题目内容

【题目】We think dogs are our best friends. A new study showed that maybe it's because dogs can understand our words much better than we thought. It found that dogs understand not only what we say, but also how we say it.

"The results were very exciting and surprising," said the lead researcher(研究者)Attila Andics, from Eotvos Lorand University in Budapest.

For the study, the researchers first trained 13 dogs for months. The dogs had to sit quietly inside machines,so that the researchers could check their brain(大脑)activity.

Then the researchers put headphones on the dogs and played people's voices to them. There were four different voices. Some were of positive(积极的)words, such as "well done", or neutral(不带感情色彩的)words like "however". The words were also in different tones(音调).Some were positive and some were neutral.

Brain scans(扫描)showed that the dogs could recognize(认出)words, as well as the tone of words, much like people do. The positive words with a positive tone brought the strongest activity in their brain.

"It shows that for dogs, a nice phrase(短语)can work very well as a reward, but it works best if both words and tones match," said Andics.

They also found that dogs deal with meaningful words with the left side of the brain and tones with the right. Human(人类)brains work in the same way.

It gave us a new understanding of language, said Andics. That is, not only humans understand the meaning in words, other species(种类)do too.

1Why do the researchers train dogs to sit quietly inside the machines?

A. In order to check how they deal with human words.

B. In order to teach them understand human words.

C. In order to help them speak human words.

D. In order to change their living habits.

2Which side of brain deals with tones, for both dogs and humans?

A. The left side for both dogs and humans.

B. The right side for both dogs and humans.

C. The left side for dogs and the right side for humans.

D. The right side for dogs and the left side for humans.

3Which of the following is NOT true according to the research?

A. Dogs can understand our words much better than we thought.

B. The dogs could recognize words just as people do.

C. The researchers played four different people's voices to the dogs.

D. From the study, the researchers checked the dogs' body activity.

4What is the main idea of the passage?

A. Dogs are human's best friends. B. Dogs can learn human's language.

C. Dogs can understand the meaning in words. D. Dogs are similar to humans.

【答案】

1A

2B

3D

4C

【解析】短文大意:人们认为狗是人类最好的朋友。一项新的研究表明,狗不仅理解人们说的话,而且理解人们是怎样说的,狗能听懂人类的语言

1根据第四段第一句Then the researchers put headphones on the dogs and played people's voices to them可知,研究人员要训练狗安静地坐在机器内,是为了检查他们如何处理人类语言。故选:A。

2根据短文倒数第二段They also found that dogs deal with meaningful words with the left side of the brain and tones with the right. Human(人类)brains work in the same way.可知, 对于狗和人类来说,都是右边大脑处理音调。故选:B。

3根据第三段最后一句The dogs had to sit quietly inside machines,so that the researchers could check their brain(大脑)activity.,以及后文都在说明狗的大脑活动情况,所以From the study, the researchers checked the dogs' body activity.是错误的。故选:D。

4根据最后一段的综述可知,本文的主旨大意——狗能听懂人类的语言。故选:C。

练习册系列答案
相关题目

【题目】

A. everyone B. how long C. weak D. higher E. instead of F. However

G. speed H. left I. until J. lower K. enjoyed L. how far

Isaac Newton was born in Woolsthorpe , England, on December 25,1642. He was born early and he was very_【1】__.No one believed he could continue to live. But he surprised _2___ . He had one of the most powerful minds in history. And he lived__3___he was 84.

Newton’s father died before he was born. His mother married again a few years later. She4___ Newton with his grandmother.

The boy was not a good student .Yet he was curious(好奇的) and liked to make things ,such as kites, clocks and simple machines . Newton also_5___finding new ways to answer questions or solve problems .As a boy ,for example, he wanted to find a way to measure(测量) the6__ of the wind .On a windy day , he measured how far he could jump with the wind at his back .Then he measured __7__ he could jump with the wind in his face .From the difference between the two jumps, he made his own measure of the power of the wind.

Strangely ,Newton became a much better student after a boy kicked him in the stomach.The boy was one of the best students in the school.Newton decided to get even (报复) by getting __8___ marks than the boy who kicked him .In a short time ,Newton became the top student at the school.

Newton left school to help on the family farm..9___, the boy was not a good farmer.He spent his time solving math problems. Instead of taking care of the farm. He spent hours visiting a bookstore in town, ___【10__ selling his vegetables in the market.An uncle believed that Newton would do better as a student than as a farmer.So he sponsored(资助) the young man into Cambridge University to study math.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网