to wait. The gentleman looked at his watch and there was much worry on his face.

Since I was not ______ that morning-my patient didn't appear at the appointed (约定的) hour, I said that I would examine his wound(伤口). When I took care of his wound, I asked him if he would go to see another doctor.

The gentleman said no and told me that he ______ to go to the nursing home to eat breakfast with his wife. He told me that she had a special disease. I asked if she would be __ if he was a bit late. He answered that she no longer knew who he was, and that she had not been able to ______ him for five years. I was ______ , and asked him, "And you still go every morning though she doesn't know who you are?"

He smiled and said, "She doesn't know me, ___ I know who she is. " After hearing this, I couldn't hold back(忍住) my __.

Now I ______ that for husband and wife, true love means accepting her or his all. The happiest people just make the best use of everything they have. ______ isn't about how to live through the storm, but how to dance in the rain.

1A. walkB. seatC. testD. break

2A. sadB. happyC. freeD. busy

3A. neededB. forgotC. agreedD. happened

4A. lonelyB. worriedC. excitedD. happy

5A. believeB. answerC. recognizeD. expect

6A. surprisedB. satisfiedC. afraidD. bored

7A. soB. becauseC. andD. but

8A. breathB. tearsC. wordsD. joy

9A. realizeB. suggestC. hopeD. prove

10A. WisdomB. BeautyC. LifeD. Trust

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网